Speakers plaatsen

Home > Samsung Audio > Speakers plaatsen

Samsung wireless 360 speaker plant

In dit artikel geven we graag wat tips over hoe je het meeste uit je draadloze speakers haalt. Je kunt je speakers plaatsen op een aantal verschillende manieren. Waarvoor je kiest, hangt vooral af van je eigen voorkeuren.

Speakers plaatsen in de woonkamer

Het meest voor de hand ligt het als je je speakers op een geschikte plek in je woonkamer plaatst. Het grote voordeel van bijvoorbeeld onze Wireless Audio 360 R7-speaker , is dat je deze in feite overal kunt neer kunt zetten. In tegenstelling tot conventionele speakers, die het geluid slechts één richting op sturen, maken deze Samsung draadloze speakers gebruik van zogeheten omnidirectioneel geluid.

Met behulp van Samsungs Ring Radiator-technologie verspreiden ze het geluid gelijkmatig in alle richtingen. Met de standaard onder deze speaker zet je 'm gewoon in een hoek van de kamer, op een meubel of ergens anders waar je 'm goed vindt staan. Deze speaker is krachtig genoeg om een grote kamer met een stevig geluid te vullen.

Speakers op een standaard plaatsen

De draadloze Samsung speakers hebben een kleine standaard, waarmee je ze overal neer kunt zetten. Of het nu op de vloer is of op een meubel. Maar soms wil je de bron van het geluid net wat hoger boven de vloer hebben. Ideaal is dan de speciale standaard die we voor onze Wireless Speaker hebben ontwikkeld. Hiermee stel je niet alleen die geweldige speakers tentoon, maar optimaliseer je jouw geluidservaring ook op precies de gewenste hoogte.

Speakers ophangen aan de muur

Samsung speakers zijn van nu allemaal draadloze speakers. Je hebt dus geen kabels nodig en je kunt ze desgewenst vanaf alle compatibele mobiele apparaten bedienen via je wifi-netwerk of bluetooth. Dat biedt ook mogelijkheden om je Samsung draadloze speakers aan de muur op te hangen. Met onze Wireless Audio 360-serie heb je het niet nodig om je speakers aan de muur op te hangen, maar met speakers waarbij het geluid van één richting komt, kun je dat wel doen. Je kunt je draadloze speakers dan alleen niet meer zo eenvoudig naar een andere kamer meenemen. In de meeste gevallen schroef je ze vast aan een speciale wandbeugel voor draadloze speakers.
Het hangt er vanaf wat je precies met je Samsung speakers wilt. Maar als ze primair bedoeld zijn als het geluid voor bij films, dan hang je ze aan weerszijden van je tv op. Heb je een surroundset met meerdere speakers, dan moet je goed kijken waar je op de bank zit, zodat de verhoudingen tussen de speakers precies goed zijn en dat ze ook op een goede plek links en rechts achter je bevestigd worden.

Op je receiver kun je instellen hoe groot de kamer en de Samsung draadloze speakers zijn, voor het beste geluid. Let erop dat je de Samsung speakers niet te hoog hangt. Je zit tenslotte meestal als je een film kijkt.

De afstand tussen je draadloze speakers

Voor veel conventionele speakers is het belangrijk waar je ze precies positioneert. Ook de onderlinge afstand is iets om rekening mee te houden. Wat de subwoofer betreft: die kun je eigenlijk overal plaatsen, omdat we nauwelijks de richting van lage geluiden kunnen bepalen en de subwoofer meestal een omnidirectioneel geluid produceert. De beste positie van de subwoofer is echter links of rechts van het tv-scherm. Ook de draadloze speakers plaats je het best links of rechts van het scherm, in een hoek van ongeveer 30 graden, gericht naar het midden. De positie aan het einde van de denkbeeldige driehoek die je zo creëert, is dan natuurlijk de plek waar jij op de bank zit.

Maar wat moet nu de afstand tussen de speakers zijn? De beste afstand is aan weerszijden zo'n 100 centimeter van je tv. Het is belangrijk dat de afstand zowel links als rechts gelijk is. Een afstand van zo'n 300 centimeter tussen de luidsprekers in, lijkt ideaal te zijn. Maar dat is voor elke ruimte en elke set speakers natuurlijk weer iets anders. Daarom moet je een beetje experimenteren met de onderlinge afstand. Misschien is een afstand van 250 centimeter net wat beter of misschien kun je toch beter kiezen voor een afstand van rond de 400 centimeter. De mogelijkheden voor de ideale opstelling van je speakers zijn natuurlijk begrensd door de mogelijkheden die je kamer jou biedt.

Speaker

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung Wireless 360 in huis

Samsung multiroom app