Wat is Dolby Atmos?

Home > Samsung Audio > Wat is Dolby Atmos?

Wat is Dolby Atmos?

Dolby Atmos is een hypermoderne geluidservaring, waarbij elke speaker een afzonderlijk geluid voort kan brengen. Het geluid is niet alleen surround, maar het komt ook van boven. Denk aan een overvliegende helikopter, aan een regen kogels of aan een stortbui. Dolby Atmos laat je het geluid uit de bioscoop bij jou thuis ervaren. Dat lees je goed. Ook thuis kun je genieten van de geluidssensatie van Dolby Atmos!

Dolby Atmos is dus het nieuwste van het nieuwste op het gebied van sensationeel geluid. Dit geluid ervaar je het beste bij films of terwijl je een game speelt. Alles is nog echter en intenser. Natuurlijk heb je wel de juiste apparatuur nodig om Dolby Atmos weer te kunnen geven.


Dolby Atmos Soundbar


De perfecte Dolby Atmos-ervaring hebben we in onze high-end soundbars verpakt. Twee geweldige apparaten die je in combinatie met een subwoofer en eventueel met achterluidsprekers in je huiskamer plaatst. De zogeheten 'upfiring speakers' in de Samsung soundbar zorgen ervoor dat het geluid wordt 'afgevuurd' op het plafond, waardoor het terugkaatst naar jou, terwijl je op de bank zit te genieten.

Dit zijn de Samsung Dolby Atmos soundbars die je de beste geluidservaring bieden:


De HW-K850 Dolby Atmos Soundbar


Deze soundbar heeft een 3.1.2-configuratie. Dit betekent 3 kanalen (links, midden en rechts) in de soundbar, een draadloze subwoofer en 2 upfiring speakers aan de bovenzijde van de soundbar. Dit is de minimale configuratie om een spectaculair Dolby Atmos-effect te creëren. Bekijk de HW-K850 .


De HW-K950 Dolby Atmos Soundbar


Deze Samsung Dolby Atmos soundbar heeft een 5.1.4-configuratie en biedt daarmee de volledige thuisbioscoop-beleving. In deze topmodel Dolby Atmos soundbar zijn 5 kanalen verwerkt (3 aan de voorzijde en 2 aan de bovenkant). De draadloze subwoofer en de 2 achterspeakers maken de beleving compleet. Ook de achterspeakers hebben ingebouwde 'upfiring speakers'. Bekijk de HW-K950 hier.

Dolby Atmos Soundbar

Voordelen van de Dolby Atmos speakers

Voordelen van deze Dolby Atmos speakers zijn ook dat ze draadloos met elkaar verbinding maken. Je hebt alleen een stroomkabel nodig, geen luidsprekerkabels. Bovendien is er niet langer één 'sweet spot'. Door deze in het Samsung Audio Lab ontwikkelde speakers heb je overal in de kamer een schitterend Dolby Atmos-geluid.

Natuurlijk kun je de soundbar ook heel eenvoudig via bluetooth met je smart-tv en met je smartphone verbinden. Zo luister je ook naar de rijke klanken van de muziek op jouw smartphone of muziek die je streamt naar je soundbar.


Je voelt de film


Met Dolby Atmos zie en hoor je een film niet alleen, je voelt hem ook. Net als in de bioscoop. Wil je dus ook thuis de intense ervaring van Dolby Atmos? Ga dan nu naar een winkel bij jou in de buurt en vraag om een demo.

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung draadloze 360 speaker huis

Samsung multiroom app

Speaker

Speakers plaatsen