Samsung apps verwijderen

Home > Samsung GSM > Samsung apps verwijderen

Samsung apps verwijderen

Wil je bepaalde apps niet meer op je toestel hebben? Omdat je het spel bijvoorbeeld hebt uitgespeeld of omdat je te weinig geheugen vrij hebt voor andere toepassingen? Je kunt Samsung apps gemakkelijk verwijderen. En mocht je ze laten toch weer nodig hebben, dan kun je ze ook eenvoudig weer installeren. In dit artikel laten we je zien hoe je apps van je Samsung GSM, Samsung tablet of Samsung TV verwijdert.

Hoe apps verwijderen

We gaan het eerst even over de apps op je smartphone hebben. Om een app veilig en volledig te verwijderen, volg je deze stappen.

• Ga via 'instellingen' naar 'applicatiebeheer', waar je al je apps vindt.
• Selecteer de te verwijderen app(s) uit de lijst.
• Druk op 'verwijderen'.
• Geef een bevestiging dat je de apps ook echt wilt verwijderen. Let op: eventuele gegevens die de app heeft opgeslagen (scores, data) verwijder je ook.

Dat is alles! De app of de apps zijn verwijderd en je hebt weer vrije ruimte om nieuwe apps te downloaden.

Apps die je via de Google Play Store hebt gedownload, kun je trouwens ook weer via de Play Store verwijderen. Hiervoor tik je linksboven op het menu en kies je 'mijn apps en games'. Daarna krijg je de lijst van apps die op jouw apparaat staan. Selecteer de apps die je wilt verwijderen en tik rechts op verwijderen. Na je bevestiging heb je de apps uit de Google Play Store van je smartphone verwijderd.

s7 edge met apps

Smart TV apps verwijderen

Niet alleen smartphones en tablets werken met apps. Je hebt ze ook voor je Smart TV . Maar apps die je niet (meer) gebruikt, kun je natuurlijk ook verwijderen. Mocht je de app in een later stadium toch weer nodig hebben, dan kun je 'm eenvoudig opnieuw downloaden uit de App Store op je Samsung Smart TV.

Maar hoe verwijder je Samsung apps voor je TV? Volg deze stappen hieronder.

• Open de Smart Hub en ga naar de App Store.
• Navigeer naar Mijn Apps.
• Via 'opties' open je een nieuw menu, waarmee je apps onder andere kunt verplaatsen, verwijderen, vergrendelen en automatisch kunt laten updaten.
• Kies 'verwijderen' en selecteer de app of apps die je wilt verwijderen.
• De app is nu verwijderd uit jouw account. Let op: eventuele opgeslagen gegevens worden ook verwijderd. Je kunt trouwens niet alle apps verwijderen, omdat sommige apps bij het besturingssysteem voor jouw Smart TV horen.

Je hebt nu weer wat ruimte op je TV vrijgemaakt om nieuwe apps te downloaden.

Samsung Galaxy apps verwijderen

Apps voor je Samsung Galaxy zijn leuk en nuttig, maar soms heb je zo niet (meer) nodig. Als je apps verwijdert, komt er ruimte vrij voor andere apps of voor bijvoorbeeld foto's, video of documenten. Heb je een Samsung Galaxy en wil je hiervan één of meerdere apps verwijderen? Dat gaat vrij makkelijk, door dezelfde stappen te volgen als hierboven omschreven onder 'hoe apps verwijderen'.

Soms is het ook handig om de lijst met actieve apps even door te kijken, omdat je misschien niet meer weet dat je de app ooit hebt gedownload. Maar zo'n app neemt uiteraard wel ruimte en processorkracht in. Mogelijk verbruikt hij ook nog eens mobiele data.
Zo neem je jouw lijst met apps kritisch door:

• Ga naar 'applicatiebeheer' en bekijk de lijst met 'actief' (de actieve apps).
• Schakel de apps die je niet nodig hebt uit door op 'uitzetten' te tikken. Je kunt de app nog een tijdje bewaren om te kijken of hij niet toch belangrijk was. Als de app uitstaat, wordt hij in ieder geval niet meer opgestart.
• Mis je niks aan de stopgezette app? Verwijder 'm dan met de knop 'verwijderen'

Zo maak je weer ruimte vrij voor nieuwe apps of andere bestanden.Let op: eventuele gegevens die aan de app zijn gekoppeld verwijder je ook. Je kunt niet alle apps verwijderen. Sommige apps zijn belangrijk voor het besturingssysteem of ze zijn niet te verwijderen omdat ze deel uitmaken van onze basisselectie aan apps voor jouw toestel. Zo zijn apps met een groen Android-icoontje systeem-apps die cruciaal zijn voor de werking van jouw Samsung Galaxy. Het spreekt voor zich dat je deze niet moet verwijderen.

Samsung tablet apps verwijderen

Samsung tablet apps verwijderen gaat vrijwel op dezelfde manier als het verwijderen van apps op je smartphone. Kies de app die je wilt verwijderen uit de lijst met apps in applicatiebeheer. Of bekijk de lijst met apps die actief zijn. Zet ze vervolgens uit en verwijder ze. Heb je per ongeluk een app verwijderd die je niet kwijt wilde? Dan kun je die eenvoudig weer downloaden (zonder kosten) vanuit de Google Play Store of de App Store van Samsung.