Spiegelreflex, compactcamera of smartphone?

Home > Samsung GSM > Spiegelreflex, compactcamera of smartphone?

Spiegelreflex, compactcamera of smartphone?

Of je nu met een spiegelreflex, compactcamera of smartphone over straat gaat, iedereen is een fotograaf! Met een smartphone van nu maak je betere foto's dan met een compactcamera van een paar jaar geleden. Dat heb je zelf vast ook al gemerkt, als je een enthousiast smartphonegebruiker bent. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die spiegelreflexcamera? En welke optie is de beste camera voor welke situatie?

De Spiegelreflex-camera

Een spiegelreflexcamera gebruik je als je optimale controle over de instellingen en het richten op je onderwerp wilt hebben. Voor dit soort camera's zijn vaak ook veel accessoires in de vorm van professionele lenzen en flitsers beschikbaar. Als je meer wilt dan mooie plaatjes kieken en misschien zelfs een carrière als (amateur)fotograaf overweegt, kun je niet om de spiegelreflex-camera heen. Je maakt er schitterende video's met veel scherptediepte mee. Mits je 'm goed kunt bedienen, natuurlijk.

En daarin ligt meteen een nadeel van zo'n camera. Je moet wél gebruikmaken van al die instellingen, om de mogelijkheden van zo'n toestel te benutten. Een ander nadeel van deze camera's is dat ze vanwege hun grote body niet even in je zak of tas passen. Je moet meestal een speciale fototas met je meenemen, waarin je jouw camera en de objectieven netjes bewaart. En dan laten we uiteraard die hogere prijs ten opzichte van de alternatieven nog even buiten beschouwing.

De voordelen van een compact-camera

De compact-camera maakt kwalitatief goede foto's, zonder dat je de camera speciaal hoeft in te stellen. Als je toch iets handmatig in wilt stellen, dan is dat op beperkte schaal mogelijk. En, niet onbelangrijk, de compact-camera is - what's in a name - compact. Je neemt 'm makkelijker mee als je er even op uit gaat met de kinderen en je pakt hem er ook sneller bij als er wat kaarsjes uitgeblazen moeten worden.

Maar de ontwikkelingen gaan snel. We zeiden het al in de inleiding: lang niet alle compactcamera's maken kwalitief betere foto's in vergelijking met smartphones. Daarom is de kans groot dat je in plaats van een eenvoudige compact-camera (of een compact-camera van enkele jaren oud) beter nog een smartphone met goede camera kunt gebruiken!

Je smartphone als fototoestel én filmcamera

Veel mensen zijn al om. Ja, ook professionele fotografen maken graag gebruik van smartphones om 'even snel' een mooi plaatje te kunnen maken. Logisch, je smartphone heb je altijd bij je en je weet nooit wanneer je een foto- of filmwaardige situatie tegenkomt. Wat een paar jaar geleden nog onmogelijk was, is met de nieuwste generatie smartphones geen enkel probleem meer. Haarscherpe foto's met intense kleuren, zelfs onder omstandigheden met minder licht zoals tijdens de zonsopgang of de zonsondergang. De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ hebben we zelfs speciaal ontwikkeld met het idee de beste foto's van de mooiste momenten uit jouw leven te kunnen maken. De camera van de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ hebben een diafragma van F1.7. Daarmee schiet je altijd de helderste foto's onder alle licht omstandigheden, zelfs in het donker. De Galaxy S8 en de Galaxy S8+ zijn de eerste smartphones met een Dual Pixel 12MP camera en kunnen hierdoor sneller focussen op voorwerpen.

Naast al deze camera-functies, hebben de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ nog meer te bieden. Lees hier dan ook alle andere specificaties en details van de nieuwste Samsung GSM.

Met een moderne smartphone als de Galaxy S8 of de Galaxy S8+ heb je dus jouw ultieme multifunctionele fototoestel en filmcamera altijd op zak.