Samsung GSM update

Home > Samsung GSM > Samsung GSM update

man vrouw smartphone samsung

Heb je een Samsung GSM, dan wil je die natuurlijk een beetje up-to-date houden met de nieuwste softwareversie van Android. Omdat er veel vragen zijn over software upgrades voor Samsung GSM's, hebben we dit artikel geschreven. Graag leggen we je uit hoe de procedure ten aanzien van patches en updates verloopt en wat je kunt doen als er een nieuwe update voor je Samsung GSM is.

Software update Samsung GSM

Is er een nieuwe update voor je Samsung GSM? Het beste kun je er dan voor kiezen om je smartphone met een usb-kabel via je computer te updaten. Met speciale Samsung software kun je dan ook gemakkelijk eerst een back-up maken, waarmee je terug kunt naar de situatie voor de software update, mocht er iets mis gaan. Om de Samsung GSM update veilig, gemakkelijk en betrouwbaar uit te voeren, is het handig als je de beschikbare Samsung-programma's hiervoor gebruikt.

Het programma's dat we beschikbaar hebben om je Samsung smartphone te updaten heet Smart Switch . Dit programma is geschikt voor GSM's met Android 4.3 of hoger.

Draadloos je Samsung GSM updaten

Hoewel de methode met een usb-kabel via de computer onze voorkeur heeft, kun je jouw Samsung smartphone natuurlijk ook via wifi updaten. Zorg ervoor dat je een snelle wifi-verbinding hebt (het gaat vaak om grote bestanden) en dat je toestel voor minimaal 50% is opgeladen. Kies bij je instellingen voor toestel-info en ga dan naar software update en kies voor bijwerken. Laat je GSM nu het werk doen en wacht tot hij weer is opgestart.

Hoelang krijgt je smartphone softwareondersteuning?

We geven de garantie dat je vanaf elke productintroductie minimaal 2 jaar Software Support krijgt. Uiteraard is de smartphone van jouw keuze bij het uitkomen voorzien van een veilige en stabiele Android-versie, zodat je voorlopig vooruit kunt.

Waar kun je terugvinden tot wanneer jouw Samsung GSM updates ontvangt? Dat hebben we duidelijk aangegeven op alle productpagina's van toestellen die in de afgelopen 2 jaar zijn verschenen. Bij de technische specificaties op de pagina kun je ervoor kiezen te klikken op 'alle specificaties weergeven', waarna het hele vak met technische gegevens over jouw smartphone uitklapt. In dit vak vind je informatie over de batterij, de sensoren, de verbindingsmogelijkheden, het geheugen, de ondersteunde bestandsformaten, de camera, het scherm en het besturingssysteem terug. Ook kun je de periode zien tot wanneer je softwareondersteuning voor jouw Samsung GSM ontvangt. In het algemeen geldt dat de nieuwste en modernste modellen de langste periode Software Support bieden. Dit komt doordat de hardware en software van de high-end toestellen langer meegaat en beter is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Zo is het geheugen meestal uitgebreider en is de processor sneller.

Update Samsung Galaxy S7

De OS-versie voor deze Samsung Galaxy S7 is Android 7.0. De Samsung GSM update softwareondersteuningsperiode duurt tot maart 2018.

Wat als de ondersteuning voor software updates is verlopen?

Wanneer de Samsung Software Support periode is verstreken, kunnen we geen updates meer garanderen. Natuurlijk kun je jouw Samsung GSM wel nog gewoon en veilig gebruiken. De laatste functies van Android kunnen dan alleen niet meer voor jouw smartphone beschikbaar zijn.

Wat moet je doen om lang Samsung smartphone updates te ontvangen?

Wil je zo lang mogelijk Samsung smartphones updates ontvangen? Dan moet je kiezen voor de GSM met de langste Software Support periode. Koop je een nieuwe Samsung GSM , dan kun je erop rekenen dat je nog minimaal 2 jaar kunt profiteren van software updates. Alle in Nederland geïntroduceerde toestellen met Nederlandse software worden door Samsung Nederland ondersteund. Check dus altijd voor je een GSM koopt of het een Nederlands model is. Sommige Nederlandse webshops kopen hun voorraad in het buitenland in.

In het algemeen kunnen we zeggen dat de high-end modellen het langst ondersteund zullen worden, omdat de software en de hardware van deze toestellen daar het beste op is voorbereid. Je doet er goed aan om de Software Support periode van de smartphone van jouw keuze voorafgaand aan je aankoop te controleren. Daarmee voorkom je mogelijke teleurstellingen.

Hoe werken de software updates voor Samsung GSM's?

Tot de genoemde datum onder Software Support bieden we voor jouw Samsung GSM software updates zoals bug fixes en security fixes. Samsung smartphones draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Het spreekt voor zich dat we van Google afhankelijk zijn voor nieuwe updates van het besturingssysteem Android en eventuele patches (herstelsoftware voor fouten).

In het algemeen werkt het als volgt. Google brengt een Android-update uit, waarna Samsung in Korea werkt aan de 'vertaling' van de update voor Samsung toestellen. Daarin nemen we dan ook specifieke instellingen voor Samsung smartphones mee. Voordat we de update beschikbaar maken voor jouw Samsung GSM, testen we die uitgebreid. Ook hebben we soms de goedkeuring van de mobiele providers in Nederland nodig. We zetten de update pas door naar jouw toestel, als we zeker weten dat hij helemaal veilig en betrouwbaar is. Zo niet, dan gaat de update terug naar Korea voor nieuwe aanpassingen en de daaropvolgende controles.

Als je geen updates meer ontvangt

Omdat de procedure voor het aanbieden van een software update zo zorgvuldig is, kan het een tijdje duren voordat deze beschikbaar is voor jouw smartphone. Het komt ook voor dat sommige smartphones niet meer geüpdatet worden. Dat komt dan doordat de software of de hardware van jouw GSM niet meer mee kan komen met de eisen die de update eraan stelt. Jouw smartphone heeft te weinig geheugen of verouderde hardware. Je kunt je GSMnog wel gebruiken, maar je ontvangt dan niet meer de nieuwste updates. Wil je een nieuwe Samsung smartphone? Lees hier over de nieuwste Samsung GSM's .

De meest geavanceerde smartphones van Samsung ontvangen langer ondersteuning dan de eenvoudigste modellen. Ook nieuwere modellen kunnen rekenen op een langere softwareondersteuningsperiode.

Van ons mag je verwachten dat we ons uiterste best doen om jouw Samsung GSM zo lang mogelijk up-to-date te houden. Tijdens de ondersteuningsperiode, deze vind je terug op alle productpagina's van de nieuwste Samsung smartphones, doen we er alles aan om elke Samsung GSM te updaten. We kunnen je echter niet beloven dat je altijd de laatste versie van Android of de laatste patch zult kunnen downloaden.

Tips Samsung smartphone update

Is er een update voor jouw Samsung GSM? Gebruik dan de onderstaande tips om maximaal te profiteren van de update.

Wil je de update naar je smartphone downloaden? Doe dit dan bij voorkeur via een pc met een usb-kabel of anders via een snelle wifi-verbinding De meeste updates zijn erg groot en die wil je niet via je dataverbinding downloaden. Zorg ook dat je GSM voor minimaal 50% is opgeladen of hang hem tijdens het updateproces aan een usb-kabel of aan de lader in het stopcontact.

Maak voordat je gaat updaten een back-up. Tijdens het updateproces kunnen er altijd fouten optreden. Met een back-up kun je weer terug als er iets niet goed gaat. Met Samsung Smart Switch voor jouw nieuwe Samsung GSM maak je gemakkelijk en snel een back-up en kun je die ook soepel en snel weer terugzetten.

Heb je de nieuwste GSM update voor je Samsung geïnstalleerd? Dan kun je het beste werken met een schone installatie. Dat doe je via een harde reset, waarmee je jouw toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen. Let op: je bent dan wel je geïnstalleerde apps, foto's, video's en andere data kwijt. Vooraf een back-up maken waarmee je jouw kostbare data weer terugplaatst is dus aan te raden.

Nog vragen over jouw Samsung GSM update?

We hopen dat je vragen na het lezen van dit artikel zijn beantwoord. Zit je nog met andere vragen, dan kun je altijd contact opnemen met onze Support-afdeling . Onze medewerkers helpen je graag verder met alles over onze smartphones en Samsung updates voor jouw GSM.

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung smartphone GSM filmen auto

GSM's vergelijken

Samsung smartphone GSM dual edge

Android-GSM