Smartphone vergelijken: hoe doe je dat?

Home > Samsung GSM > Smartphone vergelijken: hoe doe je dat?

Samsung Telefoon GSM

Als je in de markt bent voor een nieuwe smartphone, dan wil je je wel even goed oriënteren. Een nieuwe smartphone koop je tenslotte niet elke maand. En de meeste mensen ook niet elk jaar. Gemiddeld doen we zo'n twee jaar met een nieuw apparaat. Door technische verbeteringen en softwarematige updates neemt de levensduur van smartphones zelfs toe. Alle reden dus om nu een goede keuze te maken. In dit artikel helpen we je op weg met wat je moet doen als je een nieuwe smartphone wilt: op een slimme manier smartphones vergelijken.

Voordat je smartphones gaat vergelijken

Het begint al met het voorwerk. Heb je op dit moment al een smartphone of heb je nog een 'dumb' phone? De aanpak verschilt afhankelijk van of je al een ervaren smartphonegebruiker bent of dat dit je eerste smartphone gaat worden. Als je al een ervaren smartphonegebruiker bent, zul je beter weten wat je wél en niet wilt bij je volgende toestel.

Je eerste smartphone

Als je nog niet eerder een smartphone hebt gehad (en die groep wordt steeds kleiner, want er zijn maar liefst zo'n 10 miljoen smartphonebezitters in Nederland), dan kan de hoeveelheid aan functies je overvallen. Het is dan zaak om nuchter te blijven en je af te vragen waarom je nu eigenlijk een smartphone wilt. Voor de meeste mensen zal het zo zijn dat ze graag onderweg of thuis op de bank willen kunnen internetten en hun e-mail willen kunnen lezen. Misschien ook wel filmpjes op YouTube kijken of muziek luisteren. Zet je wensen voor je nieuwe smartphone alvast op een rij, dan kom je beter beslagen ten ijs als je smartphones gaat vergelijken.

Je volgende smartphone

De meeste mensen vallen inmiddels in de categorie 'bestaande smartphonegebruikers'. Je bent uitgekeken op je oude smartphone en je bent toe aan iets nieuws. Of je oude smartphone komt niet meer mee met de eisen die nieuwe apps en software aan je toestel stellen. En dan kan het ook nog eens zo zijn dat je oude smartphone gewoon kapot is. Aan alles komt een einde, en dat is voor de levensduur van een smartphone niet anders. Maar hoe kun je nu het beste smartphones vergelijken en kies je het perfecte nieuwe toestel dat bij je past?

Smartphone vergelijken: waar moet je op letten

Samsung smartphone GSM bellen café

We gaan even uit van de situatie dat je al een smartphone bezit, maar in de markt bent voor een nieuwe. Wat is de reden dat je een nieuwe smartphone wilt, behalve dat je graag weer een snel werkend toestel wilt dat weer helemaal bij de tijd is? Een aantal veelvoorkomende wensen zetten we hieronder voor je op een rij.
• Een verbeterd display: de nieuwste generatie heeft haarscherpe hd-schermen van een oogverblindende schoonheid.
• Betere prestaties: de chipsets van smartphones worden met elke generatie sneller en slimmer.
• Een betere accu: leuk, al die extra features, maar als je batterij binnen een paar uur leeg is heb je er niet veel aan. Neem de batterijduur in je overweging mee als je smartphones vergelijkt.
• Een snellere laadtijd: altijd druk en onderweg? Een toestel dat razendsnel oplaadt is iets voor jou. Ook handig is het als je je toestel weer een paar uur kunt gebruiken nadat je het maar eventjes aan de lader hebt gehangen.
• Een betere camera: de meestgebruikte camera is die in je smartphone. Steeds vaker gebruiken we die ook als we een dagje uit gaan, of op vakantie. Je nieuwe smartphone is ook je nieuwe fototoestel! Check de specificaties van de camera in jouw nieuwe mobiel en je komt niet voor verrassingen te staan.
• Een mooier design: het meest subjectieve van alle specificaties van jouw nieuwe smartphone. Maar wel belangrijk. Een apparaat dat je dagelijks bij je draagt is tenslotte ook een soort sieraad. Mag dat er een beetje mooi uitzien?
• Levensduur: een toestel uit een hoger segment gaat in principe langer mee dan een toestel uit de middenklasse. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van je gebruik.

Vergelijk smartphones ook op prijs

Bovenstaande specificaties weeg je natuurlijk af tegen de prijs. Wat is de beste smartphone waarvoor je wilt betalen? Dat hoeft niet altijd per se de nieuwste smartphone te zijn. Vergelijk smartphones en kies voor wat voor jou belangrijk is. Ben je bereid in de buidel te tasten voor het allerbeste? Moet het zo goedkoop mogelijk? Of kies je de gulden middenweg?

Alternatief voor smartphone vergelijken

Heb je geen zin om tientallen smartphones met elkaar te vergelijken en ben je best tevreden met je huidige, dan kun je natuurlijk ook blind kiezen voor de opvolger hiervan. Beschik je bijvoorbeeld over een Samsung Galaxy S4 en wil je graag een moderne telefoon met de nieuwste specificaties? Dan kun je zonder problemen overstappen naar de Samsung Galaxy S6. Een overstap waar je als Samsung-fan geen spijt van zult krijgen. Je bespaart kostbare tijd die je anders had moeten besteden aan smartphones vergelijken en je zit de komende jaren gegarandeerd weer goed.

Overzetten van je gegevens

Wat mensen nog weleens tegenhoudt om op een nieuwe smartphone over te stappen is het 'gedoe' met het overzetten van gegevens. Daar houden we bij Samsung ook niet van. Daarom hebben we Smart Switch ontwikkeld. Met Samsung Smart Switch zet je al je data simpel en veilig over van je oude toestel op je nieuwe. Of je oude toestel nu een Samsung is, een iOS-apparaat of een Windows-toestel. Het is makkelijker dan je denkt en je geniet meteen van al je foto's, video's en muziek op je nieuwe smartphone. En ook je berichten en contactpersonen zetten we voor je over!

Conclusie: smartphone vergelijken

We hopen dat we je een beetje geholpen hebben een goede keus te maken voor je nieuwe smartphone. Mocht je toch geen zin hebben om te gaan vergelijken, dan kun je altijd risicoloos de beste smartphone kopen. Op dit moment zijn onze vlaggenschepen de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ , waar we bijzonder trots op zijn. Ook de Samsung Galaxy Note8 is een absolute aanrader.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung smartphone GSM koffie

De beste GSM: hoe kies je die?

Samsung smartphone GSM terras lunch

Nieuwste smartphones