Temperatuur koelkast

Home > Samsung Koelkast > Temperatuur koelkast

Samsung Koelkast

In dit artikel praten we je graag bij over de beste temperatuur in je koelkast. We krijgen veel vragen over hoeveel graden de koelkast moet zijn, over hoe je de temperatuur van de koelkast instelt of wat de beste temperatuur van de koelkast is. Daarom geven we je hieronder hopelijk een paar bruikbare antwoorden.

Beste temperatuur koelkast

Wat is nu de beste temperatuur voor je koelkast? Dat hangt natuurlijk af van de producten die je erin hebt liggen. Maar in het algemeen kunnen we zeggen dat het het beste is om de temperatuur van je koelkast in te stellen tussen de 3 graden Celsius en de 4 graden Celsius. Bij deze temperaturen hebben veel bacteriën en schimmels moeite om te groeien. Zo blijven de meeste producten langer vers en lekker.

Of je daadwerkelijk overal dezelfde temperatuur in je koelkast hebt, hangt af van de optie voor luchtcirculatie. In een conventionele koelkast verschilt de temperatuur in de verschillende lades of op de verschillende schappen. Je moet dan nadenken waar je wat neerlegt. De bovenste zone is dan het minst koud en de middelste zone is het koudst. In het midden leg je dan vlees en vis neer, onder in de koelkast komen de groenten en bovenin leg je producten die minder snel bederven bij een wat hogere temperatuur.

Alle moderne Samsung koelkasten hebben ventilatoren die de lucht continu laten circuleren. Koele lucht blaast door meerdere openingen op elk schap. Zo blijft de temperatuur constant en je eten en drinken op elk schap vers.

Koelkast temperatuur instellen

Je koelkast kun je dus het beste rond de 3 of 4 graden Celsius instellen. Maar hoe stel je de temperatuur van je koelkast in? Dat verschilt per koelkast. Bij sommige koelkasten draai je aan een wieltje met daarop een stand van bijvoorbeeld 1 tot en met 5. Bij andere koelkasten wordt de temperatuur met een symbool aangegeven. En bij weer andere koelkasten stel je de temperatuur gewoon in graden Celsius in. Sla de handleiding van je koelkast erop na om te zien welke instellingen met een temperatuur van rond de 3 of 4 graden Celsius overeenkomt.

Samsung koelkasten hebben meestal een gebruiksvriendelijke temperatuurinstelling met tiptoetsen op de voorzijde van de deur. De temperatuur stel je apart voor het eventuele vriesgedeelte en voor de koelkast in, gewoon in graden Celsius.

Soorten koelkasten

Bij Samsung hebben we trouwens veel verschillende soorten koelkasten. Zo zijn er de zogenoemde French Door-koelkasten . Daarbij is het bovenste gedeelte een koelkast met twee deuren. Het onderste gedeelte is het vriesvak. Zo heb je minder ruimte voor koelen, maar des te meer voor het vriesgedeelte. Handig als je grote dingen wilt invriezen en sommige producten niet meteen nodig hebt. Daarnaast hebben we ruime Amerikaanse koelkasten met twee deuren over de hele lengte van de koelkast. Met deze moderne en stijlvolle koelkasten heb je genoeg ruimte om al je etenswaren voor een langere periode op te slaan en handig in te delen. Dan hebben we ook nog de 1-deurs koel- en vrieskasten en de reguliere koel-vriescombinaties.

Koelkast

INTERESSANT VOOR JOU

grote koelkast

Koelkast kopen

No Frost

Wat is No Frost?