De beste tablet

Home > Samsung Tablet > De beste tablet

Samsung tablet Windows home

Je kunt het vast al raden: we kunnen je simpelweg niet aangeven wat de beste tablet is, omdat dat helemaal afhangt van je persoonlijke wensen en het gebruik. Maar net als bij het uitzoeken van de beste smartphone voor levensstijl, kunnen we je wel helpen met een aantal tips. Aan de hand van deze tips zoek je vrij eenvoudig het voor jou meest geschikte model uit.

Wat voor tabletgebruiker ben je?

Het begint met vaststellen welk soort gebruiker je bent. In het algemeen kunnen we vier typen onderscheiden. Elk type heeft behoefte aan een ander soort tablet.

De gamende tabletgebruiker
Onder tabletgebruikers zijn veel casual gamers. Ze gebruiken hun tablet voornamelijk ter ontspanning op de bank. Even een spelletje spelen. Hun sociale media checken. Een filmpje op YouTube kijken. De gamende tabletgebruiker vindt een helder scherm met een hoge resolutie belangrijk. De beste tablets voor deze doelgroep zijn de Galaxy Tab S2, de Galaxy Tab A en de Galaxy Tab 4. De schermgrootte varieert tussen de 8 en de 10 inch.

De surfende tabletgebruiker
Deze casual gebruiker wil vooral kunnen internetten en filmpjes kunnen kijken. Hij of zij stelt geen hele hoge eisen aan zijn of haar tablet, maar het apparaat moet wel lekker in de hand liggen en niet langzaam zijn. Daarnaast is de prijs belangrijk. Een tablet is iets leuks voor erbij en dat moet niet de hoofdprijs kosten. Een Galaxy Tab 4 is een heel geschikt model voor deze doelgroep.

De sociale tabletgebruiker
De sociale gebruiker heeft zijn tablet nodig om zijn accounts op social media bij te houden en om foto's en filmpjes met zijn of haar tablet te maken. Ook wil deze gebruiker graag contact houden met anderen via zijn tablet, thuis of onderweg. Deze gebruikers kiezen vaker dan gemiddeld voor een tablet met een compact scherm (bijvoorbeeld 8 inch). Maar ze willen 'm ook onderweg kunnen gebruiken en er berichten mee kunnen versturen. Sommigen willen er zelfs mee kunnen bellen. Daarom kiezen ze voor een model waar een simkaart in kan. Deze doelgroep zou goed uit de voeten kunnen met een zogeheten 'phablet', zoals de Galaxy Note 4 , een kruising tussen een tablet en een smartphone.

De productieve tabletgebruiker
De productieve tabletgebruiker is een serieuze gebruiker. Je gebruikt de tablet om boeken en artikelen op te lezen, om documenten als tekstbestanden en spreadsheets aan te maken en te bewerken en misschien als portfolio voor zijn werk. De beste tablets voor de productieve gebruiker zijn snelle tablets met een groot scherm. Zij kiezen voor tablets met de beste schermen en een grootte van minimaal 10 inch. Vaak willen ze ook een Book Cover Keyboard , waarmee typen op een tablet heel natuurlijk en comfortabel is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Samsung Galaxy Tab S2-serie .

Als je nog niet weet hoe je je tablet gaat gebruiken

Het kan natuurlijk zijn dat je nog niet eerder een tablet hebt gehad en geen idee hebt hoe je je tablet gaat gebruiken. Je kunt natuurlijk wel kijken hoe je op dit moment jouw eventuele smartphone gebruikt. Zit je erop te internetten? Kijk je er filmpjes op? Speel je er spelletjes mee? En voor welke activiteiten gebruik je eventueel je laptop? Om te werken aan je documenten? Of films of tv mee te kijken? Een aantal van deze bezigheden zullen met de aanschaf van een tablet waarschijnlijk gaan verhuizen.

De beste tablet voor jou

De Galaxy Tab A is een betaalbaar toestel dat eenvoudig is in het gebruik. Een tablet waarmee je alles kunt wat je met een tablet zou willen doen. Kies voor een tablet als deze en je hebt altijd de beste tablet voor jou. Na een paar weken gebruik weet je precies wat voor tabletgebruiker je bent!