Wat is de S Pen?

Home > Samsung Tablet > Wat is de S Pen?

Samsung tablet Windows home

De S Pen is een invoertool die hetzelfde gevoel biedt als een echte pen, maar dan met veel meer mogelijkheden. Met de Samsung S Pen en de veelgeprezen apps van Samsung gaat er een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor je open. In dit artikel laten we je kennismaken met de S Pen aan de hand van een top 10 aan bijpassende apps.

De S Pen werd tegelijkertijd geïntroduceerd met de Galaxy Note. Hij is sneller en nauwkeuriger dan conventionele stylus-pennen. Het is een geavanceerde invoertool die hetzelfde gevoel biedt als een echte pen. De stylus-pen van Samsung detecteert de druk op het scherm met grote nauwkeurigheid. En dat biedt veel handige mogelijkheden voor een veelheid aan apps.

Bekijk nu de Galaxy Tab A & S Pen (9.7 inch, Wi-Fi) , de nieuwste tablet waar de S Pen in bij inbegrepen zit.

Nauwkeuriger werken met de S Pen

De S Pen is meer dan een vervanger voor je vinger. We noemen 'm een 'active digitizer'. Hoe harder je drukt op je scherm, hoe dikker de lijn is die verschijnt. Daarnaast is de S Pen handig om nauwkeuriger te schrijven, te tekenen of te bedienen. De pen is speciaal ontworpen om lang vast te kunnen houden; door de ergonomische vorm ligt hij makkelijk in de hand. Daarmee is hij ook geschikt voor intensief zakelijk gebruik.

S Pen: tips en tricks

Vlot leren werken met de S Pen? Hieronder hebben we een aantal tips en tricks voor je samengesteld.
•Je kunt de S Pen gebruiken als extra bediening. Voer gestures uit zonder het scherm aan te raken. Ook kun je het knopje op de pen gebruiken als sneltoets om het menu of de app te openen.
•Berg de S Pen op in de behuizing van je Galaxy Note. Zo voorkom je dat deze zoekraakt.
•Het scherm van je Galaxy Note herkent de S Pen al op 14 mm afstand. Wanneer de S Pen zich binnen deze afstand bevindt zal de Galaxy Note door middel van een puntje op het scherm aangeven waar deze het scherm zou raken.
Palm rejection : laat je hand zonder probleem rusten op het scherm terwijl je schrijft. Zo zul je niet per ongeluk apps activeren of je beeld inzoomen.

Top 10 apps voor S Pen

1. S-Pen Sudoku
Los de S-Pen Sudoku razendsnel op met de S Pen. In deze versie kun je de S Pen gebruiken zodat je heel gemakkelijk de cijfers in de vakken kunt schrijven. Deze app is voor iedereen: van beginner tot gevorderde en van jong tot oud. Voordat je met een spel begint, selecteer je namelijk een van de drie moeilijkheidsgraden. Doorloop ze allemaal om te zien hoe snel jij de puzzels kunt oplossen. Op deze manier blijft het een uitdagend spel! Er zijn meer dan 100.000 puzzels, dus je blijft wel even spelen.

•Met meer dan 100.000 puzzels blijf je spelen.
•Ook zonder de S Pen te spelen.
•Gemakkelijk in gebruik dankzij handschriftherkenning.
•3 moeilijkheidsgraden.

2. S Pen Hover Drawing
Deze app gebruikt de zweefmogelijkheid van de S Pen waardoor jij 'in de lucht' kunt tekenen zonder het scherm aan te raken. Tekenen gaat op die manier heel snel. Alle normale S Pen-features, zoals aanraak- en druksensitiviteit zijn aanwezig. Doordat je uit de vrije hand kunt tekenen wordt jouw tekening nog mooier. Je kunt deze feature ook uitzetten en de pen over het scherm bewegen.

Binnen een tekening kun je werken met meerdere lagen. Creëer zelf een laag of importeer een foto. Een laag kan apart bewerkt worden of op volgorde gelegd worden. De achtergrond kun je altijd nog aanpassen.

Verder kun je geometrische vormen maken (rond, ovaal, lijnen, etc). De toolbox verschuift automatisch aan de hand van jouw tekenpositie.

3. Photo Repeater
Photo Repeater is een speciale camera-app met de mogelijkheid om een extra afbeelding te tonen als template. Je kunt deze extra afbeeldingen gebruiken om posities en hoeken nauwkeuriger te definiëren. Wijzig de transparantie van de extra afbeelding zodat je jouw beeld erdoorheen kunt zien. Voeg met de S Pen details of aanwijzingen toe die je helpen de foto beter te maken.

Wees niet bang dat je jouw bronbestand kwijtraakt. Je verandert alleen de afbeeldingen op het scherm. Deze kun je natuurlijk opslaan voor later gebruik.
Met een S Pen van Samsung wordt deze app nog leuker!

4. S Pen Voice PRO
De slimme S Pen kan nu geluid opnemen en afspelen! Schrijf notities en neem tegelijkertijd de stem op de achtergrond op. Door met je S Pen op een bepaald deel van je notitie te tikken wordt de opgenomen stem vanaf dat punt levendig afgespeeld. Het afspelen volgt jouw handschrift als een video.
Bij vergelijkbare apps moet je door het hele bestand om het deel te beluisteren dat jij graag wilt horen; de S Pen heeft enkel een tikje op de tablet nodig.

S Pen Voice integreert stem en notities. Handig in de volgende situaties:
•In een vergadering waarbij je zowel notities moet nemen als de stem naderhand terug moet luisteren.
•Bij het afnemen van een interview.
•In de collegezaal.

Andere features

S Pen Voice kan ook handtekeningen lezen. Gebruik een handtekening (patroon) als wachtwoord voor elk van je notities. Cijfers heb je niet meer nodig. Besluit zelf of je een wachtwoord wilt of niet. Je kunt patronen altijd opnieuw instellen

Voordat je de PRO-versie koopt, kun je ook de gratis versie uitgebreid testen. Extra's in de PRO-versie:
•Geen limieten van de gratis versie (memo's van maximaal 5 pagina's en 20 minuten opnemen)
•Data back-up en herstelmogelijkheden met je Dropbox-account

5. GpsGuide Spain
Reis en ervaar Spanje op je eigen manier! Gebruik de S Pen om een lijn te trekken tussen al je favoriete bestemmingen. De app wijst je op alle interessante steden die een bezoek waard zijn. Je zult geen enkele attractie meer missen! Je kunt ook een route door een stad tekenen om nog meer gedetailleerde informatie te krijgen. De S Pen is handig en snel. Je houdt tijd over om volledig te genieten van je reis door Spanje.

6. Photo Desk
Met Photo Desk organiseer je snel en makkelijk je foto's door te profiteren van Androids 'fragment feature'. Deze feature splitst het scherm in verschillende gebieden. Je hebt één hoofdveld voor afbeeldingen en meerdere andere gebieden die gebruikt kunnen worden. Zo pas je afbeeldingen aan, terwijl je ernaast ruimte hebt voor bijvoorbeeld plattegronden. De ideale app voor het bewerken en indelen van je foto's, die je nog makkelijker en intuïtiever bedient met je S Pen.

7. DrawRace 2
Tijd voor een spelletje! Met DrawRace 2 teken jij je eigen circuit met de S Pen! De snelheid waarmee je tekent bepaalt de snelheid van de auto. Klaar met tekenen? Bekijk dan de race over je zelfgetekende circuit.

Als je eenmaal de kunst van het tekenen en racen beheerst, kun je het opnemen tegen de beste racers in de wereld. In de Leader Boards neem je het tegen hen op. Je kunt ook je vrienden uitdagen in Friend Leagues en zien wie de snelste vingers en de snelste S Pen heeft!
DrawRace 2 is de opvolger van de succesvolle en populaire app DrawRace. Bij deze verbeterde versie geniet je van een nieuwe turbo-knop, diverse online opties en nieuwe zeer gedetailleerde 3D-racebanen!

8. Smart Decision
Logische en rationele besluitvorming komt naar Android! Smart Decision verandert je telefoon en S Pen in een krachtig, effectief en makkelijk te gebruiken hulpmiddel om beslissingen te maken. Bespaar tijd in je dag-tot-dagbeslissingen.

Smart Decision is een bundel van 8 intelligente tools die je helpt sneller en makkelijker beslissingen te maken. Smart Decision geeft geen willekeurige antwoorden door flessen te rollen of munten op te gooien, maar gebruikt diverse beproefde technieken om tot een weloverwogen besluit te komen. Dat moet je gewoon zelf ervaren!

9. SketchIt HD
SketchIt HD is een realtime multiplayer online game. Nodig tot 12 spelers uit in één spel. Eén speler tekent iets en de rest moet raden wat het is. Met de S Pen kun je perfect tekenen wat je wilt. Aan de anderen de uitdaging om het te raden. SketchIt HD is geoptimaliseerd om ook perfect op een tabletscherm te gebruiken!

10. Papyrus
Hoe vaak denk je wel niet 'had ik maar pen en papier bij me'. Met de app Papyrus en je S Pen ben je op alles voorbereid!

Papyrus is een handschriftapp die je net als papier gebruikt, maar dan met meer flexibiliteit en de voordelen van moderne technologie. Met Papyrus gaan je notities verder dan papier.

Exclusieve S Pen-features:

•Drukgevoeligheid voor natuurlijker schrijven: des te harder je drukt, des te dikker de lijn die verschijnt.
•Hogere precisie dan vingerinvoer.
•Gebruik de gum van de S Pen om snel tekst of lijnen te verwijderen.
•Raak met je vinger het scherm aan om andere acties met de S Pen uit te voeren.