Ultrabook vergelijken

Home > Samsung Tablet > Ultrabook vergelijken

Samsung tablet Windows home

Een ultrabook vergelijken met iets anders is bijna niet te doen. Een ultrabook staat natuurlijk op zich. Maar als-ie zich ergens mee laat vergelijken, dan is het wel met de nieuwe Galaxy TabPro S!

Wat is een ultrabook?

Als je in de markt bent voor een vergelijking van ultrabooks, weet je waarschijnlijk al wat het zijn. Maar ongetwijfeld zijn er ook genoeg mensen die nog nooit van een ultrabook hebben gehoord. Een ultrabook is een lichte, dunne en compacte notebook of laptop. Eigenlijk een netbook, dus. Maar dan veel krachtiger. Belangrijk is ook een lange batterijduur en het snel ontwaken uit de slaapstand. Ultrabook is een merknaam van chipfabrikant Intel. Daarom mogen officieel alleen notebooks met Intel-processoren zich 'ultrabook' noemen en wordt het woord ook vaak met een hoofdletter geschreven. Ook heeft Intel een aantal minimale eisen geformuleerd, waaraan fabrikanten van ultrabooks zich moeten houden.

Ultrabook vergelijken: hier moet je op letten

Oké. Het is duidelijk wat een ultrabook is. Maar wat als je nu toch niet voor een ultrabook wilt kiezen? Wat komt dan het meeste in de buurt? Bij Samsung zweren we op de nieuwe Galaxy TabPro S . Waarom? Dat zullen we je uitleggen.

Voordat je een keuze maakt voor een nieuw apparaat, is het belangrijk om te bedenken waarvoor je het wilt gebruiken. Sommigen kiezen een ultrabook voor thuis omdat-ie er zo lekker dun uitziet en zo licht is. Anderen gebruiken 'm daadwerkelijk vooral onderweg, om op te werken. Het maakt natuurlijk nogal wat uit of je je op je nieuwe device voornamelijk spelletjes wilt spelen of video's wilt kijken of dat je het apparaat vooral zakelijk gebruikt.

Zo heeft een ultrabook geen ingebouwde dvd-lezer en -brander. In plaats hiervan zijn de meeste ultrabooks uitgerust met een snel flashgeheugen. Ook het aantal aansluitingen is beperkt. Als je een apparaat nodig hebt dat dvd's kan lezen en schrijven of je computer op een beamer of andere randapparatuur aan moet kunnen sluiten, kun je in veel gevallen het beste voor een 'gewone' laptop gaan.

Zaken die belangrijk kunnen zijn bij ultrabook vergelijken: de batterijduur, de prestaties, het scherm, de vormgeving, de aansluitingen, hoe de ultrabook in de hand ligt, hoe zwaar hij is.

TabPro S: hét alternatief voor een ultrabook

Wat zijn de alternatieven als je ultrabooks hebt vergeleken en je uiteindelijk toch geen ultrabook wilt? Het meest voor de hand ligt dan een tablet. En om precies te zijn een Galaxy TabPro S. Dat is een tablet voor professioneel gebruik met een groot scherm. Het is de eerste Samsung tablet met Windows 10 . Hiermee heb je pure draagbare power in je handen.

Het enige wat nog ontbreekt is een toetsenbord, maar dat kun je er gemakkelijk aan koppelen via Bluetooth. Net als een controller, voor de noodzakelijke ontspanning. En hadden we je al verteld dat de TabPro S van Samsung een geweldig beeld heeft? Dat niet alleen fantastisch spreadsheets weergeeft, maar ook een genot is bij het bekijken van je favoriete films en series?
In combinatie met de bijpassende beschermcase heb je in feit een soort ultrabook in handen, maar dan nog handiger, compacter en platter.

Meer weten over onze andere tablets? Bekijk dan de tablets in ons assortiment.