Wat is een goede tablet?

Home > Samsung Tablet > Wat is een goede tablet?

Samsung tablet Windows home

Als antwoord op de vraag 'wat is een goede tablet' kunnen we wel gemakkelijk het antwoord 'een Samsung-tablet' geven, maar dat is... inderdaad, te makkelijk. Wat is een goede tablet is, is namelijk een tablet die perfect past bij jouw tabletgebruik.

Het begint er dus bij om te weten voor voor tabletgebruiker je bent. In het artikel ' De beste tablet ' bespraken we al vier typen tabletgebruikers: de gamende, de surfende, de sociale en de productieve tabletgebruiker. In welk van die tabletgebruikers herken jij jehet meest? Die vraag is een goed startpunt om te achterhalen wat een goede tablet is.

Goede tablets

Voor mensen die van een spelletje houden, raden we bijvoorbeeld de Galaxy Tab A -serie aan. Ideale casual tabs met een hoge beeldkwaliteit en een helder scherm. De serieuze tabletgebruiker - bijvoorbeeld een zzp'er of een thuiswerker - kan het beste kiezen voor een snelle tablet met een groot scherm van minimaal 10 inch. Met een via Bluetooth aangesloten toetsenbord, uiteraard. Behoor je tot deze doelgroep? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy Tab S2 -serie of zelfs naar de TabPro S .

Tablet gebruiken

Weet jij al hoe je je tablet gaat gebruiken? Ben jij iemand die ook onderweg verbonden wil blijven? Of ben jij iemand die zijn of haar tablet vooral onderuit liggend op de bank gaat gebruiken? Surfen over internet, spelletjes spelen? Of misschien wil je wel juist het maximale uit je tablet halen en gebruik je je apparaat om films te monteren, spreadsheets te maken of voor andere werkzaamheden. Dat kan ook goed als je voor de juiste tablet kiest.

Wat is een goede tablet voor jou?

Als je nog niet eerder een tablet hebt gehad, weet je misschien nog niet hoe je je tablet wilt gaan gebruiken. Heb je wel een smartphone, dan kun je iets afleiden uit je smartphonegebruik. Zit je erop te internetten? Kijk je er filmpjes op? Speel je er spelletjes mee? En voor welke activiteiten gebruik je eventueel je laptop? Om te werken? Voor de ontspanning? Of beide? Het ligt voor de hand dat een aantal activiteiten zal verhuizen van de smartphone naar de tablet of van de laptop naar de tablet. Kun je een beetje indenken welke deze zullen zijn?

Kom je er niet helemaal uit welke tablet je op het lijf is geschreven? Bekijk dan onze keuzehulp voor tablets en je hoort meteen welke tablet bij jou past.