Foto's op TV bekijken

Home > Samsung Televisie > Foto's op TV bekijken

the-frame-foto-op-tv-bekijken

Je TV is natuurlijk meer dan alleen een scherm waarop je TV kijkt. Je gebruikt je TV misschien ook al om erop te gamen, om films en series te streamen, als groot scherm voor internet en misschien ook wel om foto's op te bekijken. Weet je nog niet hoe je gemakkelijk foto's op je TV bekijkt? Lees dan dit artikel.

Hoe kun je foto's op je TV bekijken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om foto's op je TV te bekijken. Tot die mogelijkheden behoren:

1. Foto's op je TV kijken via een usb-stick
2. Foto's op je TV kijken via een laptop
3. Foto's op je TV kijken met een MHL-aansluiting
4. Foto's op je TV kijken via streaming
5. Foto's op je TV kijken via de Smart View App

1. Foto's op je TV kijken via een usb-stick

Vrijwel elke TV beschikt over één of meerdere usb-aansluitingen. Hierop kun je een usb-stick of andere flash-opslag op aansluiten. Als je TV de inhoud heeft herkent, speel je met een druk op de knop hele diaseries af.

2. Foto's op je TV kijken via een laptop

Net zo gemakkelijk kun je je laptop op je TV aansluiten met een HDMI-kabel. Het scherm van je laptop zie je terug op je TV, waarna je simpelweg de foto's selecteert die je op je TV wilt bekijken.

3. Foto's op je TV kijken met een MHL-aansluiting

Heb je foto's op je smartphone of tablet staan? Dan kun je die via een MHL-kabel aansluiten op je TV. Je smartphone en tablet hebben geen directe HDMI-aansluiting, naar wel de mogelijkheid om de microUSB-poort via een MHL-kabel met de HDMI-poort op je TV te verbinden. En voilà, daar is het beeld van je mobiele apparaat op je TV.

4. Foto's op je TV kijken via streaming

Maar de gemakkelijkste manier om foto's op je TV te bekijken is waarschijnlijk toch wel zonder fysiek contact of kabels. Gewoon draadloos via je smartphone of tablet vanaf comfortabele plek op de bank. Dat is gelukkig heel goed mogelijk als je Smart TV en je smartphone of tablet op hetzelfde draadloze netwerk zitten.

Streamen van media naar je TV gaat via het DLNA-protocol, waarmee twee apparaten met elkaar kunnen 'praten' als ze op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Je smartphone en tablet zijn hierop al voorbereid.

Op een Samsung-tablet of Samsung-smartphone (of een ander Android-apparaat) ga je naar de afbeeldingen die je op je TV wilt bekijken en dan tik je boven in het scherm gewoon op het stream-icoontje. Zie je dit icoontje niet, dan tik je op het symbool voor delen en kies je vervolgens 'afspelen op apparaat'. Als het goed is zie je nu je TV verschijnen, waarna je die kunt kiezen als afspeelapparaat. Op een iOS-apparaat werkt het op een soortgelijke manier.

Houd er wel rekening mee dat zowel je TV als je smartphone of tablet met internet verbonden moeten zijn. Lees hier meer informatie over hoe je foto's en andere media op je TV bekijkt . In deze video zie je hoe je foto's op je camera met wifi ook gemakkelijk op je Samsung Smart TV kunt laten zien.

5. Foto's op je TV kijken via de Smart View App

Om alles nog makkelijker voor je te maken, hebben we de Smart View App ontwikkelt. Deze app voor je smartphone of tablet biedt dezelfde handige interface als die van je Samsung Smart TV. Je foto's, video's en muziek speel je soepel en gemakkelijk af.

Maar de app doet meer: hij tovert je smartphone of tablet om in een afstandsbediening voor je Smart TV. Met de Smart View App heb je je eigen persoonlijke afstandsbediening altijd binnen handbereik. De Smart View App is er voor iOS- en Android-apparaten en is gratis te downloaden vanuit jouw favoriete app store.

Je TV als fotolijst

Je TV instellen als fotolijst is dus heel gemakkelijk als je foto's op je smartphone of tablet hebt staan. Selecteer de foto's voor je diashow en stream ze via je eigen wifi-netwerk naar je TV. Geniet lekker na van je vakantiefoto's. Of laat je TV als een echte fotolijst werken en toon rustige foto's van landschappen, gebouwen of ruige natuur.

Maar als je het echt goed wilt doen met foto's op je TV bekijken, dan hebben we sinds kort nog iets moois voor je.

Samsung The Frame: het schilderij van de 21ste eeuw

Wil je een echt kunstwerk aan de muur om jouw foto's in te tonen, maar waar je ook perfect TV op kunt kijken? Samsung presenteert The Frame, in samenwerking met de bekroonde ontwerper Yves Behar.

Personaliseer je kamer met je favoriete familiefoto of kies elke keer opnieuw een geweldig kunstwerk. Je kunt kiezen uit verschillende weergavemogelijkheden en passe-partouts, en met de verwisselbare lijsten maak je het plaatje helemaal compleet.

The Frame lijkt op een schilderij, maar je kunt hier ook je favoriete foto's op laten zien. Behalve je eigen mooiste foto's krijg je bij The Frame ook een exclusieve collectie van 100 kunstwerken van 37 gerenommeerde kunstenaars van over de hele wereld.

Verbluf je gasten met je persoonlijke verzameling foto's, schilderijen, tekeningen en digitale kunst. Er is altijd iets wat harmonieus aansluit op je interieur of je stemming.

In de Online Art Store kun je nog meer kunst bekijken en kopen. Of je neemt een handig kunstabonnement, waarmee je jouw persoonlijke collectie verder opbouwt. Een kunstverzamelaar worden is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

The Frame is uitgerust met een helderheidssensor en een bewegingssensor. The Frame past zich aan op het omgevingslicht en neemt de juiste helderheid aan. Hierdoor krijgt het 'schilderij' een natuurlijke verlichting op elk moment van de dag en past deze perfect in je interieur.

Je plaatst The Frame van Samsung met het No Gap-bevestigingssysteem strak tegen de muur, net als een echt kunstwerk. Met de Invisible Cable en de One Connect Box sluit je The Frame praktisch onzichtbaar aan op al je randapparatuur.

Je zou het bijna vergeten, maar natuurlijk kun je ook nog gewoon TV-kijken, games spelen en genieten van films en series op je The Frame TV.

Meer weten over The Frame van Samsung? Ga eens kijken bij een Samsung-showroom bij jou in de buurt, of bekijk The Frame op onze website.

GERELATEERDE PRODUCTEN

samsung-the-frame-tv

Samsung The Frame TV

INTERESSANT VOOR JOU

No Gap Wall Mount

Samsung TV ophangen