Local, Micro en UHD Dimming

Home > Samsung Televisie > Local, Micro en UHD Dimming

Televisie Samsung TV

Local Dimming is een technologie die donkere en lichte gebieden op het scherm detecteert en die vervolgens aan kan passen door de leds in de achtergrondverlichting te dimmen of juist feller te laten stralen. Dit doet je tv om je de mooiste donkere scènes voor te schotelen en om de kleuren en het contrast optimaal te presenteren. Met andere woorden: Local Dimming zorgt ervoor dat het beeld van jouw LED-tv er geweldig uitziet.

Wat is Local Dimming

Local Dimming is de algemene naam voor de technologie die bepaalde delen van een LED-scherm dimt of juist extra verlicht. Net zoals bij de ronde knop die je gebruikt om je slaapkamerverlichting te dimmen om wat meer sfeer te creëren of juist wat feller te zetten omdat je jouw sokken zoekt.

Bij Samsung hebben we onze eigen Local Dimming-technologie ontwikkeld. Die noemen we Micro Dimming. In zekere zin zijn Local Dimming en Micro Dimming dus hetzelfde. Maar toch ook weer niet. Want onze Micro Dimming-technologie gaat nog een flinke stap verder dan Local Dimming.

Wat is Micro Dimming?

Micro Dimming is de slimme Local Dimming-technologie van Samsung die het beeld opdeelt in nog meer zones dan bij Local Dimming. Per zone wordt het beeld lokaal geoptimaliseerd qua contrast en qua zwartwaarden. Speciale software zorgt ervoor dat je altijd een perfect helder en goed zichtbaar beeld krijgt voorgeschoteld. Micro Dimming maakt hiervoor gebruik van bijzonder snelle processors die instant algoritmes op de content die je bekijkt uit kunnen voeren. In no-time vindt de beslissing plaats om de lichte delen of de donkere delen op je scherm aan te passen.

Wat is UHD Dimming?

UHD Dimming werkt met nog meer zones dan Micro Dimming en is speciaal bedoeld voor de beeldkwaliteit van Ultra HD-schermen. UHD Dimming optimaliseert het contrast, de kleuren en de scherpte van je beeld zoals je het nog nooit eerder zag. Deze technologie is nog geavanceerder dan de toch al slimme Micro Dimming en zorgt dan ook voor een weergaloze kijkervaring op jouw Samsung UHD-tv .

Wat is Supreme UHD Dimming?

UHD Dimming verdeelt het scherm in nog meer zones dan UHD Dimming; het zijn er twee keer zo veel. Elke zone kan afzonderlijk worden aangepast op basis van het contrast, de kleur en het detail. Donker is nog donkerder en licht is nog lichter. Met Supreme UHD Dimming gaan we nog een stap verder. Je hebt nu het neusje van de zalm op het gebied van Local Dimming te pakken. Het voordeel voor jou is dat je op jouw Samsung-TV van een nog mooier en indrukwekkender kristalhelder beeld zult genieten.

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung Smart Hub Tizen

Nieuwste Samsung TV

Qled TV

Wat is Samsung QLED TV?