Samsung 5-Series TV

Home > Samsung Televisie > Samsung 5-Series TV

Samsung curved smart TV walvis

Bij Samsung hebben we voor iedereen het juiste type televisie. Elk type heeft zijn eigen serienummer. Zo is er de 5-Series, de 6-Series, de 7-Serie, de 8-Series en de 9-Series. In dit artikel bespreken we de 5-Series televisies van Samsung.

Samsung 5-Series: wat houdt het in?

De Samsung 5-Series (ook wel de 5-Serie of 5000-Serie genoemd) is een range betaalbare TV-toestellen zonder al te veel opsmuk. In het typenummer van de TV is de beeldgrootte verwerkt (48 staat voor een beelddiagonaal van 48 inch). De letter J staat voor het jaar van introductie: 2015. Daarna volgt een modelnummer, bijvoorbeeld 5510A . Daarmee kunnen we het specifieke model identificeren. Tussen de verschillende modellen zitten bijvoorbeeld designverschillen of kleine verschillen in specificaties.

Eenvoudig, maar niet simpel

Hoewel de 5-Series ons eenvoudigste type televisie is, zijn de toestellen verre van simpel. Reken op haarscherpe beelden, kleuren die van het scherm afspatten en eenvoudige mogelijkheden om alle slimme functies van jouw Samsung TV te gebruiken. Dit is een range bijzonder moderne TV-toestellen tegen heel aantrekkelijke prijzen.

Alternatieven voor de Samsung 5-Series TV's

In het verleden hebben we als basismodel de 4-Series gevoerd, maar die is inmiddels uit de handel. Het eenvoudigste model TV van Samsung is nu dus de 5-Series. Vergis je niet: de 5-Series doet niet onder voor andere smart-TV's. Qua beeldscherm en mogelijkheden zijn er natuurlijk modellen die beter passen bij veeleisende TV-kijkers. Als je net een stapje hoger wilt gaan, hebben we de Samsung 6-Series voor je.

Bij de 6-Series vind je onder andere de goedkoopste UHD-modellen en je hebt in deze serie ook al een model met een gebogen scherm. Modellen in de 6-Series zijn een goede middenweg tussen beeldkwaliteit, functies en betaalbaarheid. Meer over de Samsung 6-Series televisies kun je lezen in het specifieke artikel dat we over deze serie hebben geschreven.