Samsung 7-Series TV

Home > Samsung Televisie > Samsung 7-Series TV

Samsung curved smart TV walvis

Samsung heeft zijn TV's in verschillende series ingedeeld. Zo zijn er de 5-Series, de 6-Series, de 7-Series, de 8-Series en de 9-Series. In dit artikel bespreken we de Samsung 7-Series TV’s.

Samsung 7-Series: wat houdt het in?

De Samsung 7-Series TV's (ook wel de 7-Serie of de 7000-Series genoemd) is een serie luxe televisies voor de veeleisende TV-kijker. De TV's uit deze serie beschikken alle over UHD (Ultra High Definition), waardoor het beeld vier keer zo scherp is als bij Full HD. Ook zijn de modellen uit deze serie uitgerust met diverse extra snufjes die de kijkervaring nog beter maken. We noemen er een paar: Smart Control Premium Remote, UHD Up-scaling, Peak Illuminator, Precision Black en UHD Dimming.

De nieuwe serie toestellen uit de 7-Series is uitgerust met het nieuwe intuïtieve en snelle besturingssysteem voor smart TV's: Tizen. Specifieke modellen uit deze serie zijn bijvoorbeeld UE49KS7500 en UE55KS7500 . De letter K in het typenummer staat voor het jaar van introductie: 2016. Bij modellen uit modeljaar 2015 staat een J.

Curved of flatscreen

Een gebogen TV uit de Samsung 7-Series omarmt je kijkervaring. Het Curved-scherm zorgt voor een natuurlijke kijkhoek waardoor de beelden scherper en gedetailleerder zijn en je het gevoel krijgt dat je middenin de actie zit. Het zorgt voor een intensere en emotionelere TV-ervaring! Het scherm lijkt zo ook nog eens groter dan het daadwerkelijk is.

Samsung heeft van alle TV-fabrikanten het grootste assortiment Curved TV's. Toch wil niet iedereen een Curved model. Daarom zijn er ook in deze serie gewone flatscreens, die je overigens verre van gewoontjes kunt noemen. Een aantal modellen uit de Samsung 7-Series TV's behoren tot de best beoordeelde van Nederland (volgens onder andere What Hi-Fi?, Tweakers en Kieskeurig).

Alternatieven voor de Samsung 7-Series

Mag het van jou wel een tikje minder, dan kun je voor goede televisies ook prima terecht bij de Samsung 6-Series . Dit zijn mooie modellen middenklasse-televisies, die net even iets minder geavanceerd zijn dan de Samsung 7-Series (en daarom ook wat betaalbaarder). Mag er van jou juist nog wel een tandje bij? Kijk dan eens bij onze 8-Series, de echte toppers voor de ware TV-enthousiasteling. Meer informatie over de Samsung 8-Series televisies vind je in het speciale artikel dat we daarover hebben geschreven.