Een Smart TV kopen: daar kun je meerdere redenen voor hebben. Maar de belangrijkste is dat je méér wilt met je TV. Je wilt er bijvoorbeeld het laatste weerbericht op kunnen zien, wanneer jij dat wilt. Je wilt er YouTube-video's op af kunnen spelen. En Netflix op kunnen zien. En als het even kan, zou jij je TV misschien ook als een gameconsole willen gebruiken. Het is duidelijk: je bent in de markt en wilt maar al te graag een Smart TV kopen. Maar waar moet je nu precies op letten als je een Smart TV wilt kopen? We zitten een paar handige tips voor je op een rij.

Mogelijkheden van Smart TV

De eerste optie waarover je na moet denken is hoe je je TV wilt gaan gebruiken. Is het belangrijk voor je dat je snelle en intuïtieve toegang tot bijvoorbeeld YouTube, Netflix en games op je TV hebt? En wil je graag de foto's en filmpjes die je met je smartphone hebt gemaakt op je TV bekijken? Als het antwoord hierop 'ja' is, kies je natuurlijk voor een Smart TV. Samsung heeft op alle nieuwe Smart TV het besturingssysteem Tizen draaien. Dit moderne open-source platform maakt de interactie tussen televisie en de gebruiker makkelijker dan ooit tevoren.

Smart Hub is de slimme contentportal op je Samsung Smart TV, van waaruit je alle content voor jou en je gezinsleden gemakkelijk kunt kiezen. Smart Hub leert gaandeweg van je voorkeuren en doet je suggesties voor content die je misschien ook leuk vindt. Ook kun je zelf extra apps downloaden, die in jouw gepersonaliseerde Smart Hub worden opgenomen.

Beeldkwaliteit

De grootte van het scherm zegt niet per definitie iets over de beeldkwaliteit. Maar in het algemeen geldt wel: hoe groter het scherm van je TV, hoe beter je de beeldkwaliteit wilt hebben. Beschik je over een Smart TV van een beeldgrootte van meer dan 48 inch, dan zal 'gewoon' full HD in veel gevallen al niet meer voor je voldoen. Maak dan de afweging om over te schakelen op UHD (Ultra High Definition). UHD biedt 4 keer zoveel pixels als full HD. Je ziet dus meer detail in je beeld. Apps als Netflix en YouTube ondersteunen dit formaat al. Ook zitten er films op 4K Ultra HD Blu-ray aan te komen, waarmee UHD een must voor de ware filmliefhebber is.

SUHD

Maar Samsung zou Samsung niet zijn als we er niet graag een schepje bovenop zouden doen. Daarom bieden we je de allerbeste beeldkwaliteit met SUHD . TV's die met SUHD zijn uitgerust, beschikken over een laag met nanokristallen die intens opkleuren als er licht op schijnt. Het voordeel: een veel hoger kleurbereik vergeleken met traditionele LCD-TV's: 20% meer kleur, 2,5 keer meer helderheid en 4K beeldresolutie. Dit neusje van de zalm op het gebied van beeldkwaliteit is beschikbaar voor Smart TV-modellen met een beelddiagonaal vanaf 48 inch.

De aansluitingen van je Smart TV

Let ook op de aansluitingsmogelijkheden die je TV biedt: zit er een Wi-Fi-ontvanger in of moet je een ethernetkabel aansluiten? Hoeveel HDMI-poorten heb je en welke apparaten heb je thuis allemaal om op je TV aan te sluiten? Welke mogelijkheden biedt je TV om USB-sticks of fotocamera's in te pluggen? Als je je wensen hiervoor vooraf goed in kaart hebt gebracht, is het veel gemakkelijker om een afgewogen keuze te maken.