Smart TV vergelijken

Home > Samsung Televisie > Smart TV vergelijken

Samsung curved smart TV walvis

Dus je wilt een Smart TV kopen? En je weet wat belangrijk is bij het kopen van een Smart TV? Mooi, nu kun je gaan vergelijken tussen de verschillende soorten Smart TV's en vervolgens je keuze gaan maken.

Vergelijken op functionaliteiten

Een Smart TV koop je niet om alleen TV op te kijken. Nee, je wilt je smartphone ermee kunnen verbinden om die leuke filmpjes en foto's die je hebt gemaakt aan je bezoek te kunnen tonen. Je wilt ook kunnen gamen met je Smart TV en je wilt graag gebruikmaken van apps als YouTube, Netflix en Uitzending Gemist. De meeste Smart TV's kunnen met de hierboven genoemde functies uit de voeten. Maar de manier waarop je er gebruik van kunt maken, kan heel erg verschillen.

Tizen

Sinds 2015 gebruikt Samsung het open-source besturingssysteem Tizen. Volgens de Consumentenbond is dit het meest positieve besturingssysteem ten opzichte van de concurrentie. Heb je de mogelijkheid, ga dan vooral proberen hoe de besturing van de Smart TV's op jouw shortlist bevalt.

Smart TV vergelijken op beeldkwaliteit

Er zitten veel verschillen in de beeldkwaliteit van verschillende modellen Smart TV's. Het scheelt ook nogal of je kiest voor een full HD, een Ultra High Definition-televisie of een SUHD televisie . Om dit soort zaken goed te kunnen vergelijken, moet je even de tijd nemen om de schermen goed te bekijken. Het is het beste als je hierbij de situatie thuis kunt nabootsen. Zo ontdek je de juiste kijkhoek en de juiste afstand van de televisie. Er zijn trouwens ook winkels die je de mogelijkheid bieden om je nieuwe Smart TV een paar weken op proef in huis te nemen. Voldoet hij uiteindelijk niet helemaal aan je verwachtingen, dan krijg je gewoon je geld terug en kun je een ander model kiezen.

Smart TV vergelijken op prijs

Weet je wat je zoekt in beeldkwaliteit, schermgrootte en functionaliteit? Dan kun je gaan vergelijken op prijs. Je kunt de aankoop van je Smart TV zo duur maken als je zelf wilt. Maar ook voor een paar honderd euro heb je al een Smart TV. Van een instapmodel mag je natuurlijk niet hetzelfde verwachten als van een high-end Smart TV. Een prima manier om Smart TV's te vergelijken is via recensiewebsites of vergelijkingssites. Wat vinden anderen van de modellen die jij op het oog hebt? En bij welke winkels is de televisie van jouw keuze het goedkoopst? Soms kun je ook rechtstreeks bij de fabrikant bestellen. Op de Samsung website kun je bijvoorbeeld direct de Smart TV's van jouw voorkeur met elkaar vergelijken.

Smart TV vergelijken op design

Voorbij is de tijd waarin we de televisie het liefst wegstopten in een kast. De nieuwste modellen zijn sieraden voor je interieur, zelfs als ze uitstaan. Bij Samsung zijn we bijvoorbeeld bijzonder trots op onze Curved -serie. Die geeft niet alleen een sensationeel beeld, maar heeft ook een indrukwekkend gebogen design. Smart TV vergelijken doe je tegenwoordig dan ook meer dan ooit op het uiterlijk van je nieuwste slimme apparaat in de woonkamer.