Als je een nieuwe Samsung wasmachine gaat kopen, doe je dat niet in een opwelling. Je wilt eerst weten wat er op de markt te koop is, je hebt wensen ten aanzien van de trommelgrootte, de geluidsproductie en natuurlijk het budget. In dit artikel helpen we je een eindje op weg met waar je op moet letten als je een wasmachine gaat kopen.

Goedkope wasmachine kopen?

Het budget is natuurlijk belangrijk als je een nieuwe wasmachine gaat kopen. Samsung wasmachines zijn er al vanaf een paar honderd euro. Maar de prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de trommelinhoud en hoeveel moderne snufjes de wasmachine heeft. Weet je al hoeveel je aan je nieuwe wasmachine wilt uitgeven?

Grootte van wasmachine trommel

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden bij een wasmachine kopen, is de grootte van de trommel. Misschien wil je hier zelfs wel je budget voor aanpassen, want een trommelgrootte die niet bij de grootte van je huishouden past, is op z'n minst gezegd onhandig. Ben je alleen of met z'n tweetjes, dan kun je het meestal wel af met een trommelinhoud van minder dan zeven kilo . Ben je met een gezin met twee kinderen, dan kun je beter een iets grotere trommelinhoud kiezen. Bijvoorbeeld acht kilo. En heb je een groot gezin, dan zal je geen spijt hebben van een wasmachine met een trommel waar negen kilo aan wasgoed in kan. Dat scheelt straks enorm in het aantal wasjes dat je moet draaien.

Geluid

Staat je wasmachine in de keuken of in een andere ruimte die meer functies heeft? Dan is het belangrijk om ook op het geluidsniveau te letten. Veel typen wasmachines maken nog altijd flink wat geluid, vooral tijdens het centrifugeren. Op de website van Samsung kun je wasmachines selecteren op hun geluidsniveau. We hebben de categorieën meer dan 55 dB, tussen de 50 en de 55 dB en minder dan 50 dB. Ter vergelijking: 50 dB is vergelijkbaar met het geluid van vallende regen of licht autoverkeer op dertig meter afstand. 55 dB is het geluid van een koffiezetapparaat of een elektrische tandenborstel.
Samsung zet in veel van zijn modellen een digitale inductiemotor in. Hiermee wordt gebruik gemaakt van magneten om de trommel rond te laten draaien. Dat houdt in: minder wrijving en dus ook minder lawaai.

Wasprogramma

Veel moderne wasmachines wassen in minder tijd dan oudere wasmachines. Dat is prettig, want dan kun jij sneller een volgende was draaien. Of de was nog klaar hebben, voordat je de deur uit moet. De programmaduur is dan ook iets om rekening mee te houden bij een wasmachine kopen. Bij Samsung weten we dat veel gezinnen vragen om een snelle was. Maar dan natuurlijk wel graag schoon! Daarom hebben we veel van onze modellen uitgerust met het Speed Wash-programma, een volledig programma dat in slechts 59 minuten wordt afgewerkt. Een geweldige oplossing voor een druk gezinsleven.

Functies van nieuwe wasmachine

Maar dit zijn niet de enige voorwaarden die je aan je nieuwe wasmachine stelt. Als het even kan, zoek je er waarschijnlijk ook een die beter wast dan de oude. Daarvoor zijn er tegenwoordig veel meer snufjes dan alleen een trommel, water en zeep. Samsung heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om wassen makkelijker en eenvoudiger te maken. En dat zie je terug in een groot aantal innovaties.

Eco Bubble, Smart Check en Diamond Drum

Eco Bubble-technologie is een feature waarmee we op lage temperaturen jouw was schoon krijgen. Dat doet je nieuwe Samsung-wasmachine door het injecteren van je wasgoed met bubbels. Maar er is meer. Smart Check, bijvoorbeeld. Waarmee jouw wasmachine je via jouw smartphone kan vertellen wat er aan de hand is. Smart Check detecteert fouten en stelt oplossingen voor, waardoor jij voorkomt dat je de handleiding erop na moet slaan of een monteur moet bellen. En Samsung heeft meer nuttige functies, zoals Diamond Drum, een geheugen voor het laatste programma en Eco Drum Clean. Dus: wasmachine kopen? Vraag jezelf eerst af wat jij belangrijk vindt en welke functies 'nice to have' zijn. Dit zijn slechts enkele functies die beste wasmachines van Samsung bevatten, dus lees meer!

Online wasmachine kopen?

Ten slotte kun je je keuze ook nog laten afhangen van of je je wasmachine in de winkel gaat kopen of dat je die bij een webshop bestelt. Sommige mensen vinden het prettig om face-to-face zaken te doen en om terug te kunnen naar een 'echte' winkel, mocht er iets niet in orde zijn met de wasmachine. Toch kun je bij een gerenommeerde webshop dezelfde service verwachten.