Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Waarom MVO?

Samsung wil positieve veranderingen mogelijk maken. Daarom creëren we MVO-programma's die gebaseerd zijn op maatschappelijke behoeften. Hierbij maken we gebruik van onze expertise om in de maatschappij een steentje bij te dragen. Van digitale vaardigheden bij jongeren tot apps die je veiliger door het verkeer loodsen. Deze zijn afgestemd op onze kerncompetenties als een internationaal toonaangevend technologieconcern.

Gezondheid

#WeCare

Gezondheid is een belangrijke pijler voor Samsung. Niet alleen van de eigen werknemers, ook helpt Samsung de gezondheid verbeteren van andere groepen, bijvoorbeeld ouderen. Door smartphone en tablettrainingen speciaal voor deze doelgroep zijn ze minder snel geïsoleerd. Zo heeft Samsung zelfs een seniorentablet ontwikkeld, de Compaan, om het gemakkelijker te maken om sociale banden op een eenvoudige manier te onderhouden. We weten natuurlijk allemaal: gezonde werknemers zijn happy werknemers. Daarom werd er voor Samsung werknemers en hun familieleden een Health Project ontwikkeld gebaseerd op drie pijlers: beweging, gezonde voeding en wellbeing. Een gezondheidsmaand waarbij ook externe partijen betrokken worden zoals Special Olympics.

G-sporters geven werknemers Samsung partij

Werknemers van Samsung hebben gisteren een potje bocce en smashvolley gespeeld met G-sporters, oftewel sporters met een beperking.

Special Olympics 2018 Belgium Samsung

Fit op kantoor met handige tips van Samsung

Voldoende bewegen, gezond eten en lekker naar buiten. Adviezen om gezond te blijven die we allemaal kunnen dromen. Maar hoe doe je dat als je ’s morgens aansluit in de file, op weg naar het werk?

Summer Fit met Samsung Health

Afgelopen maand was het ‘Health Month’ op het kantoor van Samsung. Eigenlijk zouden we elke maand, het hele jaar door aandacht moeten hebben voor onze gezondheid maar het een maand lang extra uitlichten kan natuurlijk nooit kwaad.