Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Waarom MVO?

Samsung wil positieve veranderingen mogelijk maken. Daarom creëren we MVO-programma's die gebaseerd zijn op maatschappelijke behoeften. Hierbij maken we gebruik van onze expertise om in de maatschappij een steentje bij te dragen. Van digitale vaardigheden bij jongeren tot apps die je veiliger door het verkeer loodsen. Deze zijn afgestemd op onze kerncompetenties als een internationaal toonaangevend technologieconcern.

Onderwijs

"21e-eeuwse vaardigheden"

Wij willen dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot de leiders van de toekomst. Want het zijn zij die de hedendaagse problemen aan moeten gaan pakken. Het is daarom belangrijk dat hun creatief, probleemoplossend vermogen, op het gebied van wetenschap, techniek en wiskunde (STEM; science, technology, engineering, mathematics) gestimuleerd wordt. Samsung biedt leerlingen dan ook de juiste 21e-eeuwse en digitale vaardigheden om in de digitale economie aan de slag te kunnen gaan.

In het onderwijs willen we een slimmere leeromgeving creëren die de creativiteit van studenten ondersteunt en de digitale kloof verkleint. Dit doen we door creatief talent te ondersteunen met de nieuwste IT-technologie. Samsung biedt tal van studenten, met al dan niet beperkte mogelijkheden, de gelegenheid om technologisch-gefaciliteerde opleidingen te volgen om beter onderwijs te ontvangen. Naast studenten heeft Samsung ook aandacht voor de leraren, door hen de juiste ondersteuning te bieden om digitale tools zo effectief mogelijk te gebruiken en hen te ondersteunen doorheen het ganse traject van onderwijsvernieuwing.

Onderwijsexperts aan het woord:
5 tips voor een digitaal onderwijs

40% van de Belgen beschikt niet over de basis digitale vaardigheden waardoor er een groot gebrek aan medewerkers in de technologische sector zal ontstaan in de toekomst. Samsung en partners organiseerden het Samsung event ‘Educatie 3.0’ waar uitvoerig gedebatteerd werd over hoe het Vlaamse onderwijs jongeren kan voorbereiden op de digitale samenleving. Het volgende artikel vat het event samen in vijf concrete tips voor digitaal en 21e-eeuws onderwijs.

Ontdek Meer
Image

Samsung levert tablets en elektronisch schoolbord aan Atheneum Wispelberg in Gent

Het ondersteunen van de ontwikkeling van digitale vaardigheden bij jongeren is één van de speerpunten van de maatschappelijke betrokkenheid van Samsung. In het kader daarvan leverde het technologiebedrijf een reeks tablets en een elektronisch schoolbord aan het Atheneum Wispelberg in Gent.

Ontdek Meer
Image

Samsung promoot Beat the Street in Docks Bruxsel

Bezoekers aan de Samsung Experience Store in Docks Bruxsel maken morgen kennis met Beat The Street. Dit is een virtual reality (VR) game van Samsung die kinderen spelenderwijs op de gevaren in het verkeer wijst. De voornaamste gevaren zijn afleiding door smartphone, snelheid en de dode hoek. Zo gebruikt één Belg op vijf zijn smartphone in het verkeer*. Met Beat The Street biedt Samsung ouders en onderwijsinstellingen zo een effectief instrument in verkeersopvoeding.

Ontdek Meer
Image