Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Waarom MVO?

Samsung wil positieve veranderingen mogelijk maken. Daarom creëren we MVO-programma's die gebaseerd zijn op maatschappelijke behoeften. Hierbij maken we gebruik van onze expertise om in de maatschappij een steentje bij te dragen. Van digitale vaardigheden bij jongeren tot apps die je veiliger door het verkeer loodsen. Deze zijn afgestemd op onze kerncompetenties als een internationaal toonaangevend technologieconcern.

Tewerkstelling

“Digitale economie”

Studenten en jongeren komen in aanraking met digitale economie via verschillende activaties, uitdagingen en opleidingen – op maat van de specifieke groep jongeren en afgestemd op de behoeften van elke regio. Van intensieve beroepsscholing tot promotie van plaatselijke werkgelegenheid: in samenwerking met onderwijsautoriteiten en plaatselijke overheden draagt Samsung bij tot de werkgelegenheid. Samsung ondersteunt jongeren om een betere toekomst te creëren en de basis te leggen voor hun economische onafhankelijkheid. Door de verschillende facetten van de digitale economie te belichten en jongeren uit te dagen om hier mee aan de slag te gaan verkleint Samsung de digitale kloof – die bestaat tussen de vaardigheden die de jongeren meekrijgen via het onderwijs en de vaardigheden die de arbeidsmarkt verwacht.

Ontwikkeling digitale skills cruciaal voor studenten economie en bedrijfskunde

44% van de studenten die deelnemen aan de Digital Economy Days 2018 wil al in het tweede jaar van de studie in contact komen met het bedrijfsleven. Ze verwachten daarmee beter te zijn voorbereid op hun eerste baan in de nieuwe digitale economie. Dit blijkt uit een realtime-onderzoek onder de studenten.

MolenGeek blijft jonge ondernemers steunen

Goedkope 3D-geprinte microscopen voor in de biologieklas; een motorhelm met een geïntegreerde camera en veiligheidslichten; een virtuele kledingapp met 3D-preview functie – dit zijn slechts enkele van de voorstellen van de hackathon waarbij ongeveer 100 jongeren uit België en Marokko betrokken werden.

Hackathon