Q-Rator

Q-Rator is een slim managementsysteem dat gebruik maakt van gegevens die tijdens je wasbeurten worden verzameld en je op die manier helpt om gemakkelijk en effectiever gebruik te maken van de QuickDrive wasmachine. Deze slimme applicatie is IoT-ready (Internet of Things) en sluit dus naadloos aan in jouw smart home. De wasassistent Q-rator heeft drie handige functies.

Wasrecept

Voer de kleur van je was in, welk stoftype en hoe vuil deze is. De machine geeft je vervolgens automatisch aanbevelingen voor het beste wasprogramma en kun je deze op afstand starten.

Image

Wasplanner

Door het instellen van een eindtijd bepaal jij wanneer de was gedaan is en niet andersom. Zo hoef jij je dagindeling niet meer af te stemmen op de wasmachine, maar bepaal jij wanneer de was gedaan is. Waar je ook bent. Zo optimaliseer jij je wasschema.

Image

HomeCare Wizard

De HomeCare Wizard houdt de was voor jou in de gaten en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt (en dat je was vlekkeloos uit de machine komt uiteraard). Deze Wizard maakt het mogelijk om op afstand eventuele problemen op te lossen.

Image

Hoe installeer ik de Q-Rator app?

Q-Rator is onderdeel van de Samsung SmartThings app. Om deze app te linken aan je QuickDrive wasmachine moet je daarom de volgende stappen nemen:

1. Zorg dat je een stabiel Wi-Fi netwerk hebt aangesloten op je telefoon, deze ga je overzetten naar de QuickDriveTM wasmachine;
2. Open de Samsung SmartThings app en klik op apparaat toevoegen;
3. Druk op de wasmachine de knop “smart control” een aantal seconden in totdat het AP logo in beeld komt op het display;
4. In de app komt nu de wasmachine in beeld. Klik hierop;
5. Druk vervolgens nogmaals kort op de ‘smart control’ knop op de wasmachine wanneer de app dit aangeeft
6. De wasmachine zal nu gekoppeld worden aan de SmartThings app;
7. Q-Rator is nu zichtbaar wanneer je op de wasmachine klikt.