Waarom kan ik geen DVD afspelen met Windows 8?

De DVD afspeelfunctie is als standaard functie verwijderd uit het Windows 8 besturingssysteem. Om een DVD af te kunnen spelen op je computer dien je het Windows 8 Media Center te installeren.

Dit kan alleen worden aangeschaft via de ‘Krijg meer functies met een nieuwe editie van Windows’ link. Deze link kun je vinden via Configuratiescherm → Systeem en Beveiliging → Systeem. |

Het is ook mogelijk om een DVD decoder van een derde partij te installeren om zodoende DVD’s af te kunnen spelen.