Hoe bedien ik mijn POWERbot met de SmartThings-app van Samsung?

SmartThings gebruiken met jouw robotstofzuiger

SmartThings gebruiken met jouw robotstofzuiger

Je kunt jouw robotstofzuiger verbinden met de SmartThings-app en daarmee het toestel comfortabel en gemakkelijk bedienen met jouw smartphone.

Ga naar de app store van jouw toestel om de SmartThings-app van Samsung te downloaden (bijv. Google Play Store, Samsung Galaxy Apps of Apple App Store). Voer "Samsung Smart Things" in het zoekvak in en selecteer de app uit de lijst met apps die wordt weergegeven.

De SmartThings-app downloaden

Je kunt ook de onderstaande links gebruiken om de SmartThings-app op jouw mobiel toestel te downloaden en te installeren:

Let op: alvorens de POWERbot met jouw smartphone te verbinden, zorg er dan voor dat de robotstofzuiger is ingesteld en gedurende minstens 2 minuten aan staat.

1 Ga vanuit het hoofdscherm van jouw mobiel toestel naar de Apps en selecteer "SmartThings".
2 Selecteer "Toestaan" voor alle toelatingen van de app.
3 Wanneer het mobiel toestel reeds is ingelogd in een Samsung-account, tik op "inloggen" en log in met jouw Samsung-account. Heeft je geen Samsung-account, selecteer dan "Account aanmaken" om een nieuw account aan te maken.
4 Wanneer het mobiel toestel reeds is ingelogd in een Samsung-account, selecteer dan "Start met Samsung-account".
5 Ga naar de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, tik op "Ik aanvaard deze overeenkomst" en tik vervolgens op "Volgende".
6 Nu start je op het hoofdscherm van SmartThings. Tik op "Toestel toevoegen".
7 De app geeft een bericht weer waarin je wordt gevraagd om de POWERbot aan SmartThings toe te voegen.
De app geeft een bericht weer waarin je wordt gevraagd om de POWERbot aan SmartThings toe te voegen
8 Selecteer "Nu toevoegen". Wanneer de app bovenstaand bericht niet weergeeft, kunt je het toestel ook handmatig toevoegen. Ga naar "Toestellen" > "Toestel toevoegen" > Robotstofzuiger.
9 Voer het wachtwoord voor jouw netwerk in en tik vervolgens op "Volgende".
10 Houd de knop "Laden" op de afstandsbediening van de robotstofzuiger ingedrukt tot je een piepgeluid hoort.
Houd de knop Laden op de afstandsbediening van de robotstofzuiger ingedrukt tot je een piepgeluid hoort
11 Houd vervolgens de knop "Klok" gedurende 5 seconden ingedrukt tot "AP" verschijnt op de display van de POWERbot.
Houd vervolgens de knop Klok gedurende 5 seconden ingedrukt tot AP verschijnt op de display van de POWERbot

Let op: De stofzuiger is enkel compatibel met netwerken van 2,4 GHz die een wachtwoord hebben. Indien het netwerk geen wachtwoord heeft, is het niet compatibel met de stofzuiger.

Tik op Downloaden

Nadat de SmartThings-app van Samsung succesvol is ingesteld, zal hij toestemming vragen om de controlesoftware van het toestel in de app te downloaden. Tik op "Downloaden".

12 De controller voor de POWERbot verschijnt. je kunt de app nu gebruiken.
De controller voor de POWERbot verschijnt. je kunt de app nu gebruiken
1 Open vanuit het hoofdscherm van jouw mobiel toestel "SmartThings".
2 Swipe naar links tot je de laatste pagina bereikt en tik vervolgens op "Start met Samsung-account".
3 Tik op "Inloggen" en log vervolgens in met jouw Samsung-account. Heeft je geen Samsung-account, selecteer dan "Nieuw account aanmaken" en maak een account aan.
Tik op Inloggen en log vervolgens in met jouw Samsung-account. Heeft je geen Samsung-account, selecteer dan Nieuw account aanmaken en maak een account aan
4 Ga naar de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, tik op "Ik aanvaard deze overeenkomst" en tik vervolgens op "Volgende".
Tik op Ik aanvaard deze overeenkomst en tik vervolgens op Volgende
5 Selecteer jouw land en tik op "Opslaan".
6 Nu bevindt je zich op het hoofdscherm van Smart Home. Tik op "Toestel toevoegen".
Nu bevindt je zich op het hoofdscherm van Smart Home. Tik op Toestel toevoegen
7 Log indien nodig opnieuw in met jouw Samsung-account.
8 Nu ben je op het hoofdscherm van SmartThings. Tik op "Toestel toevoegen".
Nu ben je op het hoofdscherm van SmartThings. Tik op Toestel toevoegen
9 De app geeft een bericht weer waarin je wordt gevraagd om de POWERbot aan SmartThings toe te voegen.
De app geeft een bericht weer waarin je wordt gevraagd om de POWERbot aan SmartThings toe te voegen
10 Selecteer "Nu toevoegen". Wanneer de app bovenstaand bericht niet weergeeft, kunt je het toestel ook handmatig toevoegen. Ga naar "Toestellen" > "Toestel toevoegen" > "Robotstofzuiger".
11 Voer het wachtwoord voor jouw netwerk in en tik vervolgens op "Volgende".
12 Houd de knop "Laden" op de afstandsbediening van de robotstofzuiger ingedrukt tot je een piepgeluid hoort.
Houd de knop Laden op de afstandsbediening van de robotstofzuiger ingedrukt tot je een piepgeluid hoort
13 Houd vervolgens de knop "Klok" gedurende 5 seconden ingedrukt tot "AP" verschijnt op de display van de POWERbot.
Houd vervolgens de knop  Klok gedurende 5 seconden ingedrukt tot AP verschijnt op de display van de POWERbot

Let op: De stofzuiger is enkel compatibel met netwerken van 2,4 GHz die een wachtwoord hebben. Indien het netwerk geen wachtwoord heeft, is het niet compatibel met de stofzuiger.

Tik op Downloaden
14 Nadat de SmartThings-app van Samsung succesvol is ingesteld, zal hij toestemming vragen om de controlesoftware van het toestel in de app te downloaden. Tik op "Downloaden".
15 De controller voor de POWERbot verschijnt. je kunt de app nu gebruiken.
De controller voor de POWERbot verschijnt je kunt de app nu gebruiken

Eenmaal de SmartThings-app is ingesteld, kunt je jouw robotstofzuiger van overal bedienen, zelfs wanneer je zich buiten jouw huis bevindt. Controleer de status van de robotstofzuiger of controleer deze met de afstandsbediening of chatcontrole van de app.

Om de Smart Home-app te gebruiken, moet je deze eerst instellen.

Controllermenu

De controller op de SmartThings-app biedt zelfs nog meer functionaliteiten dan de effectieve afstandsbediening.

De controller op de SmartThings-app biedt zelfs nog meer functionaliteiten dan de effectieve afstandsbediening

Let op: In SmartThings is "Gericht reinigen" niet beschikbaar.

1 Ga vanuit het hoofdscherm van jouw mobiel toestel naar de Apps en selecteer "SmartThings".
2 Tik op "Robotstofzuiger".
3 De volgende functies zijn beschikbaar:
De volgende functies zijn beschikbaar
  1. Aan/uit: Gebruik deze knop om de robotstofzuiger in of uit te schakelen.
  2. Handmatig reinigen: Gebruik de knoppen voorwaarts, draai rechts en draai links om de robotstofzuiger handmatig te bedienen.
  3. Opmerking: Hoewel dit altijd mogelijk is, raadt Samsung aan om deze functie enkel te gebruiken wanneer je de robotstofzuiger kunt zien.
  4. Automatisch reinigen: Schakel de modus "Automatisch reinigen" aan of uit.
  5. Lokaal reinigen: Schakel de modus "Lokaal reinigen" aan of uit.
  6. Statusindicator: Geeft de huidige status van de robotstofzuiger aan.
  7. Batterij: Geeft de resterende levensduur van de batterij weer.
  8. Zuigkracht: Past de zuigkracht van de robotstofzuiger aan.
  9. Herhaald reinigen: Schakel de modus "Herhaald reinigen" aan of uit.
  10. Schema: Stel een reinigingsschema voor de robotstofzuiger in. De robotstofzuiger zal synchroniseren met jouw netwerktijd. De schemaopties die beschikbaar zijn in Smart Home zijn geavanceerder dan de opties die beschikbaar zijn met enkel de afstandsbediening.
  11. Historiek: Bekijk de reinigingsjobs die de robotstofzuiger heeft afgewerkt.