Handige tips voor je Galaxy S8/S8+ irisscanner

Volg de tips hieronder om goed gebruik te maken van de irisscanner op de Galaxy S8/S8+

Houdt bij het scannen van je irissen een afstand aan van 25-35 cm tussen het apparaat en je ogen en kijk naar het scherm.

Scan je irissen onder dezelfde omstandigheden als bij het registreren voor een betere herkenning.

Als het gebied rond de irisherkenningscamera, irisherkennings-led of nabijheidssensor vies is, maakt je dit schoon met een antistatische, zachte en droge doek voordat je de irisherkenningsfunctie gebruikt.

Als je schermbeveiligers of stickers aanbrengt, of inkt of verf gebruikt rond de irisherkenningscamera of -led, herkent het apparaat je irissen mogelijk niet.

Als je aan je ogen bent behandeld met lasercorrecties, zoals LASIK of LASEK, verandert de breking van het licht in je ogen door de correctie van je hoornvlies en zal het apparaat je irissen niet herkennen. Registreer je irissen opnieuw voordat je de irisherkenningsfunctie gebruikt.

Het apparaat zal je irissen wellicht herkennen niet bij intraoculaire lenzen die zijn geïmplanteerd of als je een oogoperatie aan je ogen hebt gehad.

Het apparaat herkent je irissen mogelijk ook niet in de volgende situaties

Als je een bril, een zonnebril, gekleurde of circulaire contactlenzen draagt.

Wanneer een deel van je iris niet zichtbaar is door verkleinde of gezwollen ogen.

Wanneer je het apparaat schudt of het teveel is gekanteld.

Wanneer je het apparaat niet op dezelfde hoogte houdt als je gezicht.

Wanneer je je irissen scant in plaatsen met veel zonlicht of op plaatsen met weinig of geen licht.

Wanneer het gebied rond de irisherkenningscamera en -led wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden of water.

Wanneer een deel van je irissen niet zichtbaar is door vuil op je bril.

Wanneer er licht weerspiegeld op je ogen of bril.

Wanneer je je irissen registreert in lichte omstandigheden en ze scant bij weinig licht of wanneer je je irissen scant nadat je van een lichte plek naar een donkere plek bent gegaan.

Wanneer je hoornvlies troebel is of je een oogziekte hebt die je irissen beïnvloeden.