Hoe kan ik controleren of er problemen zijn met mijn batterij?

Met onderstaande checklist kun je wellicht zelf al een hoop oplossen.

Zit de batterij goed?
Controleer of je de batterij op de juiste manier in je toestel hebt geplaatst en of je de achterkant goed hebt teruggeplaatst en afgesloten.

Zit de lader goed?

Controleer of je de lader goed hebt geplaatst in je toestel.

Werkt het stopcontact?

Het kan voorkomen dat het stopcontact niet meer goed werkt. Plaats de lader in een ander stopcontact om dit te controleren.

Ligt het aan de batterij of aan het toestel?

Om dit te achterhalen, plaats je een andere Samsung batterij in je toestel. Doet de smartphone het weer? Dan werkt de batterij die je normaal gesproken gebruikt niet. Doet de smartphone het niet? Dan is er een probleem met het toestel.

Het probleem is niet opgelost. Wat nu?

Indien je bovenstaande stappen hebt doorlopen zonder positief resultaat, raden wij aan om je toestel te laten controleren door een Belgische service locatie.

Kijk ook naar de Simulator: Controleer de batterij.