Hoe maak ik gebruik van Snel laden?

Nieuwere toestellen vanaf de Samsung Galaxy S6 zijn uitgerust met een interne functie voor snel opladen. Je kunt deze functie gebruiken om de batterij sneller op te laden wanneer het apparaat of het scherm is uitgeschakeld.

Over Snel Laden

Voor Snel Laden wordt een technologie voor het opladen van batterijen gebruikt waarbij de batterij sneller wordt opgeladen door het oplaadvermogen te vergroten. Het apparaat ondersteunt de functie voor adaptief snel opladen van Samsung en Qualcomm Quick Charge 2.0.

Als je snel opladen wilt gebruiken op je apparaat, sluit je het aan op een batterijoplader die adaptief Snel Laden of Quick Charge 2.0 ondersteunt. Deze krijg je bij je toestel in de doos geleverd.

De oplaadsnelheid verhogen

Als je de oplaadsnelheid wilt verhogen, schakel je het apparaat of scherm uit wanneer je de batterij oplaadt.

Als de batterij wordt opgeladen wanneer het apparaat is uitgeschakeld, wordt er een ‘bliksem logo’ op het scherm weergegeven.

Je kunt de functie Snel opladen niet gebruiken wanneer het scherm is ingeschakeld. Schakel het scherm uit om de oplaadsnelheid te verhogen

Als de functie voor snel opladen niet is geactiveerd, tikt je vanuit het startscherm op ‘Apps’ > ‘Instellingen’ > ‘Batterij’ en tik je vervolgens op de schakelaar ‘Snel opladen via kabel’ om deze te activeren.

Let op: Je kunt de interne functie voor snel opladen niet gebruiken wanneer je de batterij oplaadt met een standaard batterijoplader. Als het apparaat te warm wordt of de omgevingstemperatuur stijgt, zal de oplaadsnelheid automatisch lager worden.

Hoe maak ik gebruik van Snel laden?

Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Zondag: 10:00 - 16:00 uur