Hoe reset ik de Samsung Galaxy S8 of S8+ terug naar fabrieksinstellingen?

Er zijn verschillende redenen om je Samsung Galaxy S8/S8+ te resetten. De volgende informatie helpt je om je telefoon terug te brengen naar fabrieksinstellingen.

Let op: Dit zal al je gegevens verwijderen en alle instellingen resetten.

Optie 1: Je toestel resetten via het instellingen menu

Gebruik optie 1 als je telefoon het naar behoren doet en je terug wilt naar fabrieksinstellingen.
Wil je je gegevens behouden? Zorg dat je een back-up hebt gemaakt van je gegevens. Bekijk stapgewijs hoe je een back-up maakt met de Interactieve Handleiding.

1 Swipe vanuit het startscherm naar boven of naar beneden.
2 Tik op ‘Instellingen’.
3 Ga naar ‘Algemeen beheer’.
4 Kies voor ‘Fabrieksgegevens herstellen’.
5 Lees de gegeven informatie en tik op ’RESETTEN’.

Alle gegevens worden van je toestel gewist. Inclusief bestanden, apps en eventuele accounts.

hoe-reset-ik-de-samsung-galaxy-s8-of-s8-plus-terug-naar-fabrieksinstellingen

Optie 2: Voer een Soft- of Hard-reset uit

Soft reset
Is je toestel vastgelopen/bevroren? Probeer dan altijd eerst een Soft reset.

1 Houdt de ‘Aan/uit knop’ en de ‘Volume (-) omlaag knop’ ingedrukt, totdat je toestel opnieuw opstart.
2 Wacht even tot het toestel weer is opgestart.

Hard reset

Helaas ben je soms genoodzaakt een ‘hard reset’ uit te voeren. Bijvoorbeeld als je smartphone niet meer normaal opstart. Het is dan niet meer mogelijk om een back-up te maken van de gegevens op je toestel.

1 Zorg ervoor dat je toestel is uitgeschakeld.
2 Druk nu de ‘Volume (+) omhoog knop’, de ‘Bixby knop’ en de ‘Aan/uit toets’ tegelijk ingedrukt totdat je het Samsung logo ziet verschijnen.
3 Wacht even tot je het Android Recovery Menu ziet verschijnen.
4 Navigeer dan met de ‘Volume (-) omlaag knop’ naar ‘Wipe data/factory reset’ druk op de ‘Aan/uit knop’ om je keuze te bevestigen.
5 Bevestig nogmaals door met de ‘Volume (-) omlaag knop’ naar ‘YES’ te navigeren, druk vervolgens op de ‘Aan/uit knop’.
6 Je toestel wordt nu gereset en zal alle gegevens en instellingen verwijderen.
7 Als het menu weer opstart navigeer je met de ‘Volume (-) omlaag knop’ naar ‘Reboot system now’ en druk op de ‘Aan/uit knop’ om je toestel op te starten. Het kan een aantal minuten duren voordat je toestel het installatiescherm laat zien.
hoe-reset-ik-de-samsung-galaxy-s8-of-s8-plus-terug-naar-fabrieksinstellingen