Hoe vind je de handige functies van het Samsung-toetsenbord op je Galaxy-telefoon

Hier zijn enkele handige functies als je het Samsung-toetsenbord gebruikt. Je kan het gemakkelijk ongedaan maken en overdoen met slechts twee vingers, en je kan de vertaalfunctie, spraakherkenningsfunctie en Samsung Pass gemakkelijk gebruiken via het toetsenbord. Raadpleeg de onderstaande gids.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

In plaats van de wistoets aan te raken wanneer je getypte tekst verwijdert, kan je met twee vingers naar links vegen op het toetsenbord om het ongedaan te maken. Als je de verwijderde tekst opnieuw wilt herstellen, veeg je met twee vingers naar rechts over het toetsenbord om de verwijderde tekst te herstellen.

• Ongedaan maken: Veeg naar links.
Toetsenbord ongedaan maken.
  • Opnieuw doen: Veeg naar rechts.
Toetsenbord opnieuw doen.

Er is een eenvoudigere en snellere manier om de toetsenbordinvoerinstellingen te wijzigen bij gebruik van het Samsung-toetsenbord. Je hoeft de instellingen niet te openen vanaf het beginscherm om het te vinden. Als je de toetsenbordindeling wilt wijzigen terwijl je het Samsung-toetsenbord gebruikt, volg je de onderstaande stappen.

Toetsenbordindeling stap 1. Toetsenbordindeling stap 1.

Stap 1. Tik op het Toetsenbord-pictogram bovenaan het toetsenbord.

Toetsenbordindeling stap 2. Toetsenbordindeling stap 2.

Stap 2. Tik op het pictogram Instellingen aan de rechterkant van het Samsung-toetsenbord.

Toetsenbordindeling stap 3. Toetsenbordindeling stap 3.

Stap 3. Tik op Taal en typen.

Toetsenbordindeling stap 4. Toetsenbordindeling stap 4.

Stap 4. Selecteer de taal die je gebruikt.

Toetsenbordindeling stap 5. Toetsenbordindeling stap 5.

Stap 5. Selecteer het taalinvoertype dat je wil gebruiken.

Je kan de vertaalinvoerfunctie op het Samsung-toetsenbord gebruiken. Volg de onderstaande stappen om gemakkelijk te vertalen terwijl je een Samsung-toetsenbord gebruikt.

Toetsenbord vertalen stap 1. Toetsenbord vertalen stap 1.

Stap 1. Tik op Meer opties (de drie horizontale stippen) in de rechterbovenhoek van het toetsenbord.

Toetsenbord vertalen stap 2. Toetsenbord vertalen stap 2.

Stap 2. Selecteer Vertalen.

Toetsenbord vertalen stap 3. Toetsenbord vertalen stap 3.

Stap 3. Selecteer de taal die je wil invoeren en de taal waar je naartoe wil vertalen.

Toetsenbord vertalen stap 4. Toetsenbord vertalen stap 4.

Stap 4. Voer tekst in en tik op de knop Vertalen.

Met het Samsung-toetsenbord kan je lange teksten met je stem invoeren. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Tik op het microfoon-pictogram bovenaan het Toetsenbord.

Stap 2. Zeg onmiddellijk wat u wilt typen en tik vervolgens op het bewegende microfoon-pictogram . Wat je zegt wordt omgezet in tekst en correct ingevoerd.

Toetsenbord spraakinvoer stap.

Als je de Samsung Pass op je Galaxy-telefoon gebruikt, kan je de Samsung Pass er gemakkelijk uithalen en gebruiken terwijl je het Samsung-toetsenbord gebruikt. Volg de onderstaande stappen om eenvoudig en gemakkelijk informatie in te voeren die veilig in je Samsung Pass is opgeslagen.

Stap 1. Tik op Meer opties (de drie horizontale stippen) in de rechterbovenhoek van het toetsenbord.

Stap 2. Selecteer het Samsung Pass-pictogram.

Stap 3. Zodra je identiteit is geverifieerd, wordt het in de Samsung Pass opgeslagen accountnummer weergegeven. Tik op het rekeningnummer en het wordt in het tekstvenster ingevoerd. Bovendien kunnen ook andere kaartgegevens, adressen, ID's en wachtwoorden worden opgeslagen en op elk moment worden opgeroepen.

Ontdek meer over Samsung Pass op de website van Samsung.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.