Waarom wordt mijn Galaxy S4 zo heet als ik deze gebruik?

Onze excuses voor dit ongemak. De kans is groot dat er geen probleem is met het toestel. De Galaxy S4 heeft een dun design en hoge CPU (processor) prestaties waardoor het toestel erg warm kan worden tijdens het gebruik. Dit is echter normaal en heeft geen effect op de levensduur van het toestel.

Alle Samsung toestellen voldoen aan de Internationale Beveiliging Specificaties (EN563). Houd er rekening mee dat het toestel warmer aan kan voelen als je je in een warme omgeving bevindt. Ligt de telefoon bijvoorbeeld in de zon, dan voelt het toestel warmer aan.

Hieronder volgen een aantal tips om de temperatuur van je toestel te verlagen:

1. Openstaande apps afsluiten
Als je apps hebt afgesloten middels de Home-knop (in plaats van de Terug-toets), blijven apps op de achtergrond actief. Openstaande apps beïnvloeden het CPU gebruik waardoor het toestel warm kan aanvoelen. Sluit daarom alle apps af die je op dat moment niet gebruikt via de functie icoon ‘Taakmanager’.

1) Houd de Home-toets een paar seconden ingedrukt
2) Tik vervolgens op het ‘Taakmanager’ icoon links onderin.

Openstaande apps

3) Sluit de gewenste apps af door op ‘Stop/End’ te tikken. Of sluit alle actieve apps tegelijkertijd af door op ‘Alles stoppen/End All’ te tikken.

Openstaande apps 2

2. Draadloze connecties uitzetten
Wi-Fi, Bluetooth en GPS zijn draadloze connecties die veel van een batterij vergen. Dit komt omdat deze functies constant naar connecties en netwerken zoeken waarmee zij verbinding kunnen maken. Zorg ervoor dat alle draadloze connecties die je niet nodig hebt, zijn uitgeschakeld.

Zet de draadloze connecties uit door het notificatiemenu naar beneden te slepen. De functie WiFi is ingeschakeld wanneer deze lichtgroen is, de functie is uitgeschakeld wanneer deze grijs is.

Draadloze connecties

3. Tethering en draagbare hotspot uitzetten
Tethering en draagbare hotspot zijn eveneens connecties die veel vergen van een batterij waardoor een toestel warm kan aanvoelen. Zorg ervoor dat deze functie uitstaat wanneer deze niet wordt gebruikt.

Ga vanuit het startscherm naar ‘Apps’ → ‘Instellingen’ → ‘Tethering en draagbare hotspot’ → ‘Mobiel hotspot (Aan)’. Zorg ervoor dat de balk naast Mobiele hotspot naar links staat en grijs is gekleurd.

Tethering

4. Verander je achtergrondkleur
Wanneer de achtergrondkleur van een toestel wit is, neemt dit meer batterijcapaciteit in beslag. Een andere kleur dan wit valt daarom aan te raden.

Ga vanuit het startscherm naar ‘Apps’ → ‘Instellingen’ →’Display en achtergrond’ → ‘Achtergrond’ → Kies hier een achtergrondafbeelding en tik op ‘Instellen als achtergrond’.

5. Verwijderen van gedownloade apps
De ene app verbruikt meer batterijcapaciteit dan de andere. Als je merkt dat je toestel warmer wordt na het downloaden van een bepaalde app, is het aan te raden deze applicatie te verwijderen van je toestel.

Ga vanuit het startscherm naar ‘Apps’ → ‘Instellingen’ → ‘Applicatiebeheer’. Hier vind je een overzicht van alle gedownloade apps. Van hieruit is het mogelijk om een app te verwijderen door hierop te tikken en vervolgens op ‘Verwijderen’ te tikken.

6. Dual Shot functie
De Galaxy S4 heeft een Dual Shot functie waarmee je tegelijkertijd met de voor- en achter-camera een foto kan maken. Deze functie zorgt ervoor dat de processor van je toestel harder moet werken om met twee camera’s tegelijkertijd foto’s te maken. Ook kan dit ervoor zorgen dat je toestel warmer wordt.

7. Software update uitvoeren
Controleer of er een nieuwe software versie voor je toestel beschikbaar is. Indien dit het geval is, update dan je toestel naar de nieuwste software.

Kijk hiervoor naar onze instructievideo’s over een update via KIES of Firmware over the Air.