Wat is de downloadbooster functie en hoe gebruik ik deze?

Download Booster is een modus om het downloaden van data te versnellen. Dit is mogelijk door een 4G netwerk met een Wi-Fi netwerk te combineren. Het toestel gebruikt dan beide netwerken om content te downloaden. Dit kan de snelheid - afhankelijk van het netwerk - verdubbelen. Deze modus is alleen mogelijk als je content download van 30MB of meer. Deze modus werkt niet met 3G of 2G netwerken.

Hoe schakel ik de downloadbooster modus in?

Nieuwe toestellen vanaf Android 7.0 Nougat
1. Ga naar instellingen en kies voor 'VERBINDINGEN'.
2. Tik dan op 'MEER VERBINDINGSINSTELLINGEN'.
3. Zet 'Downloadbooster' aan door op de schuifknop te tikken.

Oudere toestellen met Android 6.0 of lager
Om de download booster functie in te schakelen sleep je met twee vingers van boven naar beneden op het scherm. Het ‘meldingenvenster’ verschijnt nu. Hierop kun je functies in- en uitschakelen en zie je ook ‘Download Booster’ staan. Deze schakel je in.

In de statusbalk verschijnt nu de ‘Download Booster’ icoon. Indien je grote bestanden download (meer dan 30MB) en er zowel een Wi-Fi netwerk als 4G netwerk beschikbaar is, wordt deze modus automatisch ingeschakeld.

Download Booster