Wat is een snelkiesnummer en hoe kan ik dit instellen?

De optie voor een snelkiesnummer maakt het mogelijk om een aantal telefoonnummers in te stellen onder een sneltoets (2-9) zonder dat je het nummer dient in te toetsen of de contactpersoon hoeft op te zoeken. Als je een sneltoets hebt ingesteld, houd je dit cijfer ingedrukt en het bijhorende contactpersoon wordt direct gebeld.

Let op: er zijn twee manieren om je snelkiesnummer in te stellen, afhankelijk van de Android versie van je toetsel. Heb je een (ouder) mobiele telefoon met Android versie 4.2 of lager of heb je een (nieuwer) apparaat hebt met Android versie 4.3 of hoger?

Android versie controleren
Voorbeeld Galaxy S5: ga naar Apps > Instellingen > Toestel-info > Android-versie.
android versie controleren

Snelkiesnummer instellen voor Android versie 4.3 of hoger

1. Ga vanuit het startscherm naar 'Telefoon'.

2. Druk op de drie puntjes (Instellingen icoon).

3. Selecteer de sneltoets die je wilt koppelen aan een contactpersoon.

4. Selecteer vervolgens het contact dat je wilt koppelen.

snelkies 1  snelkies 2  snelkies 3

Snelkiesnummer instellen voor Android versie 4.2 of lager
1. Ga vanuit het startscherm naar 'Telefoon'.
2. Druk op de menutoets linksonder op je toestel en selecteer ‘Instelling snelkiesnummer’
3. Selecteer de sneltoets die je wilt koppelen aan een contactpersoon.
4. Selecteer vervolgens het contact dat je wilt koppelen.

5. Het contact is nu gekoppeld aan een sneltoets.