Hoe gebruik je Game Launcher

Game Launcher is het ultieme beheercentrum voor games op jouw Samsung-apparaat. Al jouw games op één handige plek waar automatische nieuwe downloads worden toegevoegd.

Met de Game Launcher, kun je de in-game geluiden op mute zetten of de instellingen zo aanpassen dat ze stroom besparen. Controleer, zodra je begonnen bent, jouw game-statistieken en die van andere spelers om zo je game-ervaring zo optimaal mogelijk te maken.

Zorg ervoor als je de Game Launcher voor de eerste keer instelt dat deze ingeschakeld is.

1 Open 'Instellingen' en tik op 'Geavanceerde instellingen'.
2 Tik op de schakelaar om “Game Launcher” te activeren.

Let op: Als Game Launcher niet beschikbaar is in het instellingenmenu, dan moet je het je eerst een game downloaden, installeren en starten.

3

Ga terug naar het startscherm en tik op het Game Launcher-icoon.

Tik op het  Game Launcher-icoon op de Galaxy smartphone
4 Lees de privacyverklaring en de servicevoorwaarden en tik vervolgens op "Akkoord".
5 Kies jouw marketinginstellingen en tik op “start”.
6 Als je het Game Launcher-icoon wilt toevoegen aan jouw startscherm tik dan op “toevoegen”.
Voeg Game Launcher toe aan het startscherm op de Galaxy Smartphone
7 Tik op "Games verbergen" om alle games in de Game Launcher-app te verplaatsen of tik op "Annuleren" om snelkoppelingen naar je games op je app-scherm te maken.
Tik op verberg om snelkoppelingen van je games toe te voegen op Game Launcher op de Galaxy smartphone
8 Installatie van Game launcher is afgerond.
1 Open 'Instellingen' en tik op 'Geavanceerde instellingen'.
2 Tik op de schakelaar om “Game Launcher” te (de-)activeren.
Tik op de schakelaar om “Game Launcher” te activeren of te de-activeren

Volg de onderstaande instructies om games toe te voegen aan de Game Launcher.

1 Open de “Game Launcher"-app.
2 Veeg vanaf de onderkant van het scherm om het bibliotheekvenster te maximaliseren.
3

Tik op het pictogram Meer opties.

Tik op het Meer opties-icoon in de Game Launcher-bibliotheek op de Galaxy smartphone
4 Tik op "Voeg apps toe”.
Tik op voeg apps toe in de Game Launcher-bibliotheek op de Galaxy smartphone
5 Selecteer de app(s) die je wilt toevoegen en tik op “toevoegen”.
Selecteer apps om toe te voegen aan de Game Launcher-bibliotheek op de Galaxy smartphone
6 Het apps-icoon zal nu in de Game Launcher-bibliotheek verschijnen.
Start spel vanuit de Game Launcher-bibliotheek op de Galaxy smartphone

Let op: De exacte stappen en opties zijn afhankelijk van het model, het besturingssysteem en de versie van de Game Launcher die op jouw apparaat is geïnstalleerd. De volgende schermafbeeldingen zijn genomen op een Galaxy Note10 met Android 9 (Pie) en Game Launcher versie 4.1.

1 Open 'Instellingen' en tik op 'Apps'.
2 Tik op “Game Launcher”.
3 Tik op “Meldingen”.
Tik op Meldingen om de app-meldingen aan te passen op de Galaxy smartphone
4 Tik op de schuifregelaar naast “Game Launcher” om de meldingscategorieën te activeren.
Tik op de Game Launcher-schuifregelaar om het gamespelmeldingen-menu te activeren
5 Tik op “Game Launcher” om naar de meldings-categorieën te gaan.
6 Tik op 'Meldingsstijl'.
Tik op “Meldingstijl” om voorkeuren op de Galaxy smartphone te kiezen
7 Kies de stijl van de melding waarvan je wilt dat deze getoond wordt als je games aan het spelen bent. Je kunt kiezen tussen “Geluid en pop-up”, “Geluid” of “Stil en geminimaliseerd".
Kies de voorkeurstijl voor meldingen tijdens het gamen op de Galaxy smartphone
8 Tik op “Geluid” om uit een lijstje met verschillende geluiden te kiezen.
Tik op Geluid en kies een meldingsgeluid uit de lijst
9 Klik vanuit het meldingscategorie-menu op “Vergrendelscherm”.
Tik op vergrendelscherm om de soort melding te kiezen op de Galaxy smartphone
10 Selecteer jouw voorkeur.
Kies de meldingsstijl van de schermvergrendeling tijdens het gamen op de Galaxy smartphone

Vind je de muziek of de geluiden in die horror-game niet fijn? Dat is geen probleem met de Mute-functie.

1 Open de “Game Launcher"-app.
2 Tik op het “Mute”-icoon bovenaan het scherm om geluiden aan- of uit te zetten.
Tik op het mute-icoon in de Game Launcher op de Galaxy smartphone

Samsung Game Launcher geeft je een overzicht van alle games die op jouw toestel worden gespeeld. De taartgrafiek laat de tijd zien die je hebt besteed per genre aan het spelen van games en je kunt zien hoe lang je elke gamel gedurende verschillende periodes hebt gespeeld.

1 Open de “Game Launcher"-app.
2

Tik op Meer opties.

Tik op het Meer opties-icoon in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
3 Tik op “Speelhistorie”.
Tik op Speelhistorie in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
4 Tik op het spel om de individuele game-statistieken te zien.
Tik op het spel om de speelhistorie te zien in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
5 Jouw individuele speelhistorie zal op het scherm getoond worden.
Bekijk jouw Speelhistorie in de Game Launcher op de Galaxy smartphone

Met Game Launcher kun je de prestatie-instellingen voor jouw games aanpassen. Je kunt ervoor kiezen om de energie-efficiëntie belangrijker te vinden dan de prestaties of andersom.

1 Open de “Game Launcher"-app.
2

Tik op het pictogram Meer opties.

Tik op het Meer opties-icoon in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
3 Tik op “Gameprestaties”.
Tik op Gameprestaties in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
4 Tik op de schakelaar om “Individuele game-instellingen” te activeren of te de-activeren. Deze zorgt ervoor dat je de instellingen voor elk game apart kunt instellen of te kiezen of je dezelfde instellingen op alle games wilt toepassen.
Tik op het game om de individuele game-instellingen te activeren in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
5 Als je hebt gekozen om dit voor elk game apart in te stellen, tik dan op het game. Zo niet, sla deze stap dan over.
6

Schuif de balk naar rechts om aan te passen. Door de balk naar rechts te slepen zal jouw telefoon energie-efficiëntie belangrijker vinden dan prestatie. Door de balk naar rechts te slepen zal jouw telefoon prestatie belangrijker vinden.

Als je ervoor hebt gekozen om de gameprestaties voor elke game afzonderlijk aan te passen, kun je ook "Lage resolutie" aan of uit zetten en de balk naar links en rechts schuiven om de maximale frames per seconde (FPS) aan te passen.

Gebruik de tools op het scherm om de gameinstellingen te selecteren in Game Launcher op Galaxy smartphone

Met de gamedetails kun je de statistieken controleren, zoals de totale tijd die je hebt besteed aan het spelen van de game, maar ook jouw dagelijkse rangschikking en het aantal andere spelers die die game in verschillende tijdsperiodes hebben gespeeld.

1 Open de “Game Launcher"-app.
2 Veeg vanaf de onderkant van het scherm om het bibliotheekvenster te maximaliseren.
3 Tik en hou het game-icoon vast om het drop-down-menu te tonen.
Tik en houd het game-icoon vast in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
4 Tik op “Gamedetails”.
Tik op Gamedetails in de Game Launcher op de Galaxy smartphone
5 Jouw individuele speelstatistieken zullen op het scherm getoond worden.
Speelstatistieken wordt getoond op de Galaxy smartphone
6 Om te delen tik je op het pictogram "Delen" in de rechterbovenhoek van het scherm.

Game Booster is een nieuwe functie die gebruik maakt van Machine Learning om je speelervaring te verbeteren. Het leert je gebruikspatronen voor elke game kennen en past de instellingen zoals de levensduur van de batterij, de prestaties en de temperatuur automatisch aan.

Met behulp van Game Booster kun je ook screenshots van je gameplay maken en delen. Plaats video's en foto's op sociale media om je beste prestaties te laten zien of om anderen te helpen bij het vinden van snelkoppelingen naar prijzen in je favoriete games.

Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

• Instellingen: Toegang tot de instellingen van de Game Booster (om een snelkoppeling in te stellen, de schermresolutie te kiezen of opname-opties te selecteren)
  • Blokkeren tijdens de game: Kies ervoor om bepaalde functies uit te schakelen, zoals gespreksmeldingen, om afleiding tijdens het spelen van een game tot een minimum te beperken.
  • Geavanceerde game-eigenschappen: Het "Pop-up paneel" toont je recente apps zodat je ze snel kunt openen en "Automatische schermvergrendeling" voorkomt dat het scherm per ongeluk wordt aangeraakt door het scherm automatisch te vergrendelen wanneer een game wordt geopend.
  • Dolby Atmos voor games: Activeer of deactiveer om een realistisch Dolby Atmos-geluid te krijgen als je games speelt.
  • Vergrendeling van de navigatietoetsen: Tik op dit pictogram om de navigatiebalk te deactiveren als een game geopend is, zodat je de app niet per ongeluk verlaat.
  • Schermaanrakingsvergrendeling: Pauzeert de game en vergrendelt het scherm. Veeg om het scherm te ontgrendelen en terug te keren naar de game.
  • Schermafdruk: Maak schermafdrukken van je gameplay.
  • Neem op: Neem je gamesessie op.
  • Telefoonprestatie: Bekijk het huidige geheugengebruik van je telefoon, de temperatuur en de levensduur van de batterij. Deze functie is alleen beschikbaar op de Tab S6.

Om het Game Booster paneel te lanceren:

1 Open een game-app in Game Launcher.
2

Schuif naar boven vanaf de onderkant van het scherm of naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm en tik dan op het Game Booster-pictogram in de linkerbenedenhoek.

Tik op het Game Booster-icoon in de Game Launcher op de Galaxy S10
3 Het Game Booster-paneel wordt geopend op het scherm.

Let op: De exacte stappen en opties zijn afhankelijk van het model, het besturingssysteem en de versie van de Game Launcher die op jouw apparaat is geïnstalleerd. De volgende schermafbeeldingen zijn genomen van de Galaxy S10 met Android 9 (Pie) en Game Launcher versie 2.10*

1

Tik in het paneel van de Game Booster op het pictogram Instellingen.

Tik op Instellingen in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
2 Tik op "Sneltoetsen".
Tik op Snelkoppelingen in het instellingenmenu van de Game Booster op Galaxy S10
3 Selecteer welke optie jij als sneltoets wilt instellen.
Selecteer jouw gewenste sneltoets in Game Launcher op Galaxy S10
4 De sneltoets bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm tijdens het gamen. Tik op het sneltoetsicoon om het snel te openen.

Je kunt ervoor kiezen om inkomende gesprekken en meldingen, Bixby of Automatische helderheid te beheren tijdens het gamen.

1 In het Game Booster-paneel tik je op "Blokkeren tijdens game".
Tik op Blokkeren tijdens game in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
2 Tik op de schakelaar naast "Automatische helderheid", "Bixby" of "Edge-venster" om die optie te blokkeren tijdens het gamen.
Tik op de schakelaar om meldingen te minimaliseren voor elke optie in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
3 Tik op "Oproepen en meldingen".
Tik op Oproepen en meldingen in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
4 Tik op de schakelaar naast "Geminimaliseerde bellermeldingen" om de oproepmeldingen tijdens het gamen te minimaliseren.
Tik op de game om de Geminimaliseerde bellermeldingen te activeren in de Game Launcher op de Galaxy S10
5 Tik op de schakelaar naast "Geen meldingen weergeven" om meldingen van de meeste andere apps te blokkeren.
Tik op de schakelaar om meldingen te activeren voor de meeste andere apps tijdens het gamen op Galaxy S10

Gebruik de Geavanceerde gamefuncties om schermvullende apps te bekijken en om een van de volgende functies te activeren / deactiveren:

• Dolby Atmos voor games
  • Automatische schermvergrendeling
  • Spaarstand bij vergrendeling
  • Pop-uppaneel
1 In het Game Booster-paneel tik je op "Geavanceerde gamefuncties".
Tik op Geavanceerde gamefuncties in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
2 Tik op de schakelaar naast elke optie om deze te activeren of te deactiveren.
Tik op de schakelaars om geavanceerde gamefuncties te activeren in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
1 Activeer het Pop-up paneel in het menu "Geavanceerde gamefuncties".
2

Tik in het pop-upvenster op het pictogram Meer opties.

Tik op het pictogram Meer opties in het pop-upvenster in Game Booster op Galaxy S10
3

Selecteer maximaal vier apps uit de lijst die aan het pop-upvenster moeten worden toegevoegd. Schakel ze uit door op het min-symbool te tikken.

Selecteer of de-selecteer apps voor pop-up paneel op Galaxy S10
4 Om het Pop-up paneel te deactiveren, tik je op de schakelaar naast "Pop-up paneel" in het menu "Geavanceerde gamefuncties".
1

In het Game Booster-paneel tikt u op de schakelaar om "Navigatieknop vergrendelen" te activeren.

Een pictogram in de rechterbenedenhoek geeft aan dat de vergrendeling van de navigatieknop is geactiveerd. Tik op het slotpictogram om de vergrendeling van de navigatietoetsen uit te schakelen.

Tik op om de vergrendeling van het navigatiescherm te activeren in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
2

Tik op "Aanraakvergr. scherm" om te activeren.

Sleep het vergrendelpictogram in een willekeurige richting om de schermaanrakingsvergrendeling uit te schakelen.

Tik op om de schermaanrakingsvergrendeling te activeren in het Game Booster-paneel op Galaxy S10

Neem een schermafbeelding terwijl je speelt of wanneer je een topscore haalt. Wanneer je video's opneemt of schermafbeeldingen maakt, worden de bestanden toegevoegd aan een map in de Galerij die naar de game dat je opneemt of waar je een schermafbeelding van maakt is vernoemd. Je kunt ook direct naar de opgenomen video's navigeren via een pop-up die wordt getoond wanneer de opname is voltooid.

1 Start een game, open dan het Game Booster-paneel.
2 Tik op "Schermafbeelding".
Tik op Schermafbeelding\ in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
3 Het scherm knippert om aan te geven dat er een schermafbeelding is gemaakt.

Neem een video van je play-by-play-actie en sla deze op in een filmformaat dat je kunt delen met vrienden en familie.

Wanneer je video's opneemt of schermafbeeldingen maakt, worden de bestanden toegevoegd aan een map in de Galerij die naar de game dat je opneemt of waar je een schermafbeelding van maakt is vernoemd. Je kunt ook direct naar de opgenomen video's navigeren via een pop-up die wordt getoond wanneer de opname is voltooid.

1 Start een game, open dan het Game Booster-paneel.
2 Om de opname te starten, tik je op "Opnemen".
Tik op Opnemen in het Game Booster-paneel op Galaxy S10
3 Het opnemen start automatisch Je kunt de game normaal verder spelen.
4 Om de opname te stoppen, tik je op de “Stop”-knop op de navigatiebalk.