Wat is Smart Manager en wat kan ik ermee?

Smart Manager

Nieuwere toestellen vanaf de Samsung Galaxy S6 zijn voorzien van Smart Manager. Ook oudere toestellen kunnen na de software update gebruik maken van Smart Manager.

Smart Manager is een applicatie die kan bijdragen aan de snelheid en functionaliteit van je smartphone. Zo kun je van handige functies gebruik maken zoals sluiten van apps (bij oudere toestellen via Taakbeheer), inzien van het batterijniveau, gebruikte opslag bekijken, het werkgeheugen bekijken (RAM-geheugen) en je toestel scannen met de Apparaat beveiligingsoptie.

Wat is Smart Manager en wat kan ik ermee?

Batterij

Geeft informatie over het resterende batterij niveau, met een geschatte resterende gebruikstijd van zowel de Spaarstand, Extra Energiebesparende Stand en de Normale Stand. Ook zie je hier gegevens over het batterijverbruik sinds de laatste keer opladen.

Opslag

Bekijk hoeveel procent opslag er momenteel in gebruik is. Je kunt hier ook overbodige gegevens verwijderen, zoals cache gegevens.

RAM

Hier kun je applicaties geforceerd beëindigen. Dit is vooral handig als applicaties vast lopen.

Apparaatbeveiliging

Scan je apparaat op malware en onbevoegde systeemwijzigingen.
De snelle optimalisatiefunctie gebruiken
Tik op het scherm Instellingen op Smart Manager > ALLES SCHOONMAKEN.
De snelle optimalisatiefunctie verbetert de apparaat prestaties met de volgende acties.

Wat geheugen leegmaken.

Overbodige bestanden verwijderen en apps sluiten die op de achtergrond worden uitgevoerd.

Scannen op malware.

Leer Smart Manager stap voor stap kennen met de Interactieve Handleiding.