Wat is snel verbinden en hoe werkt het?

De ‘Snel verbinden’-functie maakt snel en eenvoudig verbinding met andere apparaten. Met deze apparaten deel je content (zoals afbeeldingen) met bijvoorbeeld computers. Ook kun je hiermee de televisie bedienen.
* Let op: Zorg dat apparaten waarmee je wilt verbinden ook ‘Snel verbinden’ ondersteunen.
* Let op: Zorg dat Wi-Fi Direct of Bluetooth is ingeschakeld voor apparaten die ‘Snel verbinden’ niet ondersteunen.

Hoe verbind ik met ‘Snel verbinden’?
1. Sleep de statusbalk van je telefoon naar beneden tijdens het bekijken van een afbeelding, video, muziekbestand of iets dergelijks.
2. Klik op ‘Snel verbinden’. Bluetooth schakelt automatisch in en je apparaat zoekt direct naar andere apparaten in de omgeving.
3. Selecteer het apparaat waar je het bestand naar wilt verzenden.
4. De ontvanger krijgt nu een melding, deze moet hij/zij accepteren om het bestand te ontvangen.

Ik zie geen andere apparaten via ‘Snel verbinden’
Ondersteunt het te ontvangen apparaat geen ‘Snel verbinden’, zorg dan dat Wi-Fi Direct of Bluetooth is ingeschakeld.
1. Voor connectie via Bluetooth, ga naar Apps → Instellingen (→ Verbindingen) → Bluetooth → Inschakelen (zorg ook dat het apparaat zichtbaar is voor andere apparaten).
2. Voor connectie via Wi-Fi Direct ga naar apps → instellingen (→ Verbindingen) → Wi-Fi → Wi-Fi Direct (rechts onderin) → selecteer het apparaat.