Wat moet ik doen als Android Auto niet werkt op mijn Galaxy S22 of S23?

Beeld van een hand die een smartphone vasthoudt met de Android Auto-app op het scherm van het voertuig

Android Auto is een app waarmee je informatie van een reeks apps op het display van je auto kunt zien. Je kunt er navigatieassistenten mee bedienen, bellen en oproepen ontvangen en naar muziek en podcasts luisteren.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze Android Auto niet kunnen gebruiken om hun Galaxy S22 of S23 te verbinden met hun Volkswagen, Skoda of SEAT auto's. Als je dit probleem ondervindt, probeer dan de onderstaande stappen.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, neem dan contact op met het Volkswagen, Skoda of SEAT klantencentrum of servicecentrum. Deze fabrikanten hebben bevestigd dat ze werken aan een software-update voor de getroffen voertuigen.

Er is een compatibiliteitsprobleem met hotspotverbindingen tussen sommige Volkswagen-voertuigen en sommige Android OS-modellen. Dit komt door een verandering in de manier waarop IP-adressen voor hotspots worden toegewezen sinds Android OS 11.

Dit probleem kan worden opgelost door de firmware van de auto bij te werken naar de nieuwste versie. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Volkswagen of je Volkswagen-dealer.

• Als je verbinding maakt via een USB-kabel, zorg er dan voor dat je een kabel van hoge kwaliteit gebruikt die gegevensoverdrachten kan ondersteunen. Gebruik indien mogelijk de originele kabel die bij je apparaat is geleverd.
  • Controleer de laadpoort om er zeker van te zijn dat er geen vuil of puin in zit.

• Zorg ervoor dat je telefoon Android OS 8.0 of hoger heeft.
  • Zorg ervoor dat je de laatste versie van de Android Auto app hebt geïnstalleerd.
  • Je telefoon moet een actief data-abonnement hebben en 5GHz Wi-Fi ondersteunen.
    • Ga hiervoor naar: Instellingen > Verbindingen > Mobiele hotspot en tethering > Mobiele hotspot > Configureren > Band.
    • Als je telefoon 5GHz Wi-Fi ondersteuning heeft, zie je hier 5GHz als optie.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwste software hebt gedownload. Om dit te controleren, ga naar: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Als er een update beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload.
  • Controleer of je Bluetooth-verbinding is ingeschakeld en goed werkt.

Heb je problemen met je apparaat?

Heb je problemen met je apparaat?

Als je problemen hebt met jouw Samsung apparaat (smartphone, tablet of aangesloten object), kun je deze aan ons melden via de Samsung Members applicatie (vragen of foutmeldingen).