Waarom loopt de batterij van mijn nieuwe Samsung Galaxy telefoon zo snel leeg?

Het batterijverbruik en de levensduur variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder gebruik en gebruikersgewoonten, het aantal geïnstalleerde en draaiende apps, instellingsvoorkeuren zoals synchronisatiefrequentie en sterkte van de netwerkdekking. 5G-netwerken kunnen de batterij sneller leeg trekken, maar Galaxy-telefoons gebruiken geavanceerde AI-gebaseerde software om het batterijverbruik efficiënt aan te passen aan je gebruikspatronen.

Loopt de batterij van mijn nieuwe Samsung Galaxy telefoon zo snel leeg

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Batterij kan direct na aankoop wat sneller worden verbruikt

Misschien merk je dat de batterij van je nieuwe telefoon sneller leeg lijkt te gaan dan die van je vorige apparaat, ook al gebruik je hem onder dezelfde omstandigheden.

Tijdens de eerste paar dagen na aankoop zijn er nog apps, cloudgegevens en mailservers die op de achtergrond synchroniseren, wat het batterijverbruik kan beïnvloeden.

Je hebt misschien het gevoel dat de gebruiksduur van de batterij korter is dan toen je je vorige apparaat gebruikte, maar dit hoort gewoon bij de initialisatie van je nieuwe telefoon.

Het wordt aanbevolen om het apparaat normaal te blijven gebruiken; laad het apparaat op als de batterij leeg raakt en geef het minstens een paar dagen de tijd om alle achtergrondbewerkingen en het synchroniseren te voltooien. Je zult dan zien dat de batterij van je apparaat zijn hoogste potentieel bereikt.

5G-dienst kan meer batterijcapaciteit verbruiken

Tijdens de verbinding met een 5G-netwerk kan je telefoon meer batterijcapaciteit verbruiken dan normaal. De huidige 5G-diensten voldoen aan de Non-Standalone (NSA)* standaard, die 4G (LTE) en 5G samen gebruikt. Daarom worden 5G en 4G (LTE) circuits tegelijkertijd gebruikt voor snelle verwerking van gegevens met grote capaciteit.

Omdat je telefoon verbonden is en op meerdere netwerken overschakelt, kan de batterij sneller leeglopen dan je doorgaans zou verwachten, en kan je telefoon wat warmer worden dan wanneer je alleen op 3G of LTE zit. Om dit te compenseren kan je instellingen gebruiken die de algehele prestaties van je telefoon optimaliseren en verbeteren.

* NSA (Non-Standalone): De eerste uitrol van 5G netwerken en apparaten zal met Non-Standalone (NSA)-werking worden gebracht, dat wil zeggen dat de 5G netwerken ondersteund zullen worden door bestaande 4G infrastructuur. Apparaten met 5G-functionaliteit zullen dus verbinding maken met 5G-frequenties voor data, maar zullen nog steeds 4G gebruiken voor niet-data-operaties, zoals verbinding maken met de basisstations en servers.

Opmerking: Slechte dekking of intensief gebruik tijdens het overschakelen naar meerdere netwerken kan de temperatuur van het apparaat verhogen.

De batterij van je telefoon optimaliseren

Als je de levensduur van je telefoon wilt verlengen of als je het gevoel hebt dat de batterij snel leegloopt, kan je het apparaatbeheer en de apps afzonderlijk optimaliseren. Je kunt het batterijverbruik ook op de volgende manieren verminderen.

Je kunt je telefoon optimaliseren met de functie Apparaatonderhoud om het batterijverbruik te verminderen door ongebruikte apps te sluiten en abnormaal batterijgebruik te controleren. Volg de onderstaande stappen.

1 Open Instellingen en tik op Batterij en apparaatonderhoud.
Batterij en apparaatonderhoud
2 Tik op Nu optimaliseren. Apparaat onderhoud optimaliseert je telefoon automatisch.
Batterij nu optimaliseren

De snelle optimalisatiefunctie verbetert de prestaties van het apparaat door de volgende acties.

• Sluit apps die op de achtergrond draaien.
  • Beheert abnormaal batterijgebruik.
  • Scant op gecrashte apps en malware.

De automatische optimalisatiefunctie gebruiken

Je kunt het apparaat zo instellen dat het automatisch optimaliseert wanneer je apparaat niet in gebruik is. Tik op Meer opties > Automatisering > Dagelijks automatisch optimaliseren en tik op de schakelaar om hem te activeren.

Hoe meer ongebruikte apps er op de achtergrond draaien, hoe meer stroom je batterij verbruikt. Limieten voor gebruik op de achtergrond kunnen worden ingesteld om het batterijverbruik te verminderen. Volg de onderstaande stappen.

1 Open Instellingen en tik op Batterij en apparaatonderhoud.
Limiteren achtergrondgebruik batterij stap 1
2 Tik op Batterij.
Limiteren achtergrondgebruik batterij stap 2
3 Tik op Limieten achtergrondgebruik.
Limiteren achtergrondgebruik batterij stap 3
4 Stel de app in die je wilt bedienen.
Limiteren achtergrondgebruik batterij stap 4

Je kunt kiezen uit de volgende instellingen:

• Ongtebruikte apps laten sluimeren zet apps automatisch in de slaapstand als ze een tijdje niet gebruikt zijn.
  • MetSluimerende apps kun je de apps kiezen die niet op de achtergrond draaien. Je kunt ook je huidige slapende apps bekijken.
  • Apps in ultieme sluimerstand zullen nooit op de achtergrond draaien en alleen werken als je ze opent.
  • Met Apps die nooit sluimeren kun je kiezen welke apps niet automatisch in de slaapstand worden gezet.

Je kunt afzonderlijke apps optimaliseren om minder batterij te gebruiken. Volg de onderstaande stappen.

1 Open Instellingen en kies dan Apps.
Batterij optimaliseren individuele stap 1
2 Selecteer een app. Bijvoorbeeld Bixby Vision.
Batterij optimaliseren individuele stap 2
3 Tik op Batterij.
Batterij optimaliseren individuele stap 3
4 Activeer de optie Geoptimaliseerd zodat je toepassing wordt geoptimaliseerd in overeenstemming met het gebruik ervan.
Batterij optimaliseren individuele stap 4

Opmerking: Geoptimaliseerde apps zullen minder batterij gebruiken, maar sommige achtergrondfuncties worden beperkt.

Lees meer over de Galaxy Batterij met Samsung Support.

Opmerking:

• De werkelijke levensduur van de batterij hangt af van de netwerkdekking, de gebruikte functies en apps, de frequentie van gesprekken en gebruik, de kwaliteit van het opladen en vele andere factoren.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het apparaatmodel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.