Wat doen als er geen geluid is in mijn hoofdtelefoon met kabel?

Als je een hoofdtelefoon met kabel hebt aangesloten, maar geen geluid kunt horen van je Galaxy-toestel, is je hoofdtelefoon mogelijk defect of is er een probleem met de hoofdtelefoonaansluiting van je toestel. Lees de volgende gids om je probleem op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Voer basis probleemoplossing uit voor hoofdtelefoon

Controleer of je hoofdtelefoon met kabel geen fysieke schade heeft opgelopen. Als de audio-aansluiting gebogen of gebroken is, of als de kabel beschadigd is of blootligt, hoor je mogelijk geen geluid uit je hoofdtelefoon.

gebogen kabel gebogen kabel

Controleer of je audio-aansluiting is gebogen.

beschadigde kabel beschadigde kabel

Controleer of je kabel is beschadigd.

  • Zelfs als je geen fysieke schade ziet, kan de hoofdtelefoon beschadigd zijn. Als je een ander toestel hebt om op de hoofdtelefoon aan te sluiten, probeer hem dan met dat apparaat te testen.
  • Controleer of de hoofdtelefoon volledig in de geluidsaansluiting van het toestel is gestoken. Als deze niet volledig is geplaatst, wordt de hoofdtelefoon mogelijk niet herkend en wordt het geluid mogelijk weergegeven via de luidsprekers van het apparaat.
Hoofdtelefoonaansluiting niet volledig ingestoken Hoofdtelefoonaansluiting niet volledig ingestoken

Hoofdtelefoonaansluiting is niet volledig ingestoken

Hoofdtelefoonaansluiting volledig ingestoken Hoofdtelefoonaansluiting volledig ingestoken

Hoofdtelefoonaansluiting is volledig ingestoken

Accessoires op het apparaat kunnen verhinderen dat de hoofdtelefoon volledig in het apparaat wordt gestoken. Probeer je hoesje of stickers op het toestel te verwijderen voordat je de hoofdtelefoon aansluit.

Druk op de Volumeknop aan de zijkant van het toestel om te controleren of het werkt.

druk op volumeknop

Als je een reserve-hoofdtelefoon hebt, probeer hem dan in het apparaat te pluggen om te zien of hij werkt. Als er nog steeds een probleem is, controleer dan of er schade is door met een lampje in de hoofdtelefoonaansluiting van het toestel te kijken. Als een pen verbogen is, is service vereist. Bezoek ons Support Center om een service te boeken.

 

 

koptelefoon inpluggen

Opmerking:

  • De locatie van de volumeknop en de hoofdtelefoonaansluiting kan per model toestel verschillen.

In de Geluidsmodus komen Beltoon- en Meldingsgeluiden zowel uit de hoofdtelefoon als uit de luidspreker. Als je wilt dat het geluid alleen van de hoofdtelefoon komt, wijzig de Geluidsmodus door de onderstaande stappen te volgen.

Hoe de geluidsmodus wijzigen

  • Trillen: Trilt wanneer een melding wordt ontvangen. Je toestel kan nog steeds geluiden van muziek of video's afspelen.
  • Stil: Geeft geen geluid of trilt niet wanneer een melding wordt ontvangen. Je toestel kan nog steeds geluiden van muziek of video's afspelen.
Geluid- en trilmenu Geluid- en trilmenu

Stap 1. Open Instellingen en tik op Geluid en trillen.

Trilmodus Trilmodus

Stap 2-1. Kies Trillen.

Dempingsmodus Dempingsmodus

Stap 2-2. Of kies Stil.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Bedankt voor je feedback!