TV

Quantum Dot Display

Hoe licht je kamer ook is, op een SUHD TV met Quantum Dot zie je alles zoals het is display. De geavanceerde Quantum Dot technologie met een spectrum van 1 miljard kleuren zorgt voor een adembenemend kleurrijke weergave. De piekhelderheid van 1000 nits met HDR-functionaliteit brengt ook de subtielste details in beeld, van de zwartste schaduwen tot de witste wolken.

Samsung Curved TV creëert de meest exacte kleurenweergave dankzij Quantum Dot-technologie

HDR 1000

Als we iets mooi of belangrijk vinden, willen we er geen detail van missen. Daarom is SUHD TV voorzien van High Dynamic Range. Met een piekhelderheid tot 1000 nits blijven ook in de witste en zwartste gedeelten details zichtbaar. Hoe helder de omgeving ook verlicht is, je ziet werkelijk alle details en nuances die in het beeldmateriaal zitten. Alles ziet er genadeloos echt uit op een SUHD TV.

HDR 100
HDR 1000
Schitterend helder landschap met uiterst gedetailleerde rotsen en bloemen.
Schitterend helder landschap met uiterst gedetailleerde rotsen en bloemen.

What is HDR?

Bekijk de video en ontdek hoe HDR werkt en waarom HDR 1000 ertoe doet.

Wat zijn Quantum Dot kleuren?

Op TV zou alles net zo kleurrijk moeten zijn als in het echt. Een droom die werkelijkheid wordt! De kleurweergave van Quantum Dot schermen biedt het benodigde bereik en de vereiste precisie. Met Quantum Dot deeltjes als lichtbron worden de 1 miljard kleurencombinaties gecreëerd om de meest realistische beelden weer te kunnen geven op het 10-bits paneel van een SUHD TV. Dit maakt 64 keer zoveel kleuren mogelijk als op TV's met een conventioneel 8-bits paneel. TV wordt zo een stuk levensechter!

vídeo para a cor
Quantum dot

Wat zijn Quantum Dot kleuren?

Bekijk de video om te zien hoe met Quantum Dots zulke exacte, zuivere kleuren kunnen worden bereikt.

Ultra Black

Als we TV kijken, hebben we de lampen aan, behalve natuurlijk overdag. Deze lichtbronnen kunnen hinderlijke spiegelingen op het scherm geven. De Ultra Black technologie neemt van nature licht op, net als de ogen van een nachtvlinder, die daardoor beter kan zien in het donker Door het licht te verstrooien worden reflecties aanzienlijk verminderd en hoef je je ogen niet meer tot spleetjes te knijpen of de gordijnen dicht te doen. Je leunt gewoon lekker achterover en kijkt TV.

De ene helft van het beeld komt van een gewoon scherm, de andere van een Ultra Black scherm.
Ultra Black
Structuuroog nachtvlinder
Plat scherm
Plat oppervlak

Remastering Engine

De techniek van TV media ontwikkelt zich steeds sneller in allerlei richtingen, en de kijker heeft bijnaf dagelijks te maken met weer andere, nieuwere indelingen en specificaties. Toch wil dat niet zeggen dat de resolutie er altijd op vooruit gaat. Daarom heeft onze SUHD TV een Remastering Engine aan boord. Beeldmateriaal met een lagere resolutie dan SUHD wordt automatisch geanalyseerd en geremasterd naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden van je SUHD TV en geniet je van beelden idie de bedoeling van de filmmaker zo dicht mogelijk benaderen.

Bronmateriaal van slechte kwaliteit wordt verbeterd door de Remastering Engine
Remasteren…

Precision Black

Films, TV-programma's en games zijn gewoon minder leuk wanneer donkere gedeeltes te licht zijn en de middagzon er wat zielig bij staat. Precision Black maakt het beeld levensechter door precies de juiste gedeeltes van het scherm donkerder te maken en lichte gedeeltes zo helder te maken als ze horen te zijn. Het contrast wordt rijker en je gaat helemaal op in de actie.