Samsung støtter små selskaper med store ambisjoner.

Av Samsung Nordic 16.12.2016

ny teknikk, startup, pleie, helse, omsorg, life science, helse, digitalisering, syk, sykdommer, enklere, medisinteknikk, h2, Samsung, innovasjon, Norge,

“Mange av fremtidens mest spennende løsninger innen pleie, helse og omsorg kommer til å oppstå der små og store selskaper kan møtes og hjelpe hverandre.” Ordene kommer fra Ola Cornelius, entreprenør og VD på Nerve AB, et selskap som bruker teknologi for å hjelpe personer med kronisk sykdom til å få en bedre hverdag.

De siste årene har stadig flere nye selskaper og startups fokusert på å løse utfordringer innen helse og omsorg ved hjelp av ny teknikk. Mange av dem sitter i dag i Hagastaden, Stockholms nye bydel mellom Vasastaden og Solna, der det nå vokser frem et life science-miljø i verdensklasse. H2 Health Hub er et sentrum for Connected Health og HealthTech der alle som vil være med på å bygge fremtidens helseløsninger er velkomne.

På H2, som er blitt et naturlig samlingssted for disse innovative selskapene, sitter det nå mange spennende aktører med bare fem minutters gangavstand til hverandre. Med på toget er også noen store, verdensledende selskaper innen en rekke forskjellige bransjer som vil være med og bidra til å finne nye løsninger og muligheter ved å samarbeide med små, innovasjonsdrevne selskaper. Samsung er en av disse industripartnerne som bidrar med alt fra kompetanse til ressurser og markedskunnskap.

Ola Cornelius er en av grunnleggerne til H2, og slik beskriver han samarbeidet med Samsung:

Hvorfor er det viktig med samarbeid mellom store selskaper, som Samsung, og startups innen helsesektoren?

– Stadig flere store selskaper har innsett at fremtiden ligger i løsninger der mindre og større selskaper kan komplettere hverandre for å gi kunden så gode produkter, tjenester eller løsninger som mulig. De mindre, innovative aktørene har stor nytte av å jobbe med større selskaper som kan styrke kompetansen og åpne opp nye kanaler og markeder.

Du har bakgrunn innen medisinteknikk, hvilke muligheter ser du i digitaliseringen av omsorgs- og forebyggende helsearbeid i helsevesenet?

– Digitaliseringen gir oss mulighet til å forske på nye måter, gi individuelt tilpasset pleie og fremfor alt tilby individet produkter og tjenester for å selv kontrollere egen helse og sykdom. Vi befinner oss i en spennende tid med eksponentiell utvikling der ny teknologi sammen med bevisste pasienter – og banebrytende entreprenører – kommer til å forandre synet vårt på hva helse egentlig er og hva som er mulig.

Les mer om H2 Health Hub