Sådan løser du billedproblemer på Odyssey ARK-monitoren

Hvis du oplever billedproblemer på din Odyssey ARK-monitor, skal du starte med selvdiagnosetestene. Hvis dette ikke løser det problem, du oplever, skal du se symptomerne nedenfor.

Start med at køre Selvdiagnose

Ved at bruge menuen Indstillinger og support kan du køre en række selvdiagnosetests for at identificere og løse problemer.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Support > Enhedspleje > Selvdiagnose

1. Video-test
2. Billede-test
3. Lyd-test
4. HDMI fejlsfinding
5. Signal-information
6. Smart Hub Forbindelsestest
7. Nulstil Smart Hub

Hvis din skærm flimrer eller dæmpes sporadisk, skal du muligvis deaktivere nogle af energieffektivitetsfunktionerne.

Dette kan gøres ved at deaktivere Optimering af Lysstyrke, Reduktion af lysstyrke, Bevægelsesbelysning eller Kontrastforstærker.

Prøv at deaktivere en eller flere:

• Optimering af Lysstyrke: Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Strøm- og energibesparelse > Optimering af Lysstyrke
  • Reduktion af Lysstyrke: Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Strøm- og energibesparelse > Reduktion af Lysstyrke
  • Bevægelsesbelysning: Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Strøm- og energibesparelse > Bevægelsesbelysning
  • Kontrastforstærker: Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Billede > Ekspertindstillinger > Kontrastforstærker

Hvis skærmen virker for mørk, kan du prøve at nulstille billedindstillingerne i menuen Ekspertindstillinger eller aktivere Optimering af Lysstyrke og deaktivere Reduktion af Lysstyrke.

Gå først til:

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Billede > Ekspertindstillinger > Nulstil billede
  • Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Strøm- og energibesparelse > Optimering af Lysstyrke
  • Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Strøm- og energibesparelse > Reduktion af Lysstyrke

Når du har fulgt ovenstående trin, skal du gå til Billede og justere indstillingerne for Billedtilstand, Kontrast, Lysstyrke og Skarphed.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Billede > Billedtilstand
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Kontrast
  • Home > Menu > Settings > All Setting > Picture > Expert Settings > Lysstyrke
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Skarphed
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Farve
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Farve (G/R)

Kontroller, om gråtoner er indstillet til On.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Tilgængelighed > Gråtoner

Hvis din enhed slukker af sig selv, kan du prøve at deaktivere nogle af energieffektivitetsfunktionerne.

Kontroller, om Sleep-timeren er slået til. Sleep-timeren slukker automatisk for enheden efter en bestemt tidsperiode.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Systemadministrator > Tid > Sleep-timer

Hvis Sleep-timeren er slået fra, skal du kontrollere og deaktivere Auto Power Off, Standby Mode Timer og Off Timer:

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Strøm- og energibesparelse > Auto Power Off
  • Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Systemadministrator > Tid > Standby Mode Timer
  • Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Systemadministrator > Tid > Off Timer

Butiksskærme er ofte indstillet til en digital UHD-kanal eller HD-kanal.

Du kan ændre enhedens outputopløsning, inklusive digital udsendelsesmodtager, IPTV og set-top-boks til UHD eller HD.

Brug et HDMI-kabel til at nyde videoer i høj kvalitet.

• Hjem > Menu > Tilsluttede enheder > Tilslutningsvejledning > Videoenhed > HDMI

For at tilslutte enheden til pc'en skal du sørge for, at pc'ens grafikkort understøtter UHD-opløsninger.

Bemærk: Sørg for, at set-top-boksen eller kabelboksen understøtter UHD-indhold eller -udsendelse, og indstil opløsningen. Kontakt din tjenesteudbyder for at få flere oplysninger.

Når du bruger en Samsung TV Plus-kanal, skal du kontrollere netværksforbindelsen. Når netværkshastigheden er langsom, fungerer appen muligvis ikke så godt, eller billedkvaliteten kan være dårlig.

Hvis du bemærker sløring eller rystelser, skal du bruge funktionen til indstilling af billedklarhed til at løse problemet.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Billede > Ekspertindstillinger > Indstillinger for billedklarhed

Komprimering af videoindhold kan forårsage billedforvrængning, især hvis billedet bevæger sig hurtigt som sportsprogrammer eller actionfilm.

Tag stikket ud og tilslut strømforsyningen igen, kontroller også fjernbetjeningens batteri.

Hvis signalmodtagelsen er svag, kan skærmforvrængning være synlig, men det er ikke en defekt. Mobiltelefoner, der bruges tæt på enheden (indenfor 3,2 fod), kan forårsage støj på analoge og digitale kanaler.

Skift billedstørrelse til 16:9 Standard.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Billede > Indstillinger for billedstørrelse > Billedstørrelse

Skift output-opløsningen på din eksterne enhed.

HD-kanaler viser sorte bjælker på hver side af skærmen, når de viser opskaleret SD-indhold (4:3).

Sorte bjælker vises øverst og nederst på skærmen, når du ser film med billedformater, der adskiller sig fra din enhed.

Juster billedstørrelsesindstillingerne på din eksterne enhed eller indstil til fuld skærm.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Billede > Indstillinger for billedstørrelse > Billedstørrelse

Hvis billedtekster vises på skærmen, kan du slå dem fra.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Generelt og privatliv > Tilgængelighed > Billedtekstindstillinger > Billedtekst

Hvis billedtekstfunktionen er deaktiveret, skal du justere billedtekstindstillingen på den eksterne enhed, fordi når en ekstern enhed er tilsluttet et HDMI- eller komponentkabel, er billedtekstfunktionen ikke tilgængelig.

For mere information om, hvordan du tilslutter en ekstern enhed, skal du køre tilslutningsvejledningen.

• Hjem > Menu > Forbundne enheder > Forbindelsesvejledning

Sørg for, at den eksterne enhed er forbundet sikkert og tændt. Flyt til Kilder for at skifte til andre inputkilder.

• Hjem > Menu > Forbundne enheder > Kilder

Ved hjælp af HDMI-fejlfinding kan du kontrollere HDMI-kablet og forbindelsen til eksterne enheder. Dette tager cirka 2 minutter.

• Hjem > Menu > Forbundne enheder > Forbindelsesvejledning > Videoenhed > HDMI Fejlfinding

Når du bruger en set-top-boks eller kabelboks, skal du kontrollere udsendelsessignalerne eller det netværk, der er tilsluttet den eksterne enhed.

Når pc-skærmen er tom, eller pc'en ikke genkendes, skal du kontrollere pc'ens strømforsyning og derefter tilslutte HDMI-kablet, der forbinder pc'en og enheden igen. Hvis symptomet fortsætter, skal du kontrollere, at pc'en er i dvaletilstand, og derefter indstille Input Signal Plus til On.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Forbindelse > Ekstern enhedshåndtering > Input Signal Plus

Når den indstillede opløsning ikke stemmer overens, kan det forårsage en tom eller flimrende skærm.

Rediger navnet på eksterne enheden. Især når pc er tilsluttet, skal du kontrollere, om enhedsnavnet er redigeret til pc.

• Hjem > Menu > Forbundne enheder > HDMI1 eller HDMI2 > nedadgående knap > Rediger

De optimale og anbefalede opløsninger er 3840 x 2160 ved 165 Hz.

Hvis du ikke kan indstille 3840 x 2160 ved 165 Hz opløsning, skal du slå spiltilstand til.

• Hjem > Menu > Indstillinger > Alle indstillinger > Spil > Spiltilstand

Odissey ARK 55' indstillinger og indfødt opløsning
Indstillinger Indfødt opløsning
Spiltilstand: ON 3840 x 2160 ved 165 Hz
Spiltilstand: OFF, Input Signal Plus: ON 3840 x 2160 ved 120 Hz
Spiltilstand: OFF, Input Signal Plus: OFF 3840 x 2160 ved 30 Hz

Bemærk: Sørg for, at din pc's videokort understøtter 3840 x 2160 ved 165 Hz, og brug et certificeret kompatibelt HDMI-kabel.