Life Hacks

Дизајнирај го твојот дом и редефинирај
го стил

Совети за дизајнирање уникатен простор и пронаоѓање на својот стил преку уметност.

Кирстен Гроув седи на кауч во дневната соба гледајќи ја Небесен свод во џунгла II V.2, Позитив (2016) од Бил Клапс во Уметнички режим на The Frame. Кирстен Гроув седи на кауч во дневната соба гледајќи ја Небесен свод во џунгла II V.2, Позитив (2016) од Бил Клапс во Уметнички режим на The Frame.

Кирстен Гроув е дизајнер на ентериер и консултант. Првата работа што ќе ја забележите кога се движите низ нејзиниот Instagram е нејзиниот еклектичен, но минимален стил. За неа, ништо не може да надмине добра мешавина и совпаѓање на стилови, како и опкружување со уметнички дела за да се заврши амбиентот на собата.

Елементи на модерен дизајн на ентериер измешани со еклектичен декор во домот на Кирстен Гроув. Елементи на модерен дизајн на ентериер измешани со еклектичен декор во домот на Кирстен Гроув.

„Измештајте и совпаднете, но сепак останете на минимално - клуч за волшепството“

Кирстен добива инспирација од уметници кои комбинираат бои и форми за да го создаде нејзиниот посебен стил на слоеви со различни елементи на дизајнот - внимавајќи да не претера. Нејзиниот главен фокус е да ги задржи работите едноставни, но софистицирани, со реквизити и мали распрскувања на боја тука и таму. Еден начин на кој таа преобразува просторија е вклучувањето уникатно уметничко дело. Соба со вистинското уметничко дело не само што ја менува сценографијата, туку го збогатува и просторот околу неа.

Издигни го твојот простор со уметност

The Frame го претставува Патување низ домот со дизајнерот на ентериер Кирстен Гроув. Сликите се симулирани само за илустрација. Спецификациите на изгледот, дизајнот и GIU (графичкиот кориснички интерфејс) коишто не влијаат врз изведбата на производот подлежат на промена без претходно известување. За поставување на телевизорот е потребна Samsung account. Паметната услуга и GUI (графичкиот кориснички интерфејс) може да се разликуваат според земјата и регионот. Растојанието може да се разликува во зависност од монтажата и видот на ѕидот. Прилагодливата рамка и студискиот статив се продаваат одделно. За секој модел, погледнете на страницата со детали за производот. Кирстен ги разгледува делата со еклектичен дизајн, а потоа влегува во дневната соба. Камерата влегува низ влезната врата на домот на Кирстен и ги зумира уметничките дела врамени во различни соби. The Frame е прикажан како виси на ѕидот во нејзината дневна соба, прикажувајќи ја Бадемово млеко (2013) од Керолин Мекларен, додека Кирстен ги менува рамките на The Frame во новата винова боја. Кирстен користи далечински управувач One за да пристапи до Продавницата за уметнички дела и да го промени приказот во Улица во Париз, дождлив ден (1877) од Густав Кејлебот на The Frame кој виси закачен на ѕидот во нејзината дневна соба. На верандата, The Frame е прикажан на статив, прикажувајќи ја Слон во Мана Пулс (2015) од Скот Ремзи. Во аголот на друга соба во куќата, The Frame е повторно прикажан на статив, прикажувајќи ја Град кој оди 1 (2014) од Universal Everything. Во друга дневна соба декорирана со црн мебел, The Frame виси закачен на ѕидот, додека Кирстен користи далечински управувач One за да го промени приказот од видео на бранови на плажа во Небесен свод во џунгла II V.2, позитивно (2016) од Бил Клапс. Телевизор кога е вклучен. Уметност кога е исклучен. The Frame. Samsung. The Frame го претставува Патување низ домот со дизајнерот на ентериер Кирстен Гроув. Сликите се симулирани само за илустрација. Спецификациите на изгледот, дизајнот и GIU (графичкиот кориснички интерфејс) коишто не влијаат врз изведбата на производот подлежат на промена без претходно известување. За поставување на телевизорот е потребна Samsung account. Паметната услуга и GUI (графичкиот кориснички интерфејс) може да се разликуваат според земјата и регионот. Растојанието може да се разликува во зависност од монтажата и видот на ѕидот. Прилагодливата рамка и студискиот статив се продаваат одделно. За секој модел, погледнете на страницата со детали за производот. Кирстен ги разгледува делата со еклектичен дизајн, а потоа влегува во дневната соба. Камерата влегува низ влезната врата на домот на Кирстен и ги зумира уметничките дела врамени во различни соби. The Frame е прикажан како виси на ѕидот во нејзината дневна соба, прикажувајќи ја Бадемово млеко (2013) од Керолин Мекларен, додека Кирстен ги менува рамките на The Frame во новата винова боја. Кирстен користи далечински управувач One за да пристапи до Продавницата за уметнички дела и да го промени приказот во Улица во Париз, дождлив ден (1877) од Густав Кејлебот на The Frame кој виси закачен на ѕидот во нејзината дневна соба. На верандата, The Frame е прикажан на статив, прикажувајќи ја Слон во Мана Пулс (2015) од Скот Ремзи. Во аголот на друга соба во куќата, The Frame е повторно прикажан на статив, прикажувајќи ја Град кој оди 1 (2014) од Universal Everything. Во друга дневна соба декорирана со црн мебел, The Frame виси закачен на ѕидот, додека Кирстен користи далечински управувач One за да го промени приказот од видео на бранови на плажа во Небесен свод во џунгла II V.2, позитивно (2016) од Бил Клапс. Телевизор кога е вклучен. Уметност кога е исклучен. The Frame. Samsung.

„Уметноста е толку важна во еден простор“

Едноставни совети за стилизирање

Се гледаат три скулптури и едно дело на полица на бел ѕид. Тие го прикажуваат дизајнот на внатрешниот ѕид на Кирстен Гроув. Се гледаат три скулптури и едно дело на полица на бел ѕид. Тие го прикажуваат дизајнот на внатрешниот ѕид на Кирстен Гроув.
1

Секој ѕид има прекрасен потенцијал

На секој уметник му треба платно и, за дизајнер на ентериер, тоа платно е ѕидот. Кирстен верува дека постојат три основни елементи за еден ѕид: бојата на ѕидот, светлината и моделирањето. Бојата на ѕидот додава боја на платното, додека светлината го засилува платното, а моделирањето става сè во една рамка. Штом ја добиете основата, почнете со поставување на слоевите од елементите за дизајн, како уметност или сликање. Кирстен препорачува мешање на различни димензии во еден простор за да се создаде прекрасна галерија. Поголемите парчиња привлекуваат внимание, додека мешавината на мали парчиња создава детали и заинтересираност. Постојат толку многу опции и безброј можности.

На ѕидот, Пеперутка IV (2015) на Хајко Хелвиг, прикажана на Samsung The Frame, виси баа ѕид во хармонија со другите уметнички дела. На ѕидот, Пеперутка IV (2015) на Хајко Хелвиг, прикажана на Samsung The Frame, виси баа ѕид во хармонија со другите уметнички дела.
2

Експериментирај со комбинации на бои

„Неверојатно е што може да се случи кога ќе бојадисате соба во различна боја“, вели Кирстен. Дозволете си уметничка слобода и не плашете се да експериментирате со контрастни бои. Поставете слоеви од различни нијанси на декорации на ѕидовите или закачете една светла слика на чист, бел ѕид. Правилното врамување е исто толку важно колку и бирањето соодветно уметничко дело. Кирстен го препорачува телевизорот The Frame како дел од домашна галерија, така што можете да го промените приказот со притискање на копче и да направите делата да се појавуваат со различни обоени, променливи рамки.

Различни уметнички дела, вклучувајќи ја Играч на голф во Њујорк, САД (1993) од Томас Хопкер прикажана на The Frame, висат на ѕидот во дневната соба на домот на Кирстен Гроув. Различни уметнички дела, вклучувајќи ја Играч на голф во Њујорк, САД (1993) од Томас Хопкер прикажана на The Frame, висат на ѕидот во дневната соба на домот на Кирстен Гроув.
Samsung The Frame го прикажува уметничкото дело Улица во Париз, дождлив ден (1877) од Густав Кајлебот во Уметнички режим. Samsung The Frame го прикажува уметничкото дело Улица во Париз, дождлив ден (1877) од Густав Кајлебот во Уметнички режим.
Уметнички режим
Изберете го и прикажете го уметничкото дело што одговара на вашиот стил и амбиент со The Frame.
3

Заврши го моментот со уметничко дело

Бидејќи Кирстен сака да биде домаќин на собири, таа често подготвува специфични менија за вечера прилагодени на вкусовите на нејзините гости. Прилагодувањето на доживувањата за да одговараат на секоја единствена пригода е нешто што таа ужива да го прави. Со Уметничкиот режим, можете да ја направите атмосферата посоодветна за кој било настан што ќе го организирате - без разлика дали тоа значи прикажување волшебно уметничко дело или пријатна, привлечна фотографија. Внесете атмосфера и расположение во пригодата со различни стилови на уметност

Телевизор кога е вклучен. Уметност кога е исклучен. Телевизор кога е вклучен. Уметност кога е исклучен.

„Малите детали може да го променат изгледот на еден простор“

Понекогаш, сè што треба е еден мал детал за да се промени целата атмосфера на една соба. Со закачување на The Frame на ѕидот, вашата соба повеќе наликува на галерија, додека со поставување на студиски статив, навистина се насочува вниманието како на изложба. Да не спомнуваме, тоа што ќе изберете да го прикажете на екранот, исто така, може да го промени амбиентот на просторот. Сестран елемент како The Frame овозможува лесно вметнување свежи елементи на дизајнот во просторијата, притоа одржувајќи чиста и едноставна естетика.

Редефинирај го твојот животен простор

Заврши го изгледот на твојот дом со The Frame.

Портрет-фотографија на Кирстен Гроув вртејќи ја нејзината глава назад. Портрет-фотографија на Кирстен Гроув вртејќи ја нејзината глава назад.

ИЗДВОЈУВАМЕ

Кирстен Гроув

Дизајнер на ентериер и автор на Едноставно стилизирање.

Прочитај ги и овие приказни