Life Hacks

Мисии од успешни
млади претприемачи

Инспиративни совети и мисии што се кријат зад нивната храброст, токму на време за новата година.

Коосновачот и Главен извршен директор на Après, Сони МекКракен седи на куп кутии со неговиот производ. Има тескт на горниот дел од фотографијата што кажува: „Повторно замислете протеин за да го обновите телото на почист начин. Направено со S Pen“. Коосновачот и Главен извршен директор на Après, Сони МекКракен седи на куп кутии со неговиот производ. Има тескт на горниот дел од фотографијата што кажува: „Повторно замислете протеин за да го обновите телото на почист начин. Направено со S Pen“.

Биди сигурен во тоа што го работиш

Сони МекКракен отсекогаш мислел дека тој ќе следи нечија туѓа супер идеја. Сѐ додека не добил сопствена идеја. Неговиот производ, протеински пијалак на растителна база, наречен Après, сега се наоѓа во повеќе од 500 продавници низ државата. „Мислам дека една од најголемите предности на претприемачот почетник е тоа што не знаете колку тешко ќе биде.“ Со мал тим кој посетува многу фитнес студија на ден, Сони мора да биде потполно информиран додека е постојано во движење. Телефонски повици, пораки, е-пошта, фидбек на дизајнери, брошури, попис, - тој ги има алатките да ја заврши работата во движење без разлика за каква работа станува збор. За оние што започнуваат сопствен бизнис, тој споделува еден совет за претприемачи: „Како претприемач и како некој што создава нешто што порано го немало, треба да бидете спремни да рушите бариери и треба да бидете сигурни во тоа што го работите. Во спротивно, никој нема да ви се придружи.”

Слика со крупен план на Galaxy Note10 и S Pen во рацете на Сони МекКракен. На екранот на телефонот може да се види дека тој користи S Pen за да црта линии на сликата на амбалажата на протеинскиот пијалак Après. Слика со крупен план на Galaxy Note10 и S Pen во рацете на Сони МекКракен. На екранот на телефонот може да се види дека тој користи S Pen за да црта линии на сликата на амбалажата на протеинскиот пијалак Après.
Слика од еден производ што покажува малку навалена странична глетка на Galaxy Note10 со син S Pen што се потпира на него Слика од еден производ што покажува малку навалена странична глетка на Galaxy Note10 со син S Pen што се потпира на него
S Pen
Пишувај и цртај на горниот дел од сликите и на PDF документите во различни бои. Природно како пишувањето на хартија.

„Фактот дека нешто не постои е вистинската причина зошто истото е потребно.“

– Сони МекКракен, Коосновач и Главен извршен директор на Après

Коосновачот на Twitch и Gold House стои со рацете во џебовите свртен кон камерата. На горниот дел од фотографијата насекаде околу него стои напишан следниот текст: „Спојте ги луѓето. Овозможете да се оствари нивната цел и направете го светот подобро место. Направено со S Pen“. Коосновачот на Twitch и Gold House стои со рацете во џебовите свртен кон камерата. На горниот дел од фотографијата насекаде околу него стои напишан следниот текст: „Спојте ги луѓето. Овозможете да се оствари нивната цел и направете го светот подобро место. Направено со S Pen“.
Работи со луѓе што навистина ги сакаш

Кевин Лин никогаш не помислил дека може да влијае на некој. Сега тој е еден од најмоќните што ги поврзува луѓето во светот. Како коосновач на Twitch, водечка платформа во светот за споделување во живо за гејмери и на Gold House, моќна заедница што влијае каков впечаток оставаат Азијците во светот на бизнисот и медиумите, Кевин ја нагласува важноста од работењето со луѓе што ги сакате и во кои имате доверба. Постојаното поврзување со партнери, менторирање на млади претприемачи, и секогаш во движење, Кевин се потпира на неговите Galaxy Note10+ за да се справи со исполнетиот распоред и да го каже тоа што го мисли. „Понекогаш, наоѓам време и да играм некои игри.”

Слика во крупен план на Galaxy Note10 и S Pen во рацете на Кевин Лин. Тој користи S Pen за да црта линии и да запишува белешки на црниот екран на телефонот. Слика во крупен план на Galaxy Note10 и S Pen во рацете на Кевин Лин. Тој користи S Pen за да црта линии и да запишува белешки на црниот екран на телефонот.
Син  S Pen пишува на нешто што изгледа како црн таблет Син  S Pen пишува на нешто што изгледа како црн таблет
Потсетник со исклучен екран
Подготвен кога ти треба. Извади го твојот S Pen, пишувај, цртај, потоа зачувај го екранот на Samsung Notes.

„Кога станува збор за откривање како да се гради бизнис нема табу теми“

– Кевин Лин, Коосновач на Twitch и Gold House

Основачот и Главниот извршен директор на Ritual, Катерина Шнајдер стои со рацете во џебовите свртена кон камерата. Има текст на горниот дел од фотографијата и насекаде околу неа што ни кажува: „Да ги претвориме здравите навики во ритуал. Направено со S Pen“. Основачот и Главниот извршен директор на Ritual, Катерина Шнајдер стои со рацете во џебовите свртена кон камерата. Има текст на горниот дел од фотографијата и насекаде околу неа што ни кажува: „Да ги претвориме здравите навики во ритуал. Направено со S Pen“.
Слушај се себеси, не тие што ти велат не

Катерина Шнајдер е жив доказ дека може во исто време и да започнеш бизнис и да создадеш семејство. Таа беше во четвртиот месец од бременоста кога даде отказ од работа со полно работно време за да создаде витамин на денот на кој може да му верува. Нејзиниот совет за претприемачи? Игнорирај ги луѓето што ти велат дека не можеш. „Се сеќавам кога влегов во канцеларија на познат инвеститор, кога му ја кажав мојата идеја и колку бев возбудена, а тој ми рече: „Можеш или да создадеш компанија или семејство - но не можеш и двете.“ Затоа јас решив да ги создадам и двете.“ Да се раководи со индустрија од 36 милијарди долари и истовремено да се биде нова мајка со сигурност бараа вештини за работење повеќе работи истовремено. Гледање во мониторот за бебе додека се подготвуваат пресметки, давање на фидбек на вработените и истовремено подготвување на ужинка, учествување во видео повици и возење на количка околу зградата. Не беше лесно, но трудот на Катерина се исплатеше – вредноста на Ritual се зголеми на 40 милиони долари и ја преобликува индустријата за витамини. А, нејзиното трето дете е на пат.

Слика од крупен план на Galaxy Note10  во рацете на Катерина Шнајдер. Може да видиш слика од бебе во креветче на горниот дел од екранот на телефонот, а документ со пресметка на долниот дел од екранот. Слика од крупен план на Galaxy Note10  во рацете на Катерина Шнајдер. Може да видиш слика од бебе во креветче на горниот дел од екранот на телефонот, а документ со пресметка на долниот дел од екранот.
Слика од Galaxy Note 10. Може да видиш календар на горната половина од екранот, а пресметка на долниот дел Слика од Galaxy Note 10. Може да видиш календар на горната половина од екранот, а пресметка на долниот дел
App Pair
Das Galaxy Note10+ ermöglicht es dir, zwei Apps gleichzeitig zu öffnen. Perfekt für Multitasking*.

„Не треба да бираш помеѓу кариера и семејство.“

– Катерина Шнајдер, Основач и Главен извршен директор на Ritual

Добиј инспирација да ја најдеш твојата мисија

Сони МекКракен, Кевин Лин, и Катерина Шнајдер имаат заедничка цел да направат разлика во светот. Погледни како тие го споделуваат нивното знаење за светот на претприемачите и како го користат Galaxy Note10+ за да ги реализираат работите.

Видеото почнува со Сони МекКракен, коосновачот и Главниот извршен директор на Après кој седи на куп кутии со Après, проверува пресметки на својот Galaxy Note10+ и го пакува производот. Потоа, гледаме како Кевин Лин, коосновачот на Twitch и Gold House игра игра на својот Galaxy Note10+. Следната сцена ја прикажува Катерина Шнајдер, основачот и Главниот извршен директор на Ritual како наоѓа баланс помеѓу својот бизнис и мајчинството. Во продолжение на видеото се гледа како тројцата претприемачи го користат Galaxy Note10+ за да управуваат со нивните бизниси. Видеото почнува со Сони МекКракен, коосновачот и Главниот извршен директор на Après кој седи на куп кутии со Après, проверува пресметки на својот Galaxy Note10+ и го пакува производот. Потоа, гледаме како Кевин Лин, коосновачот на Twitch и Gold House игра игра на својот Galaxy Note10+. Следната сцена ја прикажува Катерина Шнајдер, основачот и Главниот извршен директор на Ritual како наоѓа баланс помеѓу својот бизнис и мајчинството. Во продолжение на видеото се гледа како тројцата претприемачи го користат Galaxy Note10+ за да управуваат со нивните бизниси.

Запознај го твојот нов деловен партнер

На секој претприемач му е потребна моќна алатка
што ќе му помогне да го вивне бизнисот во облаци.

*Одредени апликации може да не ја поддржуваат App Pair.

Прочитај ги овие приказни следно