Life Hacks

Како да постигнеш рамнотежа меѓу работата и приватниот живот?

Совети за справување со работните обврски и слободното време.

Важноста на рамнотежата меѓу работата и приватниот живот и совети како да ја постигнеш. Важноста на рамнотежата меѓу работата и приватниот живот и совети како да ја постигнеш.

Сите знаеме дека со паметните телефони може да завршиме сè, без разлика каде сме. Но, како да оствариме здрава рамнотежа меѓу работата и приватниот живот? Еве неколку совети за рамнотежа меѓу работата и приватниот живот и за тоа како да останете продуктивни, а притоа да избегнете оптоварување.

Апликациите од Google Play може да ти помогнат да ги насочиш работните текови и да ги блокираш вознемирувањата. Апликациите од Google Play може да ти помогнат да ги насочиш работните текови и да ги блокираш вознемирувањата.
Апликација Thrive App за постигнување рамнотежата меѓу работата и приватниот живот Апликација Thrive App за постигнување рамнотежата меѓу работата и приватниот живот
Апликацијата Thrive
Thrive ти помага да се исклучиш од светот за да може да се сконцентрираш на она што е најважно.
1

Апликациите нека бидат твоите чувари

Не може да го спречиш твојот шеф постојано да ти испраќа е-пошта или пораки, но може да промениш како реагираш или не реагираш на нив. Ова се апликации специјализирани за блокирање предупредувања од одредени контакти во слободното време. Апликациите како THRIVE и OFFTIME ти овозможуваат да поставиш конкретни денови и периоди заштитени од работни известувања, истовремено правејќи список за тебе за понеделник наутро.

„Нашите денови се исполнети со неважни нешта најголем дел од времето.“

Џејсон Фрајд, основач на Basecamp

Зголеми ја продуктивноста во канцеларијата Зголеми ја продуктивноста во канцеларијата
2

Направи го времето во канцеларија твое работно време

Ова изгледа многу едноставно, но добро би било да размислиш за твојата продуктивност во канцеларијата. „Нашите денови се исполнети со неважни нешта најголем дел од времето.“ – вели Џејсон Фрајд, автор на најпродаваниот роман според Њујорк Тајмс, „Rework“ и основач на Basecamp. „Ние само разговараме. Има голема разлика помеѓу постојаните разговори и состаноци и завршување на работата.“ Ако имаш поголема концентрација и продуктивност во текот на редовното работно време, тогаш поголема е веројатноста дека ќе сакаш да го заштитиш многу потребното слободно време.

Постави рутина или плејлиста за да ја постигнеш потребната состојба на свеста.  Постави рутина или плејлиста за да ја постигнеш потребната состојба на свеста.
COBET
Технологијата не е единствениот одговор: чувајте есенцијални масла, како еукалиптус, на твојата работна маса и дишете за ментална јасност и концентрација.
3

Рутините ти помагаат да создадеш атмосфера

Секој разумен човек се освести од овој наслов, но тој важи и за креативните типови исто така. На рутините сметај како на создавање атмосфера за твоите креативни резултати, начин да го измамиш твоето тело и ум дека тоа е официјално „работно време“ за да може генијалноста да започне. Без разлика дали таа рутина е станување рано и пиење на омиленото кафе или палење свеќа дома и слушање на омилената плејлиста за опуштање, измами се себеси да бидеш попродуктивен кога времето ќе го побара тоа.

Користи календари и потсетници за да го одржуваш распоредот ажуриран во секое време. Користи календари и потсетници за да го одржуваш распоредот ажуриран во секое време.
4

Твојот распоред е твојот најдобар пријател

Признавањето дека технологијата е зависност е првиот чекор кон закрепнувањето. Следно, утврди јасен распоред за работа и разумни упатства за тоа кога да се очекува да си достапен надвор од канцеларијата. Како што би советувал секој терапевт, границите се здрави и ти всушност сакаш да си дел од организација којашто ги почитува твоите граници онолку колку што ти ги почитуваш нејзините.

Креирај поголеми дела

Со Galaxy Note8, може да извршуваш повеќе задачи заедно со лесното запишување белешки, Multi-Window и S Pen.

Прочитај ги овие приказни следно