Продуктивност / Живот

Што да направиш кога имаш недостаток на креативна инспирација

Заедницата на дигитални уметници може да е одговорот.

Уметник како работи со Samsung Galaxy Note8.

Секој дигитален уметник се соочува со периоди без креативна инспирација што го плашат, но со неколку лекции за цртање, предизвици за цртање и заедница на уметници што те поддржува, може да се извлечеш од таквиот период и повторно да започнеш да создаваш уметност.

Пофали се малку

Еден од најдобрите начини за повторно активирање на изгаснатиот креативен мотор е да ја споделиш твојата работа со онлајн заедницата на уметници, како што е апликацијата PENUP од Samsung. Кога ќе ја објавиш твојата уметност, прашај ги другите какви мисли предизвикува кај нив. Добивањето креативни повратни информации или гледањето на сопственото дело низ очите на некој друг може да те наведе на нови начини за истражување на уметноста или да ти помогне да сфатиш колку е всушност добро твоето дело.

Заедницата на уметници на апликацијата PENUP во акција
Galaxy Note9 S Pen
Galaxy Note9 S Pen

Со 4.096 нивоа на притисок, Galaxy Note9 S Pen пенкалото може да биде која било алатка потребна за твојата уметност.

Повеќе
Galaxy Note9 S Pen
Galaxy Note9 S Pen

Со 4.096 нивоа на притисок, Galaxy Note9 S Pen пенкалото може да биде која било алатка потребна за твојата уметност.

Повеќе

Ако се соочувате со огромен недостаток на инспирација, обидете се да научите нешто ново.

Секогаш има што да се научи

Многумина сакаат да бидат најдобри во својата област, но уметниците што се постојано добри се оние кои никогаш не запираат во обидите да се подобрат. Побарај локални студија што нудат часови, следете курс онлајн или разгледај ги заедниците на дигитални заедници, како што е PENUP. Може да се поврзеш со други уметници, да се придружиш на предизвиците на секои две недели/двапати неделно и да посетуваш часови за различни техники.

Image

Побарај нови музи

Уметничките мотивации се одличен начин да започнете проекти на кои никогаш не би помислиле. Има огромен број групи за дигитално цртање онлајн, PENUP и други, коишто нудат забавни мотивации за цртање коишто ќе те поттикнат да го започнеш процесот.

Image

Нека произлезе од тебе

Не грижи се дали твоето уметничко дело е совршено—не грижи се дури дали е добро. Едноставно стави ја твојата идеја на екранот, работи на неа со алатките и види каде тоа ќе те одведе.

Samsung Galaxy Note10+

Galaxy Note10 | 10+

Black Samsung Galaxy Tab S6

Galaxy Tab S6

Прочитај ги овие приказни следно