Здравје и благосостојба

Разнобоен начин за воспитување на децата

Поттикни ја креативноста на своето дете со помош на терапија со бои.

Татко и неговите три деца имаат терапија со боење боејќи ги белите ѕидови на собата во светло сина боја. Татко и неговите три деца имаат терапија со боење боејќи ги белите ѕидови на собата во светло сина боја.

Децата навистина брзо растат - бебињата одеднаш одат во градинка, а пред да се свестиш започнуваат да одат и на училиште. Во тој краток период тие постојано учат и го впиваат светот кој ги опкружува. Терапијата со бои е одличен начин да се стимулира детската креативност и да се развијат нивните когнитивни способности. Одамна се верува дека боите имаат моќ позитивно да влијаат на нашите емоции, расположенија, па дури и на однесувањето. Твоите деца постојано нека бидат инспирирани и среќни со тоа што ќе ги изложуваат нивните разнобојни уметнички дела низ целиот дом. Или пробај ги овие забавни, смирувачки активности со боење за да го извлечеш максимумот од бесценетото време поминато со своите малечки.

Две млади девојки седат во дневната просторија, цртаат и си играат со бои и блокови како еден вид активност со боење. Две млади девојки седат во дневната просторија, цртаат и си играат со бои и блокови како еден вид активност со боење.
Како да ја поставам мојата фотографија во Амбиентален режим. Користи ја мобилната апликација SmartThings. Отвори ја опцијата Амбиентален режим. Избери мат изглед во картичката „Мој албум“ и избери Моно или Дуо мат изгледи. Избери фотографии од фотогалеријата и кликни Следно. Фотографии на телевизор. Потоа кликни на опцијата Гледај на телевизор. Како да ја поставам мојата фотографија во Амбиентален режим. Користи ја мобилната апликација SmartThings. Отвори ја опцијата Амбиентален режим. Избери мат изглед во картичката „Мој албум“ и избери Моно или Дуо мат изгледи. Избери фотографии од фотогалеријата и кликни Следно. Фотографии на телевизор. Потоа кликни на опцијата Гледај на телевизор.
1

Направи големо платно за големи идеи

Создади катче за играње со многу работи за цртање за децата да бидат потполно ангажирани. Постели големо парче бела хартија и остави ги да цртаат со дланките и стапалата. Или испечати забавни страници за боење за своите деца и дозволи им да експериментираат со широката палета на различни нијанси. Откако ќе завршат, направи фотографија од нивните слики и изложи ги на голем екран како што има 2019 QLED.

Престани да гледаш во празно. Жена користи Амбиентален режим на нејзиниот QLED телевизор за да го исполни празниот екран со дизајн кој одговара на ѕидот. Започни да се вклопуваш. Две жени се насмевнуваат согласувајќи се околу дизајнот. Амбиентален режим. QLED. Жена ја поставува вечерата со QLED телевизорот. Престани да гледаш во празно. Жена користи Амбиентален режим на нејзиниот QLED телевизор за да го исполни празниот екран со дизајн кој одговара на ѕидот. Започни да се вклопуваш. Две жени се насмевнуваат согласувајќи се околу дизајнот. Амбиентален режим. QLED. Жена ја поставува вечерата со QLED телевизорот.

Уживај во различните амбиентални режими на QLED

QLED телевизор виси на ѕид во дневната просторија. Дисплејот на екранот го менува приказот на кој е дадена температурата, локацијата и датумот, во приказ од планина, детски фотографии, приказ од вода во Амбиентален режим, а потоа во фотографија од жена и пес. QLED телевизор виси на ѕид во дневната просторија. Дисплејот на екранот го менува приказот на кој е дадена температурата, локацијата и датумот, во приказ од планина, детски фотографии, приказ од вода во Амбиентален режим, а потоа во фотографија од жена и пес.

Вклопи се во домот со QLED

Telephoto, Wide, Ultrawide (по редослед на појавување) камера достапна на Galaxy S10 и S10+. Фотографијата е симулирана за илустрација. UI/UX може да се променат по комерцијалното пуштање во употреба или по ажурирање на софтверот. Telephoto, Wide, Ultrawide (по редослед на појавување) камера достапна на Galaxy S10 и S10+. Фотографијата е симулирана за илустрација. UI/UX може да се променат по комерцијалното пуштање во употреба или по ажурирање на софтверот.

Како да сликаш со Ultra Wide камери

Татко подготвува оброк во кујната со своите две деца, опкружени со разнобојни состојки, следејќи видео-рецепт кој е пуштен на The Serif. Татко подготвува оброк во кујната со своите две деца, опкружени со разнобојни состојки, следејќи видео-рецепт кој е пуштен на The Serif.
2

Играј со пигментите во кујната

Вклучи ги сите пет сетила подготвувајќи слатки задоволства со своите малечки. Ова е исклучително добро за оние кои се пребирливи во јадењето, бидејќи готвењето со децата им дава можност да се запознаат со различните состојки. Додај свежи овошја во рецептот за експлозија на бои. Портокалите имаат многу весел, повикувачки тон, додека жолтата боја во мангото поттикнува самодоверба и позитивност. Гозба за сите сетила.

Насмеано девојче си игра во аквариум со топчиња кој е преполн со разнобојни пластични топчиња. Насмеано девојче си игра во аквариум со топчиња кој е преполн со разнобојни пластични топчиња.
3

Негувај врска која ќе трае

Активностите со бои се ефективен начин на комуникација помеѓу родителот и детето. Повлечи се и дај им на своите деца потполна слобода при избирањето бои и создавањето сопствени креации. Остани вклучен со тоа што ќе им поставуваш прашања и ќе ги фалиш нивните избори. Позитивното охрабрување ја поттикнува самодовербата, им дава на децата чувство на успех и поттикнува независност.

Мајка и татко си играат со своите деца во дневната соба додека телевизорот The Frame виси на ѕидот. The Frame прикажува уметничко дело на големиот екран, вметнувајќи терапија со бои во внатрешниот дизајн. Мајка и татко си играат со своите деца во дневната соба додека телевизорот The Frame виси на ѕидот. The Frame прикажува уметничко дело на големиот екран, вметнувајќи терапија со бои во внатрешниот дизајн.

Вметни боја во секојдневната рутина

Наместо активностите со бои да бидат специјален настан, најди начин да ја вметнеш терапијата со бои во секојдневниот живот. Украсувањето на ѕидовите со уметнички дела ги воведува децата во различни култури и го поттикнува нивниот креативен и емоционален развој. Користи го Уметничкиот режим во The Frame за лесно да наоѓаш и прикажуваш уметнички дела кои ќе ги возбудуваат и едуцираат твоите деца и кои ќе внесат радост во домот за само еден момент.

* Сликите се симулирани и служат само за илустрација. Спецификациите на изгледот, дизајнот и GUI (Графички кориснички интерфејс), кои не влијаат на перформансот на производот, подлежат на промени без известување.
* Производот може да се разликува од прикажаниот на сликата.
* Спецификациите, услугата Smart и GUI (Графички кориснички интерфејс) може да се разликуваат во зависност од моделот и регионот.
* Art Store карактеристиката може да не биде достапна во некои земји.
* Уметничките дела во Art Store подлежат на промена без претходно известување.
* Личните фотографии поставени во Frame ќе бидат изложени во оригиналната резолуција. Се препорачува прикажување на фотографии од 4К (3840*2160 пиксели) или поголеми.
* Некои опции за мат изглед се достапни само преку мобилната апликација.
* Мат: Празниот простор кој служи за да го истакне уметничкото дело вотелевизорот The Frame.
* iOS и уредите кои не се Galaxy Android треба да ја преземат апликацијата SmartThings за да имаат поставка за Амбиентален режим на мобилниот телефон.
* За Smart функциите, потребни се компатибилни уреди или телефони.

Динамична терапија со бои на големиот екран

Осветли го расположението со брилијантните и динамични бои на твојот телевизор.

Прочитај ги овие приказни следно