Wellbeing

Останете силни додека сте дома

Како вежбањето дома може да им помогне на брачните парови да се среќни.

Брачен пар се подготвува да започне со дневното вежбање дома Брачен пар се подготвува да започне со дневното вежбање дома

Вежбањето дома е одличен начин да бидете добро во овие времиња. Во секој случај, лесно може да ви стане досадно и да станете апатични кога трчате на лентата за трчање или дигате тегови сами. Земете партнер за да ви биде домашниот фитнес забавен и освежен. Внесете свежина во вашата рутина за вежбање и поминете квалитетно време еден на еден со вежбањето за брачни парови дома.

 Брачен пар одмара дома пред телевизор со голем екран  Брачен пар одмара дома пред телевизор со голем екран

Персонализирајте ја вашата рутина

Вежбањето во двојка во удобноста на вашиот дом значи дека слободно можете да најдете ритам и темпо што се добри за вас двајцата. Видете ги различните видеосодржини со вежби и искористете ги најдобрите делови од вашите омилени рутини за да создадете персонализирана вежба што можете да ја следите на телевизорот. Поставете ги и постигнете ги вашите цели за фитнес заедно и патем негувајте ја вашата врска.

Направете вежба во која ќе уживате и двајцата

Загрејте се на вистинскиот начин

Дали знаевте дека истегнувањето пред вежбање ја зголемува еластичноста на мускулите и ја подобрува циркулацијата на крвта? Загревањето со динамично истегнување на целото тело е добра навика што треба да ја стекнете. Со пуштање видеа со вежби за истегнување на телевизискиот екран можете полесно да ги фатите деталните движења и да развиете правилно држење и техника. Еве неколку основни истегнувања со партнер за почеток.

Брачен пар се подготвува за вежбање пред телевизор со голем екран Брачен пар се подготвува за вежбање пред телевизор со голем екран
Паметен телевизор од 82 инчи Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 од 2020 година Паметен телевизор од 82 инчи Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 од 2020 година
2020 QLED 8K
Прегледувајте нови содржини за фитнес на вашиот телевизор и добијте препораки врз основа на вашите претпочитани параметри.

Изградете цврста основа

Добрата рутина за вежбање започнува со зголемување на телесната сила. Клекнувањата ги зајакнуваат вашите основни мускули и го врамнотежуваат горниот и долниот дел на телото. Клекнувањето со истегнување со партнер ви помага да се наведнете пониско со што се зголемува ефикасноста на вежбите за цело тело. Започнете свртени еден кон друг, испружете ги рацете и држете се за двете раце спуштајќи се за да клекнете. Додека сте клекнати, двајцата партнери пуштете ја едната рака и полека свиткајте го ’рбетот истегнувајќи ја раката нанадвор. Колковите нека ви се свртени кон вашиот партнер.

Освојте предизвици заедно

Се чувствувате доволно самоуверени за да ги тестирате вашите вештини? Пребарувајте на вашиот телевизор повеќе напредни вежби објавени од лични тренери на интернет. Оваа предизвикувачка поза за јога е одлична вежба за брачни парови за подобрување на рамнотежата на телото, силата и довербата. Препорачуваме да започнете со физички посилниот партнер како основа и полесниот партнер како летач.

Основата и летачот во почетна положба за поза за јога Основата и летачот во почетна положба за поза за јога

ЧЕКОР 1

Основата лежи на тлото со свиткани колена, со лаковите на двете стапала цврсто притиснати на зглобовите на колковите на летачот.

Основата и летачот се држат за рацете и се подготвуваат за следниот чекор Основата и летачот се држат за рацете и се подготвуваат за следниот чекор

ЧЕКОР 2

Летачот ја преместува тежината нанапред кон нозете на основата, а двајцата партнери се фаќаат за раце и ги држат рацете исправено. Контактот со очите меѓу летачот и основата ќе воспостави доверба.

Летачот ги подига стапалата од тлото, а основата ја потпира тежината Летачот ги подига стапалата од тлото, а основата ја потпира тежината

ЧЕКОР 3

Кога тежината на летачот ќе се премести кон основата, летачот ги подига стапалата од тлото, а основата ги исправа колената. Летачот ги држи нозете хоризонтално право, а прстите на нозете се насочени.

Летачот е во воздух, а тежината се потпира само на нозете на основата Летачот е во воздух, а тежината се потпира само на нозете на основата

ЧЕКОР 4

Основата и летачот ја насочуваат силата во рамењата за туркање и за меѓусебна поддршка. Летачот продолжува да го активира средишниот дел на телото, ја подигнува главата и гледа напред, ги пушта рацете и посегнува кон задниот дел на раката како крило на птица.

Маж седи на кауч, гледа телевизор со голем екран дома и добива известувања за распоред на екранот на телевизорот. Маж седи на кауч, гледа телевизор со голем екран дома и добива известувања за распоред на екранот на телевизорот.
Лого на апликацијата Samsung SmartThings Лого на апликацијата Samsung SmartThings
Апликација SmartThings
Поставете цели за фитнес и следете го вашето здравје со апликацијата.

Следете го секој сантиметар од вашиот напредок

Завршете ја секоја сесија на вежбање со селфи на брачниот пар за да го снимите тој здрав сјај после вежбањето и зачувајте ги вашите резултати. Прегледајте ги фотографиите на телевизор со голем екран за одблизу да ги прегледате новите мускули што сте ги развиле или да ги забележите областите што би сакале да ги подобрите. Тоа е забавен начин на комуникација и одржување одговорност кај секој од партнерите на вашиот пат кон добивање кондиција.

Поставете потсетници за вежбање

Синхронизирајте го вашиот мобилен телефон со паметен телевизор и добивајте известувања за програмата на екранот на телевизорот.

"Сликите се само за илустративни цели и се предвидени да обезбедат подобро разбирање.
* Спецификациите на изгледот, дизајнот и GIU (графичкиот кориснички интерфејс) коишто не влијаат на изведбата на производот подлежат на промена без претходно известување.
* Паметната услуга, достапноста на функцијата и GUI (графичкиот кориснички интерфејс) може да се разликуваат според земјата и регионот.
* Пред користењето, потребна е согласност за Термини и условите за паметна функција.
* Потребни се компатибилни уреди и телефони за паметните функции.
* За секој модел, погледнете на страницата со детали за производот.

Опремете ја вашата домашна вежбална

Опремете се со најважните работи и тренирајте попаметно.

Прочитај ги и овие приказни