Поврзани 100%.
Навистина беспрекорно.„Интернет-нештата (IoT) може да го трансформираат нашето општество, економијата и начинот на кој ги живееме нашите животи. Наша задача е да се здружиме - како индустрија и во различните сектори - за да го исполниме ветувањето на интернет-нештата (IoT).“ - потпретседателот на компанијата Samsung Electronics, БК Јун, 2015 година.
Нашата мисија е сите наши апарати да бидат подготвени за IoT до 2020 година и веќе е во фаза на реализација. До 2018 година наша цел е да поврземе околу 200 милиони апарати Samsung. Сега имаме полни раце работа да креираме екосистем во кој овие апарати ќе може да комуницираат без проблеми.

100% Connected. Truly Seamless.

Еден облак. Бесконечно многу можности.Основа на овој поврзан екосистем е еден обединет моќен облак што ќе биде достапен преку апликацијата SmartThings. Нашиот облак SmartThings е отворена платформа што може да биде компатибилна со твоите мобилни апарати, апаратите во домаќинството, телевизорите и со сензорите за едно беспрекорно искуство.

One cloud. Endless possibilities.

Паметна помош. Било каде. Било кога.Во неговото јадро е Bixby 2.0 - интелигентен помошник што многу едноставно те поврзува со твоите Samsung апарати, во твојот дом или надвор од него. Bixby 2.0 е центар на нашиот IoT екосистем што еволуира за да те разбере подобро и да ги предвиди твоите потреби.

Intelligent assistance. Wherever. Whenever.

Секојдневен живот во едноставно издание.

Уживај во слободата на праќање инстант новини на твоите пријатели, во пуштањето музика од просторија во просторија, како и во брзото завршување на задачите со помош на паметниот виртуелен помошник Bixby. Донеси удобност во твојот секојдневен живот со екосистемот на компанијата Samsung.

 • * Достапноста на прикажаните карактеристики во следните сценарија може да се разликува во зависност од поставувањата на производот и распоредот на воведување во земјите.
 • * За некои опции е потребна врска со облакот или со други апарати преку Bluetooth, Wi-Fi технологии или мрежи на оператори. Може да важат надоместоци за користење на мобилни податоци.
 • * Достапноста на услугите може да се разликува во зависност од корисничкото опкружување.

Сподели моменти за миг

Трансформирај го начинот на кој одржуваш врска со твоите сакани, дури и на далечина. Со апаратите на компанијата Samsung може да споделиш моменти во секое време, на кое било место.

 • Анимиран приказ на човек што прави видеоснимка на елен и пејзаж на својот телефон. Анимиран приказ на човек што прави видеоснимка на елен и пејзаж на својот телефон.
  Анимираното сценарио прикажува како може да правиш фотографии и видеоснимки на отворено, со помош на твојот паметен телефон, да ги пратиш во облакот и да ги споделиш со пријателите и со семејството преку нивниот телевизор во домот.
  wow! Јулија би била
  воодушевена да го види ова
  Анимираното сценарио прикажува како може да правиш фотографии и видеоснимки на отворено, со помош на твојот паметен телефон, да ги пратиш во облакот и да ги споделиш со пријателите и со семејството преку нивниот телевизор во домот.
 • Анимиран приказ на известување што се појавува на телевизорот што ја известува жената дека фотографијата е споделена од облакот.
  Анимацијата преминува од отворениот простор во дневната соба, каде што се наоѓа жена што гледа телевизија во дневната соба. Се појавува известување што вели дека фотографијата на маж е споделена на телевизорот од облакот, потоа жена притиснува ДА на далечинскиот управувач.
  Џон ти прати видеоснимка.
  Дали сакаш да ја видиш на телевизорот?
 • Анимиран приказ на жена што гледа телевизија во дневната соба.
  Анимацијата прикажува фотографија на маж прикажана на телевизорот и жена на која ѝ се допаѓа фотографијата. Таа ја повикува Bixby да му прати одговор на мажот: „Одлична снимка! Ми се допаѓа еленот.“
  Ох, wow,
  еленот е навистина прекрасен.
  Bixby! Прати му на Џон
  порака што вели:
  „Одлична снимка! Ми се допаѓа еленот.“
  Секако.
  Веднаш ќе пратам.
 • * Секвенциите на интеракцијата со апаратот се скратени во видеоснимката.

Музика без запирање

Без проблеми префрли музика меѓу апаратите со помош на поврзаниот екосистем на компанијата Samsung. Од слушалките до звучниците, пуштај музика во текот на целиот ден, каде и да одиш.

 • Анимираното сценарио прикажува како може да користиш Bixby за да продолжиш да ја слушаш музиката што си ја пуштал надвор од куќата на телевизорот или на звучниците откако ќе се вратиш дома. Анимираното сценарио прикажува како може да користиш Bixby за да продолжиш да ја слушаш музиката што си ја пуштал надвор од куќата на телевизорот или на звучниците откако ќе се вратиш дома.
  Анимираното сценарио прикажува како може да користиш Bixby за да продолжиш да ја слушаш музиката што си ја пуштал надвор од куќата на телевизорот или на звучниците откако ќе се вратиш дома.
  Дали сакаш да продолжиш
  да слушаш од телевизорот?
  Да!
 • Анимираната сцена преминува од дневната соба во спалната. Жената бара од Bixby да пушти песна на звучник и песната почнува да свири штом Bixby ќе ја поврзе.
  Анимираната сцена преминува од дневната соба во спалната. Жената бара од Bixby да пушти песна на звучник и песната почнува да свири штом Bixby ќе ја поврзе.
  Bixby! Пушти ја оваа песна
  на звучник..
 • *Секвенциите на интеракцијата со апаратот се скратени во видеоснимката.

Живеј попаметно

Прави попаметни избори со Bixby на твоја страна. Интелигентниот помошник е подготвен да ти помогне во секој момент насекаде и доволно е паметен да разбере кога зборуваш природно.

 • Анимиран приказ на човек што седи на софа во дневната соба и разговара со својата девојка додека гледа телевизија. Анимиран приказ на човек што седи на софа во дневната соба и разговара со својата девојка додека гледа телевизија.
  Анимираното сценарио прикажува како може да го користиш Bixby за да ја прикаже содржината на твојот фрижидер на телевизорот за да провериш што има, да преминеш во кујната и да го замолиш Bixby да ти препорача рецепти.
  Јулија Навистина сум гладна.
  Што има за вечера?
  Ајде да видиме што имаме. Bixby! Покажи ми
  што има во фрижидерот.
  Ќе подготвам лосос!
 • Анимиран приказ на маж што гледа во мониторот на фрижидер на кој е прикажан рецепт за подготовка на лосос што е препорачан од Bixby.
  Анимираната сцена преминува од дневната соба во кујната, каде што маж бара од Bixby да пронајде рецепти за подготовка на лосос и да ги прикаже на мониторот на фрижидерот. Ја отвора вратата на фрижидерот за да почне со подготовка на јадењето.
  Bixby! Покажи ми
  некои рецепти за подготовка на лосос.
  Одлично!
  Време е да почнеме со готвење.
 • * Секвенциите на интеракцијата со апаратот се скратени во видеоснимката.
 • *Симулирана слика на екранот.
 • *Опциите ќе бидат достапни на водечките нови модели на производите, почнувајќи од 2018 година. Списокот на достапни производи и земји ќе биде посебно објавен.
 • * Функцијата за континуирано пуштање музика на телевизорот може да се овозможи кога телевизорот е во избраниот режим.