Уште помоќни Note10 функции на Galaxy S10 серијата

14/11/2019
Уште помоќни Note10 функции на Galaxy S10 серијата

Скопје, 14. ноември 2019. година – Компанијата Samsung Electronics објави ново софтверско ажурирање[1] за Galaxy S10e, S10, S10+ и S10 5G паметните телефони, со што на оваа флегшип серија ѝ овозможува користење на уште помоќните функции од моделот Galaxy Note10. Од сега корисниците ќе можат, покрај ужувањето во функциите од последното ажурирање на оваа серија, да имаат пристап до потполно нови паметни мултимедијални формати и Wi-Fi функции[2].

 

Galaxy S10

Претходното софтверско ажурирање претставено во октомври на Galaxy S10 му донесе многу моќни Note10 креативни алатки. Меѓутоа, сега корисниците на своите видео снимки може да му додадат свој личен белег преку цртежи – без потреба од S Pen – со помош на забавната AR Doodle функција. Со Super Steady видео стабилизацијата корисниците никогаш нема да мора да се грижат за тоа дали кадарот и видео содржината се тресат, дури и ноќе, благодарение на Night Mode опцијата на предната камера. Иако корисниците веќе имаат можност со помош на Video Editor апликацијата да ги уредуваат омилените видео снимки директно на Galaxy S10 паметниот телефон, со ажурирање на Samsung DeX програмата може да ги трансформираат во динамични видео клипови уште полесно и побрзо. Потребно е само преку USB кабел да го поврзат паметниот телефон со PC или Mac уред, после кое видео снимките може да се персонализираат, сечат и уредат со многу голема прецизност.

 

Galaxy s10 помоќен со карактеристики на Galaxy Note10

Последното софтверско ажурирање носи уникатно корисничко искуство, па така во галеријата е овозможено брзо пронаоѓање на омилените фотографии со помош на напредни пребарувања и клучни зборови кои ја опишуваат бараната содржина. Откривањето на новите песни, филмови и телевизиски емисии е исто така полесно благодарение на напредниот пребарувач, кој прикажува предлози од содржини директно од самите апликации за мултимедијален стриминг. Со Media&Devices додатокот на апликацијата Quick Panel корисниците со леснотија ќе може да го контролираат мултимедијалното искуство од повеќе уреди, користејќи само Galaxy S10.

Galaxy S10
Galaxy S10

За Samsung Electronics Co., Ltd.

Со своите идеи и технологии Samsung го инспирира светот и ја обликува иднината. Компанијата ги поставува стандардите во областа на телевизорите, смартфоните, носечките уреди, таблетите и дигиталните куќни уреди, мрежни и LSI системите, меморијата и LED технологијата. За дополнителни информации и вести посетете ја news.samsung.com.

 

[1] Датумот на лансирање на ова софтверско ажурирање може да варира во зависност од државата и операторот.

[2] Достапноста на функцијата може да варира во зависност од државата

Листа Нема претходна страница Нема следна страница