Galaxy A40 (Dual SIM)

SM-A405FZBDMBM
Боја Светло синаСветло сина

The item is in the cart.

Прошири го својот свет

Ултра широк агол

Биди во тек со енергијата што не ја снемува

Батерија

1.8GHz, 1.6GHz

CPU-брзина

2340 x 1080 (FHD+)

Резолуција (Главен дисплеј)

Galaxy A40

Galaxy A40

Гледај го светот на својот екран

5,9-инчниот дисплеј Infinity-U на моделот Galaxy A40 ти овозможува да ги видиш деталите на сѐ што набљудуваш. Технологиите FHD+ и Super AMOLED прават на овој екран со целосна ширина сѐ да биде јасно истакнато – од музички видеа до најнови серии и филмови.

Гледај го светот на својот екран

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.**Дисплеј Infinity: екран од раб до раб, со предно стакло речиси без рамка.***Екран измерен по дијагонала како целосен правоаголник, не сметајќи ги заоблените агли.

Изработен во прекрасни бои

Атрактивен, тенок и преубав Galaxy A40, изработен за да се истакнува. Минималистичката задна површина со обвивка 3D Glasstic добро лежи во раката и восхитува со сите валчести агли. Избери црна, бела, корална или сина боја и искажи го својот став.

Изработен во прекрасни бои

Забележи ги сите важни моменти

Двојната камера на моделот Galaxy A40 е составена од камера од 16 MP (F1,7) и од ултраширока камера од 5 MP и со ширина на видното поле од 123 степени. Таа може како човечкото око да го види секој кадар и да го забележи секој спомен.

Забележи ги сите важни моменти

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

  • *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.
  • *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање..**Достапни се 19 режими за Оптимизација на кадарот: Храна, Лице, Цвеќе, Ентериер, Куче, Пејзажи, Зеленило, Дрвја, Небо, Планини, Плажи, Залез на сонцето, Водни површини, Градски улици, Ноќ, Водопад, Снег, Птици, Текст.***Точностa на функцијата Оптимизација на кадарот зависи од условите на снимање, како што е присуство на повеќе субјекти, нефокусираност или движење на субјектот.

Покажи ја својата добра страна

Секое селфи треба да ја покаже твојата добра страна. Mоже да добиеш живописно селфи при секое фотографирање со предната камера од 25 MP. Фокусот на селфито ја ублажува заднината и твојот лик го сместува во центарот на настаните. Во режимот Smart Beauty секогаш ќе изгледаш совршено.

Покажи ја својата добра страна

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Покажи кој си користејќи емотикони AR

Galaxy A40 ти дава повеќе начини да ја искажеш својата креативност. Направи сопствен емотикон AR што може да им го пратиш на пријателите. Додади лепенки на секоја направена фотографија. Секоја фотографија ќе биде позабавна со палета на филтри и на печати.

Покажи кој си користејќи емотикони AR

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање. **Некои движења или изрази на лицето можеби нема да бидат препознаени.

Биди во тек со енергијата што не ја снемува

Galaxy A40 ќе биде тука со тебе кога ти е најпотребен. Благодарејќи на батеријата од 3100 mAh (типично)* ќе може цел ден да бидеш во движење, да гледаш филмови преку нет и да правиш повици. Кога батеријата ќе биде пред крај, брзо ќе се наполни со помош на функцијата за брзо полнење од 15 W.

Биди во тек со енергијата што не ја снемува

*Tипична вредност тестирана во независна лабораторија. Типичната вредност е проценета средна вредност, земајќи ги предвид отстапувањата во капацитетот на батериите меѓу примероците на батериите што се тестирани според стандардот ICE 61960. Номиналниот (минимален) капацитет изнесува 3020 mAh. Вистинското времетраење на батеријата зависи од мрежното опкружување, образецот на употреба и од други фактори.

Доволно брз за да биде во чекор со тебе

Отворај ги апликациите додека трепнеш и играј игри што имаат интензивна графика. Galaxy A40 има таква сила и перформанси што сите задачи ги извршува без застој. Со RAM од 4 GB и ROM од 64 GB може да складираш повеќе, а одѕивот да биде пократок.

Доволно брз за да биде во чекор со тебе
  • 1.8GHz, 1.6GHz CPU-брзина
  • 2340 x 1080 (FHD+) Резолуција (Главен дисплеј)
  • 140 Тежина (g)
  • До 62 Време на репродуцирање аудио (часови)

Како се совпаѓа едно со друго

  • Ултра широк агол Прошири го својот свет
  • Батерија Биди во тек со енергијата што не ја снемува
  • CPU-брзина 1.8GHz, 1.6GHz
  • Резолуција (Главен дисплеј) 2340 x 1080 (FHD+)

Како се совпаѓа едно со друго

*Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промени.

*Времетраењето на батеријата е на основа на лабораториски мерења на компанијата и може да варира во зависност од прилагодувањето на уредот, начинот на користење и условите во кој уредот функционира.

*Корисничката меморија е помала од вкупната меморија на уредот поради оперативниот систем кој се користи за работата и функционалноста на уредот. Достапната корисничка меморија ќе варира во зависност од мобилниот оператор и новите надградби на оперативниот систем.
*Мрежите што го поддржуваат уредот може да се разликуваат во зависност од регионот и операторот.
*Типичната вредност е тестирана во лабараториски услови од трета страна. Типичната вредност претставува просечна вредност земајќи го во предвид отсапувањето на капацитетот на батеријата помежу примероците тестирани според стандардот IEC 61960. Проценетиот (минимален) капацитет е 3,020 mAh. Вистинската издржливост на батеријата може да варира во зависност од мрежата, навиките за употреба и многу други фактори.
*Дијагонално мерено, димензиите на екранот на GalaxyA40 се 149.2мм (5.9") кога се мерат како целосни правоаголници и 144.7mm (5.7") кога се земаат во предвид и заоблените агли; вистинската видлива површина е помала поради заоблените агли и отворите на камерата.